Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Grad
UDRUGA HRABRI TELEFON PDF Ispis E-mail
Autor Hana Hrpka   
11. siječnja 2018.

Nova kampanja Hrabrog telefona

Povodom 20 godina djelovanja,udruga Hrabri telefonzapočela je novu kampanju kojom želi približiti djeci i mladima savjetodavnu liniju Hrabri telefon za djecu 116-111.Kampanja pod nazivom „Hrabri telefon sluša kao da je svaki problem najveći“ započela je 4. siječnja jumbo plakatima  u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, a nastavit će se i plakatima u školama i zagrebačkim tramvajima.

„Koma ocjene“, „strogi starci“, „bolan prekid“, „nitko me ne zove van“... samo su neke od poruka koje će se moći primijetiti na ulicama četiri najveća hrvatska grada, kojima se želi ohrabriti djecu i mlade te osobito adolescente da se obrate Hrabrom telefonu s bilo kojim svojim problemom, prolazeći kroz velike emotivne i socijalne promjene.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
11. siječnja 2018.

ZAVRŠILI U PRITVORU ZBOG 10 LOVAČKIH PUŠAKA

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 23, 24 i 62 godine, na okolnosti počinjenja kaznenih djela.

Naime, prilikom redovnog nadzora državne granice, dana 5. siječnja, oko 18.15 sati, u blizini Orubice, policijski službenici su zaustavljali osobni automobil, koji se na zapovijed policije nije zaustavio, već je nastavio vožnju, pokušavši pobjeći, te oštetivši policijsko vozilo na način da je sa prednjim lijevim dijelom automobila udario u zaustavljeni službeni automobil na kojem je bilo upaljeno plavo rotacijsko svjetlo u cilju zaustavljanja i kontrole spomenutog vozila.

 
ŽUPNA CRKVA BEZGRJEŠNG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. siječnja 2018.

BOŽIĆNI KONCERT

U župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije članovi Udruge čuvari pučke kulturne baštine "Tkanica " iz Nove Gradiške organizirali su 7. siječnja 10. tradicionalni božićni koncert. Uz domaćine, pjevačku skupinu “Tkanica” sudjelovali , Hrvatsko kulturno društvo “Izvor” Donja Motičina, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Slavonija” Jakšić, Ženska pjevačka skuina “Skladovke” Đakovo, Kulturno umjetničko društvo “Repušnica” iz Repušnice, Pjevačka skupina “Vranovke” Bukovlje Vranovci i Kulturno umjetničko društvo “Matija Antun Relković” Davor. Sve nazočne pozdravio je Milan Rosić , predsjednik Udruge i zahvalio župniku Branku Gelemanoviću na gostoprimstvu i svim izvođačima među kojima poneki već deseti puta nastupaju i svima onima koji su pomogli u  realizaciji koncerta.

 
ŠIRINCI/ REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. siječnja 2018.

26. OBLJETNICA AKCIJE „ŠIRINCI“

Svetom misom  za  poginule, umrle i nestale  hrvatske branitelje  u crkvi Sv. Antuna Padovanskog  u Smrtiću  započelo je  3.sijećnja  obilježavanje  26. obljetnice Vojne  akcije  „Širinci 92“.

Radi se o akciji koja je neprijatelju pokazala  spremnost hrvatskih oružanih snaga  za napadna djelovanja i  oslobađanje okupiranih teritorija. Imala je  velik značaj, ne samo za novogradiško,  već i ukupno zapadnoslavonsko  ratište.   Akcija je počela 30. prosinca 1991. godine, a završila 3. siječnja 1992. godine. Izvojevana  je jednu od najznačajnijih pobjeda  na novogradiškoj bojišnici, koja je imala  velikog učinka na  daljnji tijek rata u zapadnoj Slavoniji i pripremi akcija „Bljesak“ i „Oluja“.

 
IZMJENA ZAKONA O PIROTEHNICI PDF Ispis E-mail
Autor PUBPŽ   
29. prosinca 2017.

Strože kazne za uporabu pirotehničkih sredstava

Policija brodsko-posavska na vrijeme je obavijestila građane o izmjenama zakona o uporabi pirotehničkih sredstva. Ponavljamo stoga postrožena pravila i veće novčane kazne o kojima bi ponajprije računa trebali voditi roditelji djece mlađe od 14 godina.

Izmjenom zakona i službeno je dopuštena i uporaba pirotehničkih sredstava prve i druge kategorije, no slijede i strože kazne za one koji se pravila ne budu pridržavali.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 255

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba