Grad
TRGOVINE ZA BLAGDANE U NOVOJ GRADIŠKI PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
23. prosinca 2017.

RADNO VRIJEME TRGOVAČKIH LANACA ZA VRIJEME BOŽIĆNIH BLAGDANA

Donosimo pregled rada trgovačkih lanaca u Novoj Gradiški za vrijeme božićnih blagdana. Na Božić neće raditi ni jedan. Ostale dane, na Badnjak i 26. prosinca svi imaju različiti radno vrijeme, osim Lidla koji neće raditi na Badnjak, Božić i blagdan Svetog Stjepana.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. prosinca 2017.

Učenici OŠ „Mato Lovrak“  donijeli dio božićnog duha u Gradski knjižnicu

Zahvaljujući knjižničarima Gradske knjižnice dogodio se danas na Dječjem odjelu,  hvalevrijedan susret  mališana iz Dječjeg vrtića „Radost“ i osnovaca iz Osnovne škole „Mato Lovrak“. Bilo je to  lijepo predblagdansko druženje. Knjižničarka Mirjana Pranjić pozdravila ih je u ime ravnateljice Biljane Dakić i ostalih djelatnika knjižnice.

-Rekla bih, da ste vi djeca naši mali anđeli koji unose radost u našu knjižnicu. Danas sa svojim pjesmama, recitacijama  i igrokazima  o Božiću, te  radionicom  u kojoj će te izrađivati božićni nakit. Želim vam  čestit nadolazeći Božić, puno božjeg blagoslova, mira u srcu i ljubavi, jer ako imamo ljubavi u srcu  za sebe i za druge tada imamo sve, imamo uspjeh, imamo sreću i sve ostalo - kazala je Mirjana Pranjić.

 
IOŠ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. prosinca 2017.

Uspješno realiziran  projekt  ERASMUS+

U Industrijsko-obrtničkoj školi 19. Prosinca predstavljen završetak aktivnosti A1  projekta mobilnosti  učenika  ERASMUS + 2017.

O realizaciji projekta i  boravku osam učenika  na stručnoj praksi u Varpaloti u Mađarskoj  govorili su  ravnatelj prof. Mijo Matošević, koji  je  bio i koordinator projekta, Krtistina  Brkić dpl. Ecc. predavač strukovnih predmeta kod prodavača,  koja je bila u pratnji,  i  učenici.  Svi su se iz Mađarske vratili puni dojmova  zadovoljni provedbom programa, ostvarenim ciljevima i  novim  kompetencijama koje su stekli.

Za Industrijsko-obrtničku  školu ovo je danas bio  važan događaj. Osam učenika, 4 učenice prodavača i 4 učenika montera, dobilo je potvrde o pohađanju stručne prakse u novoj radnoj sredini.  U gradu Varpalota i njihovoj strukovnoj školi kroz dva tjedna naučili su nova znanja i vještine, a kroz druženja i druge oblike  upoznali kulturu, povijest i ostale znamenitosti Varpalote  i Mađarske  i na taj način  proširili svoja znanja i vidike.

 
PREDSTAVLJEN GRADSKI PROJEKT PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. prosinca 2017.

„GRAD ZA MLADE, MLADI ZA GRAD“

„Grad za mlade, mladi za grad“ naziv je gradskog projekta  za čiju je provedbu Ministarstvo za  demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  izdvojilo 41.000 kuna. Projekt  ima za cilj u gradu Nova Gradiška  stvoriti uvjete  koji će doprijeti  zadovoljavanju potreba mladih i podići kvalitetu života  kroz edukacije i volontiranje.  Obzirom da mladi predstavljaju  važan stup društvenog života  lokalne zajednice odlučeno je dodatno ulagati u poboljšanje  statusa mladih te ih informirati i  potaknuti na aktivizam i uključiti u kreiranje javnih politika. Projekt je prijavljen u listopadu ove godine.

Projekt je jučer u gradskoj vijećnici predstavljen učenicima  Gimnazije i  Elektro-tehničke i ekonomske škole.

 
POČEO ADVENT U NAŠEM GRADU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. prosinca 2017.

Čak 72 izlagača nudi svoje proizvode

-Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić otvorio je 21. Prosinca, 11. božićni sajam. Popularni  „Advent  u našem gradu“  okupio je ove godine u Društvenom domu, kao nikada do sada,  čak 72 izlagača. Treba doći i vidjeti  što to nude  obrti, opća poljoprivredna gospodarstva, domaće radinosti, udruge i društva. Ne samo vidjeti, već i kupiti kvalitetne, ekološke i  zdrave proizvode.

Nije stoga danas bila samo puka zahvala  svima koji su svojim proizvodima napunili Društveni dom, a koju su  uputili zamjenik gradonačelnika Boris Vidošić i  saborski zastupnik Davor Vlaović.

Posebno zadovoljna može biti Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška, ali i Grad Nova Gradiška, koji je i ove godine  dao potporu.

Zadovoljni su i mališani iz dječjih vrtića  koji su prigodnim programom na otvaranju  obradovali svoje roditelje i  sve   okupljene. Njih je zato  poklonima nagradio  Djed Božićnjak. Na otvaranju je nastupio i  Folklorni ansambl mladih.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 254

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba