Grad
ČEŠKA BESEDA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. ožujka 2019.

Zdravko Konjić podnio ostavku na funkciju predsjednika

 

Nakon prospavane noći Zdravko Konjić, predsjednik Češke besede Nova Gradiška i okolica  ostaje   kod najave  ostavke dane na  sinoć održanoj Skupštini  te udruge.

Ostaje i  pri danim izjavama i iskazanim nezadovoljstvom  angažiranjem  članova udruge. Kaže da mu je  funkcija predsjednika  postala  preveliko opterećenje  jer, s jedne strane  traži veliku angažiranost i puno vremena, a s druge  nema potpore članova.

 
ČEŠKA BESEDA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. ožujka 2019.

Burna Izvještajno-izborna  Skupština Češke besede

 

Izvještajno izborna godišnja Skupština Češke besede Nova Gradiška i okolica Održana je 16. ožujka i u prostoru novogradiškog Vatrogasnog doma uz članove  Besede domaćina okupila i goste iz Čeških beseda Lipovljani, Šibovac, Golubinjak,predstavnike Čeških beseda iz Bjeliševca, Zagreba, Osijeka, kao i članove Ukrajinskog kulturno prosvjetnog društva „Andrej Pelih“ iz Šumeća, Ženske pjevačke skupine „Golubice“ iz Batrine, SKD „Prosvjete“ Pododbora Okučani.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
16. ožujka 2019.

Turistička zajednica seli u zgradu Kartitasa

 

Adaptiranjem zgrada u središtu grada, pored toga što nakon uređenja fasada  ljepše izgledaju, nakon unutarnjeg uređenja mijenjaju i svoju dosadašnju namjenu, ili kao što je to slučaj s Gradskim muzejom,  dobivaju dodatne prostore. Jedna od zgrada  koja će uskoro promijeniti namjenu je zgrada Karitasa u vlasništvu Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Kazao je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća  gradonačelnik Vinko Grgić, odgovarajući na pitanje vijećnice Jelene Kovre (SDP)  što se sve planira raditi u nastavku uređenja centra grada.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. ožujka 2019.

Svakim danom sve ljepši centar grada

 

Malo po malo, rekli bi detalj po detalj, središte Nove Gradiške na  zadovoljstvo gradonačelnika i  Novogradiščana  poprima nove i ljepše obrise. Trg kraja Tomislava i Cvjetni trg  poslali su već sada  ugodno mjesto za  razna okupljanja i manifestacije,  ali  i za  šetnje i  boravak, primjerice, u gradskom parku.

 
IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU PDF Ispis E-mail
Autor Ivana Herceg   
14. ožujka 2019.

Tanja Škrgatić-slikarstvo apstraktnog ekspresionizma

 

Izuzetno zanimljiva i vrijedna samostalna likovna izložba ove mlade i uspješne slikarice otvorena je 13. ožujka u Galeriji Gradskog muzeja Nova Gradiška.

Autor postava je kustos Miroslav Pišonić,koji je, nakon pozdravnih riječi ravnateljice Marije Mihaljević, o autorici i njezinu slikarskom djelu, među ostalim, istaknuo:

“Svaki pojedini rad doživjet ćete u susretu s njim i ne samo da ćete u njemu prepoznati autoricu koja je izvrsna slikarica , nego im se približite i promatrajte detalje jer njezina mrlja, potez, gesta su ekspresionistički jako živi. Nekada je taj potez liričan, nekada kontroliran i sve su to elementi koji su jako važni za njezin izričaj, za njezin rukopis, ali i za naš ukupan doživljaj pojedinih radova.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 331

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba