Grad
NOVOGRADIŠKE UDRUGE - EUROPSKI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. svibnja 2018.

"Djeca u Europi mogu skupa"

Na središnjem novogradiškom trgu 12. su svibnja održani brojni kulturno-zabavni sadržaji u povodu Europskoga tjedna. Drugu godinu za redom organizirali su ih HKUU “Trenk”, Udruga slijepih i slabovidnih, Udruga volontera i Biciklistički klub “Psunj”. Važno je napomenuti kako je pokrovitelj  manifestacije Ministarstva kulture RH, jer u njoj sudjeluju isključivo djeca.

Upriličena je izložba radova sudionika manifestacije uz kreativne radionice, biciklijada te nastup dječjih folklornih skupina.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Vinko Grgić, a okupljene izvođače pozdravili su Helena Šokac, u ime HKUU “Trenk” i Saša Keser, u ime BK “Psunj”.

 
PROJEKT UDRUGE GLUHIH I NAGLUHIH PDF Ispis E-mail
Autor UGNG   
14. svibnja 2018.

„Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“,

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška sklopila je ugovore o radu s 5 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina u sklopu projekta „Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“, koji nam je odobren kroz natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Naše nove zaposlenice su prije početka rada preuzele bicikle nabavljene kroz isti projekt, koji će im poslužiti prilikom obilaženja ukupno 40 krajnjih korisnika, na poslovima pružanje usluge pomoći u kući najpotrebitijim starim i nemoćnim osobama, te drugim osobama s invaliditetom. Dodana vrijednost ovog projekta je što smo zaposlili 2 osobe s invaliditetom koje se svrstavaju u skupinu teže zapošljivih žena, te smo ih tako nakon dugo vremena uključili na tržište rada.

Podsjetimo, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pokrenula je projekt ”Zaposlena žena za jako i solidarno društvo” s ciljem uključivanja žena starijih od 50 godina na tržište rada. Prvih nekoliko mjeseci žene su pohađale osposobljavanje za zanimanje njegovateljice, čime su stekle znanje neophodno za ostanak na tržištu rada nakon završetka projekta.

 
ŠKOLSTVO NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
13. svibnja 2018.

Dan otvorenih vrata novogradiških srednjih škola

Već nekoliko godina profesori, učenici i djelatnici novogradiške Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske i Industrijsko-obrtničke srednje škole organiziraju Dan otvorenih vrata kako bi  što više pomogli osmašima i njihovim roditeljima u odluci koju srednju školu upisati. Tako je bilo i ovoga 10. svibnja, kada su učenici osmih razreda svih osnovnih škola šireg novogradiškog područja posjetili u pratnji učitelja i pedagoga spomenute srednje novogradiške škole i upoznali se s mogućnostima koje im nude u daljnjem stjecanju znanja i vještina.

U Elektrotehničkoj i ekonomskoj u školskim radionicama upoznali su se s  praktičnom nastavom, specifičnim programima uz demonstraciju vježbi, također su posjetili kvalitetno opremljene praktikume strukovnih predmeta.

 
TJEDAN CRVENOG KRIŽA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. svibnja 2018.

Mladi Crvenog  križa iz OŠ „Mato Lovrak“ obradovali  mališane u dječjim vrtićima

Obilježavajući Tjedan  Crvenog križa od 8. do 15. svibnja  Gradsko društvo Crvenog križa  Nova Gradiška uključilo  u obilježavanje tri  važne obljetnice  koje ove godine obilježava  Hrvatski Crveni križ.  Uz 140 godina postojanja i djelovanja na području Hrvatske to su, 65. obljetnica dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 25 godina od kako je Hrvatski CK postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Tim  povodom  danas su Almira Čar i najmlađi članovi Crvenog križa iz Osnovne škole „Mato Lovrak“ predvođeni  učiteljicom  Jasnom Jedličko,  voditeljicom mladih CK u toj školi,  posjetili mališane u novogradiškim dječjim vrtićima „Maslačak“ i „Radost“.

 
ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. svibnja 2018.

Moderniziraju se prometnice, grade mostovi

Župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković, te Antun Dukić,  ravnatelj Županijske uprave za ceste  danas su  bili na više dionica cesta  i mostova  koje  ŽUC prema svojim planovima za 2017.  i 2018. godinu gradi ili je već izgradio  na  prometnicama u Brodsko-posavskoj županiji.

Županijski  čelnici dobili su uvid  u već izvedene radove  i radove koji su u tijeku. Bili su nb na  moderniziranoj prometnici Trnjani - Vranovci na kojoj  je obnovljen kolnik u dužini od 1.850 metara  u  vrijednost ugovorenih radova od 1.3 milijuna  kuna.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 280

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba