Grad
UDRUGA „SUNCOKRET“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. srpnja 2018.

Tomislav će  biciklom preći 2.300 kilometara ukazujući na probleme osoba s intelektualnim teškoćama


U vrijeme dok se na  središnjem gradskom trgu pripremalo gledanje finalne utakmice svjetskog prvenstva u  nogometu između Hrvatske i Francuske desio se hvalevrijedan događaj  koji je  trebalo zabilježiti. Tomislava Gregurića  iz Virja  kod Koprivnice, koji kako kaže, bicikl vozi iz hobija, organizirano su dočekali  članovi Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška predvođeni predsjednicom  Katom Vukšić.

Tomislav je sudionik  humanitarne akcije  „Mali korak za veliki start“ koju organizira  Udruga  za pomoć osobama s  intelektualnim teškoćama  „Latica“ i prikuplja  novac za novi prostor udruge, njegovo uređenje i opremanje.  Biciklom će , kako kaže, okružiti Hrvatsku i  pod motom „ 2 kotača uz vas su jača“ prijeći 2.300 kilometara izazova za one  koji imaju drugačije prepreke.

 
FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
13. srpnja 2018.

Demokršćane zadivio Biblijsko-arheološki muzej


U srijedu, 11. srpnja, u prostoru Franjevačkog samostana u Cerniku održana je sjednica predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke. Prije sjednice, gosti su mogli čuti o bogatoj prošlosti, kulturi i baštini cerničkog samostana i župne crkve sv Petra apostola, jer ih je ispred crkve dočekao i toplo pozdravio domaći sin iz Cernika,  prof. dr.  fra Tomislav Vuk, dugogodišnji profesor biblijskih znanosti na postdiplomskom studiju u Jeruzalemu. Održana je tiskovna konferencija koju je otvorio i novinare pozdravio  Zoran Jukić, dr. med. jedan od dopredsjednika HDS-a i domaćin skupa. Novinarima su za njihova pitanja na raspolaganju bili predsjednik stranke, Goran Dodig, glavni tajnik  Petar Kaćunko, zamjenik predsjednika Branko Hrg i dopredsjednici Jozo Rogošić i  Zoran Jukić. Pitanja su se najviše odnosila na iseljavanje mladih iz Slavonije i konkretno - kako ga zaustaviti te kako povećati zaposlenost u Slavoniji.

 
DOM ZDRAVLJA „DR. ANDRIJA ŠTAMPAR“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. srpnja 2018.

Odobrene ljekarnička i djelatnost palijativne skrbi

 

Županijska skupština je na sjednici održanoj 9.srpnja donijela odluku kojom se  djelatnost Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška, uz postojeće registrirane djelatnosti, proširuje i na djelatnosti  palijativne skrbi bolesnika i ljekarničku djelatnost.

 
KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. srpnja 2018.

Održana  edukativno- kreativna  radionica „Automobili nekada i sad“


"Automobili nekad i sad“ naziv je još jedne edukativne i kreativne radionice koju su 11.srpnja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice za novogradiške mališane pripremili knjižničar Goran Bašić i dugogodišnja vanjska suradnica Gradske knjižnice Ljiljana Radanović.

Uz njihovu pomoć, ali i pomoć ostalih djelatnika Knjižnice mali ljubitelji automobila  izrađivali su  makete automobila  i imali priliku   saznati što je to automobil, kako je nastao i čemu sve služi, te koliko je uz njega vezan  svakodnevni život čovjeka.

 
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. srpnja 2018.

Učenicima uručeni certifikati europass mobilnisti

 

U Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška, 10.srpnja učenicima koji su temeljem programa Erasmus+  2017. Aktivnost 2  u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja bili dva tjedna na stručnoj praksi u Wolfsbergu u Austriji uručeni su certifikati europass mobilnosti i završno je predstavljen  projekt. Certifikate i priznanja su dobili i učenici koji su bili na stručnoj praksu u Varpaloti u Mađarskoj. Certifikat je  svojevrsna europska putovnica, odnosno dokument  koji učenici  kada završe obrazovanje donose  budućim poslodavcima  na razgovor zajedno s svjedodžbom o završenoj školi što im može pomoći u zapošljavanju.

Ukupna vrijednost projekta je 40.000 eura. Radi se o strogo namjenskim sredstvima kojima se učenicima osigurava putovanje, smještaj i džeparac, te za  organizacijske aktivnosti   kao što su  stručna i jezična, pedagoška i kulturološka priprema,  za pripremu opreme i druge aktivnosti koje su imali za vrijeme provedbe.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 291

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba