Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Grad
BOĆARSKI KLUB „DAN“ SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Dora Bašić   
14. prosinca 2017.

BK “DAN„ USPJEŠAN  NA TURNIRU

Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom Slavonski Brod sudjelovao je na natjecanju u boćanju za osobe s invaliditetom na memorijalnom turniru „Marijan Dobrinčić“ u Velikoj Gorici. Turnir su organizirali Boćarski klub osoba s invaliditetom "Marijan Dobrinčić" Velika Gorica i Hrvatski savez boćanja osoba s invaliditetom. Sudjelovali su igrači iz Pule, Rijeke, Zagreba, Požege, Osijeka i Slavonskog Broda. Boćarski klub“Dan“ osvojio je tri medalje i pehar u kategoriji BC 5. Petar Pavlović osvoji je zlatnu medalju, u kategoriji BC 4 Danijela Uljatovski brončanu medalju i u kategoriji BC 2 Dora Bašić brončanu medalju.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. prosinca 2017.

Interoperativni aparat “C look”, možda je i najmoderniji u Hrvatskoj, stigao u novogradišku bolnicu

Nabavkom  interoperativnog aparata “C look” završena je ovogodišnju nabavu opreme u novogradiškoj Općoj bolnici. Ukupna vrijednost  opreme  nabavljene  ove godine  iznosi  6,5 milijuna kuna.  Kako kaže ravnatelj dr. Josip Kolodziej čeka se još novi CT vrijedan 2,5 milijuna kuna. U tijeku je natječaj i  novi CT će doći početkom iduće godine  kada se riješi žalba jednog od ponuditelja.

„Interoperativni aparat “C look” će nam značajno pomoći u izvođenju traumatoloških i ortopedskih operacija. Njegova vrijednost je oko 100.000 eura ili 750.000 kuna. Kao i većina nabavljene oprema i ovaj aparat je financiran iz decentraliziranih sredstava. Imali smo aparat star 17 godina, a ovaj koji smo nabavili možda je i najmoderniji u Hrvatskoj. Njegova je vrijednost u tome jer je to digitalni aparat. Ima  mogućnost ubacivanja slika na naš bolnički sustav tako da više ne moramo razvijati filmove. Do sada smo morali pacijente voziti na rendgen raditi novu snimku, razvijati film, trošiti ljudske i materijalne resurse. U posljednjih mjesec dana ušteda na filmovima je bila 40.000 kuna, što znači da je  godišnje ušteda samo na filmovima pola milijuna kuna. Pacijenti se sada manje slikaju, manje zrače, što je posebno bitno“, kazao je dr.Josip Kolodziej i dodaje da je ova godina bila vrlo uspješna u vezi nabave nove opreme.

 
UDRUGA „POZITIVA „ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. prosinca 2017.

Održan županijski stručni skup voditelja školskih preventivnih programa

U Idustrijsko-obrtničkoj školi pod nazivom„ODGOJNA ULOGA ODRASLIH U PREVENCIJI OVISNOSTI DJECE I MLADIH“ održan  županijski stručni skup voditelja školskih preventivnih programa.  Organizirale su ga  Mira Linjaković, predsjednica Udruge „Pozitiva“ Nova Gradiška, Ljiljana Lukačević, županijska koordinatorica za provedbu Nacionalne strategije prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu i  Aleksandra Grubač, voditeljica Županijskog stručnog vijeća za školske preventivne programe.

-Sretna sam vidjet drage kolegice i kolege, dugogodišnje suradnike u  ovom  programu prevencije koji se odvija u  odgojno-obrazovnim ustanovama  u Brodsko-posavskoj županiji. Sretna sam što smo i ove godine domaćini tradicionalnom godišnjem okupljanju i stručnom skupu koji je dvanaesti po redu. To znači da su se ovdje okupili ljudi koji već imaju dugogodišnje iskustvo u praksi provođenja preventivnih programa, što nije ni malo lak zadatak. Koristim prigodu zahvaliti  svim ovim  dragim ljudima koji vrijedno rade jedan mukotrpan posao, odnosno prevenciju, rekla bih, vodećeg javno-zdravstvenog problema u Hrvatskoj, a to je problem ovisnosti među djecom i mladima.

 
CAJTUNG PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. prosinca 2017.

Nagradu grada  dobila  tvrtka  „Marković transport“

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodijelio je  javno priznanje NAGRADU GRADA NOVA GRADIŠKA TVRTKI "MARKOVIĆ TRANSPORT" NOVA GRADIŠKA za iznimne poslovne rezultate u cestovnom prijevozu robe i doprinos gospodarskom razvitku Nove Gradiške.

Na  svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u povodu Dana grada Nagradu grada vlasniku  Daliboru Markoviću uručili su predsjednica Gradskog vijeća  Ljepša Rakas-Vujčić i gradonačelnik Vinko Grgić.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. prosinca 2017.

NOVOGRADIŠČANI PROSLAVILI  DAN GRADA I ŽUPNI BLAGDAN

Brojnim manifestacijama i događanjima Novogradiščani tijekom prosinca obilježavaju Dan grada, a 8. prosinca na Dan grada i  župni blagdan  Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije.

Danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, te kod spomen biste dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Odana je time počast ljudima najzaslužnijim za obranu Nove Gradiške,   neovisnu i slobodnu Hrvatsku.  Molitvu za poginule branitelje vodio je  velečasni Ivan Štivičić.

Svečanu  svetu misu  u župnoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene djevice Marije predvodio je  biskup msgr, Antun Škvorčević, a  u Domu kulture  održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Uz Davora Bernardića, saborskog zastupnika i predsjednika SDP-a, nazočni su bili zamjenik brodsko-posavskog župana Stjepan Bošnjaković,  Rudi Stipčić, Josip Zvirotić i Mladen Mikolčević, umirovljeni brigadni generali u miru, pukovnik Ivan Babić, zapovjednik 99. brigade HV-e  Zagreb, pukovnik Marin Pišonić, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, načelnici policijskih postaja Nova Gradiška i Okučani Marin Marjanović i Zrinko Kapetanić. Nazočno je bilo i izaslanstvo iz prijateljskog austrijskog  grada Wolsbegra

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 249

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba