Grad
CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. studenog 2017.

OBILJEŽILI DAN DOBROVOLJNIH  DAVATELJA KRVI

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je povodu 25. listopada, Dana dobrovoljnih davatelji krvi, u pansionu  Slavonski biser okupilo dobrovoljne davatelje krvi iz Nove Gradiške i deset općina novogradiškog kraja. Dokazanim humanitarcima  za višestruko dobrovoljno davanje krvi dodijeljena su  priznanja.

Ukupno 48 višestrukih davatelj krvi dobio je  za iskazanu humanost priznanja, pohvale i prigodne poklone. Uručili su ih Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog  društva Crvenog križa, Zrinka Ferenčina i Mato Modrić, predsjednici  gradske i županijske Skupštine Crvenog križa, Mihaela Đeraj, voditeljica  gradskog Odsjeka za  društvene djelatnosti i   Jasminka Štamfar  koordinatorica za  dobrovoljno davanje krvi pri Gradskom društvu CK Nova Gradiška.  Za nesebičnost, humanost i ustrajnost u dobrovoljnom davanju krvi dobili su pohvale i zahvalu od Franje Pavlovića i Mihaele Đeraj.

 
ELDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Davorka Marenić   
07. studenog 2017.

Odabir idejnih rješenja reljefa o povijesti duhana

Tvrtka ELDA d.o.o. iz Nove Gradiške raspisala je javni i pozivni natječaj za izradu idejnih rješenja reljefa o povijesti duhana. Natječaj je bio otvoren od  20. kolovoza – 20. listopada 2017.

 

Predmet natječaja: Idejno rješenje za reljefe koji će predstavljati povijest duhana i pušenja od otkrića duhana do suvremenog doba. Dimenzije reljefa cca  50 x 70 cm.

Cilj natječaja: Uz pomoć kvalitetnog, originalnog reljefa steći uvid u povijest duhanske industrije i njen razvoj od početaka do danas. Reljefi će biti dio stalnog postava suvremenog multimedijalnog muzeja duhana čiji je osnivač tvrtka ELDA d.o.o.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. studenog 2017.

KRENULA IZGRADNJA KRUŽNOG TOKA KOD KAUFLANDA

NOVA GRADIŠKA, 5.  studenoga 2017. – Poduzeće za ceste Slavonski Brod krenulo je  s  radovi na izgradnji kružnog toka  kod Kauflanda. Na jednom od najprometnijih raskrižja u gradu radovi  bi trebali  biti dovršeni u roku od tri mjeseca.

Dok traju radovi promet će se otežano odvijati. Počelo  se raditi na kraku u smjeru istoka i Lidla gdje je  promet onemogućen. Kako se radovi budu  odvijali tako će se i promet regulirati. Sudionici u prometu  morati će imati strpljenja i pridržavati se  znakova koji ga reguliraju. Isto se odnosi i na pješake, pogotovo  učenike OŠ „Mato Lovrak“  koji u školu dolaze iz naselja Jug.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. listopada 2017.

Nastupom Nives Cezijus završen prvi Craft u srcu Slavonije

Završio je  prvi Craft u srcu Slavonije održan  27. i 28. listopada  2017.  godine   u Društvenom domu. Organizatori  Grad Nova  Gradiška  i Tvornica slada Slavonija slad, te  proizvođač craft piva Mario  Bošnjak, koji je  koordinirao hrvatske craftere, mogu biti zadovoljni.  Na prvi festival craft piva došlo je 15 proizvođača  koji su na svojim štandovima nudili više od 30 vrsta craft piva.  Osim dvodnevnog ispijanja i  natjecanja  u brzinskom ispijanju piva, izdržljivosti  držanja krigle  i točenju  piva bez pjene, imao je  edukativni i promidžbeni karakter

 
VRTLARIJA MIMOZA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
30. listopada 2017.

KVALITETOM I LJEPOTOM ARANŽMANA OSVAJAJU KUPCE

Vrtlarija Mimoza, poznata po srdačnosti Dubravke Piškulić Capan, uspješan je primjer obiteljskog poduzetništva u Novoj Gradiški i prva je cvjećarnica u gradu. Svoje kupce osvojila je kvalitetom cvijeća i ljepotom aranžiranja buketa i vijenaca, te ljubaznošću djelatnika.

U raskošno uređenom prostoru cvjećarnice u Relkovićevoj ulici, u blizini kolodvora, nude raznovrsno rezano cvijeće, lončanice i druge cvjetne ukrase, te aranžmane od svježeg i svilenog cvijeća, koji svojom ljepotom plijene pozornost i praznik su za oči ljubiteljima cvijeća. Prema riječima Ivone, koja je prava umjetnica u slaganju aranžman, u sklopu programa za vjenčanja, po narudžbi izrađuju i svatovske aranžmane.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 244

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba