Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. studenog 2018.

Novo lice stare ljepotice

 

Iza skela vidi se  nova fasada  zgade Općinskog suda. Zajedno s obnovljenom zgradom Gradskog muzeja  daje naslutiti kako će  lijepo izgledati zapadna strana  glavnog novogradiškog trga.  Gradonačelnik Vinko Grgić  najavljuje uređenje fasade zgrade Katastra, stari sud),  planova ima da se i zgrada bivšeg Karitasa prenamijeni za potrebe Turističke zajednice. Zapadni dio trga trebao bi dobiti  i  novo popločenje, a time za duži period  primjeren i lijep izgled  koji se treba uklopiti  u već sređeni gradski park i južni dio ispred Gimnazije i župne crkve. Privedeni su  kraju i  radovi   na sjevernoj strani trga ispred gradske upravne zgrade.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor fra Vjenceslav Janjić   
12. studenog 2018.

U MOM CERNIKU VUKOVAR SVIJETLI

 

U nedjelju ,18. studenog 2018. GODINE, svi istinski Hrvati i rodoljubi prisjetit  će se 27. obljetnice okupacije grada heroja- VUKOVARA. Tog dana Vukovar će se pretvoriti u hodočasničko mjesto pa makar za jedan dan. A oni  koji nemaju, ja ću reći kršćanskim jezikom, tu milost, da tog dana hodočaste u Vukovar pozivam da nam se pridruže u Cerniku. Da,dobro ste pročitali u Vukovar se hodočasti, a ne ide se u turizam! Ne kaže badava sv. Augustin za Isusa Krista kad je visio na Križu: „ POBJEDNIK JER JE ŽRTVA!“ Nešto slično može se reći i za hrvatski grad Vukovar. „VUKOVAR JE POBJEDNIK JER JE ŽRTVA!“

 
DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg, Radio Bljesak   
12. studenog 2018.

Zlatnu medalju u novčanu nagradu poklon Grada Nova Gradiška primio je Josip Jelančić iz Nove Gradiške

 

Povodom Dana dobrovoljnih darovatelja krvi 99 dragovoljnih darovatelja i darovateljica krvi primili su nagrade za plemenitu dugogodišnju gestu kojom spašavaju tuđe živote. Učinjeno je to 6. studenoga na svečanosti u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška u sklopu kojega aktivno djeluju i Općinske organizacije Crvenoga križa na području svih 10 općina zapadnog dijela Brodsko-posavske županije. Svečanosti su u povodu Dana dragovoljnih darovatelja krvi bili nazočni i darovatelji koji su do sada darovali krv preko 125 puta, a to su: Mladen Funes, Milan Marković i Branko Tomek, kao i njih 72 koji imaju preko 50 davanja krvi. Ove godine HCK obilježava 140. godina humanosti Crvenog križa, 65 godina DDK i 25 godina priznanja HCK od MFCK u novijoj hrvatskoj povijesti.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hssbpž   
12. studenog 2018.

KLUB SENIORA HSS-a

Vjerujemo u hrvatsku mladost koja mora pokazati odlučnost, hrabrost i samouvjerenost, mladost koja neće dizati ruke i spuštati glavu kod podržavanja politika koje su Hrvatsku povele na put odumiranja. Hrvatska seljačka stranka nikada nije zastupala male interesne skupine , političku klijentelu. HSS-u je u interesu bio i ostao čovjek koji živi, radi i odgaja obitelj na hrvatskom tlu. To su Samo neke od poruka koje su se mogle čuti na Osnivačkoj skupštini Kluba seniora HSS-a održanoj u subotu, 10.studenog 2018. u Zagrebu.

 
KNJIŽNICA I ČITAONICA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. studenog 2018.

Nada Zidar - Bogadi oduševila djecu  u Narodnoj  knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“

 

Obilježavajući Mjesec hrvatske knjige, a povodom Dana  hrvatskih knjižnica,  Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ i njena ravnateljica  Jasminka Klarić za učenike Područnih osnovnih škola  u Gornjim Bogićevcima i Smrtiću, te ostalu djecu,  organizirali su u Narodnoj knjižnici i čitaonici 7. studenog književni susret s Nadom Zidar - Bogadi,  pjesnikinjom, prozaisticom  i dramskom  spisateljicom za djecu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 310

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba