Grad
OLD TIMER CLASSIC 99 PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
08. srpnja 2018.

Uspješno organizirao 18. međunarodni oldtimer susret

 

Oldtimer klub "Classic 99"  7. je srpnja bio domaćin još jednog međunarodnog susreta vlasnika oldtimer vozila i motocikala i to 18-og po redu. Kada su prve godine krenuli u ovu "avanturu" nisu niti sanjali o punoljetnosti, a koliko su uspješni govori i činjenica da su uvršteni u nacionalni godišnji itinerer oldtimer rallya. Trude se zaljubljenici u stara vozila, a u klubu ih ima oko 30-ak od Stare Gradiške do Nove Kapele, sačuvati tehničku kulturu i baštinu našega kraja. I ove su godine bili vrlo aktivni i gostovali na mnogim susretima diljem Hrvatske, ali i izvan njezinih granica. Potvrdio nam je to i Krešimir Knežević i među ostalim, u razgovoru istaknuo:

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

„Vatreni“  svatovi  Romane i Ivana Jankovića

 

Diljem cijele Hrvatske  manje ili više organizirano gledala se 7.7. nogometna utakmica i slavila  pobjeda   hrvatske reprezentacije. Bilo je tako i u Novoj Gradiški. Hladili su se živci pivom u  kućnom okruženju, ugostiteljskim objektima i na  Ljetnoj pozornici gdje su  gledanje utakmice između Hrvatske i Rusije organizirali Grad Nova Gradiška i  Caffe bar-Night bar Carpe Diem. Neki kao Romana i Ivan Janković pobjedu hrvatske reprezentacije i plasman u polufinale  svjetskog nogometnog prvenstva posebno će pamtiti. Oni su  7.srpnja rekli svoje sudbonosno  DA  i započeli svoju  životnu utakmicu. Zanimljivu atmosferu u "vatrenim" svatovima u Svečanoj dvorani Kruna Nova Gradiška  prenosimo vam  fotografijama koje je ustupila bernymedia.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

Otvorena izložba  Faust Vrančić: Machinae Novae

 

U Gradskom  muzeju Nova Gradiška otvorena je  vrijedna pažnje i razgledanja  izložba pod nazivom Faust Vrančić:Machinae Novae. O postavu izložbe i Faustu Vrančiću, kao jednom od najznačajnijih Hrvata  svih vremena, konstruktoru i tehničkom piscu, govorili su na otvaranju izložbe ravnateljica Gradskog muzeja Nova Gradiška Marija Mihaljević,  ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla Markita Franulić i Ivan Halić autor  izložbe.

 
KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

“LJETO U KNJIŽNICI”

 

Novogradiški mališani različitih uzrasta, od onih  vrtićke dobi do osnovnoškolaca, napunili su jučer Dječji odjel Gradske knjižnice.  Potvrđuje to koliko ova,  tradicionalna i  kod djece omiljena  manifestacija  zabavno-edukativnih  sadržaja  znači za djecu  tijekom ljeta i vrijeme školskih praznika.  Sigurno puno znači  i za njihove roditelje  jer znaju da će tijekom  ljetnih mjeseci  njihovi mališani  uživati u kreativnim i zabavnim radionicama  koje za njih organiziraju djelatnici Gradske knjižnice i njeni vanjski suradnici.

 
KNJIŽNICA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Jasminka Nikolić   
04. srpnja 2018.

Fra Josip Zvonimir Bošnjaković posjetio Narodnu knjižnicu i čitaonicu „Grigor Vitez“

 

Ovih dana u goste nam je došao uvijek dragi gost, bivši župnik, katolički svećenik i franjevac župe Duha Svetoga fra Josip Zvonimir Bošnjaković sa uvaženim gostima. Naime, fra Josip je poslije operacije „Bljesak“ stigao u Gornje Bogićevce gdje je bio angažiran u gradnji nove, sadašnje crkve. Tako je na temeljima stare, razrušene crkve u Domovinskom ratu, nikla nova.

Rođen u Tuzli davne 1929. godine, gdje je više godina bio župnik i gvardijan, a danas je župni vikar, imali smo čast „dobiti“ ga za župnika u našoj župi. Uvijek nam se rado vraća, tako je bilo i ovaj put, opet je posjetio našu knjižnicu i bio oduševljen novom knjižnom građom i opremom, kao i gosti koji su prvi puta u Gornjim Bogićevcima i našoj knjižnici. Pun optimizma, entuzijazma, energije… još jednom nam svima pokazao kako godine nisu važne, već čovjekova vjera i ljubav koju on poklanja svima nama.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 292

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba