Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. studenog 2017.

Ruši se  Omladinski dom i priprema  izgradnja kampusa

Jedno od zanimljivijih pitanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postavio je  gradonačelniku  vijećnik Igor Babić (SDP). Budući, kako je kazao, postoji interes građana za izgradnju kampusa u Novoj Gradiški, zatražio je  da kaže što se po tom pitanju radi, gdje je  njegova lokacija, koji će mu biti kapacitet i  sadržaji.

„Planiramo ozbiljan projekt kampusa sa  devet učionica,  velikim amfiteatrom i  studentskim domom sa 40 soba. Lokacija je na  prostoru današnjeg Omladinskog doma i streljane.  Napravljeni su svi projekti  za  njihovo uklanjanje, kao i devastiranih zgrada koje se tu nalaze, osim zgrade „Munjare“ i starog zatvora koji je pod opaskom konzervatora. Uskoro ćemo krenuti u njihovo uklanjanje. Projekt smo kandidirali prema Ministarstvu regionalnog razvoja i tražimo oko 500.000 kuna za izradu projektne dokumentacije koja bi bila plaćena 90 posto iz njihovih   izvora. Napravili smo izvrstan projekt, prezentirali ga i  uskoro bi trebali krenuti s projektiranjem kampusa  u Novoj Gradiški“, kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da se  ulažu   napori  kako bi se   u Novu Gradišku dovele  ispostave  više fakulteta

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. studenog 2017.

GRADSKA KNJIŽNICA NOVAGRADIŠKA

21.studenog otvoren je  3. „Let  s Gavranom“,  kazališno- književni festival  koji je ove godine i filmski.  Otvorio ga je gradonačelnik Vinko Grgić  ističući njegov  veliki značaj za Novu Gradišku. Posebno se zahvalio Miri Gavranu koji, kako je naglasio,   nije zaboravio svoj kraj i Novu Gradišku, koju promovira i  kojoj se stalno  vraća.

3. „let s Gavranom“ počeo je  otvaranjem izložbe  o  književno-kazališnom stvaralaštvu  Mire Gavrana   od prvog do trećeg „Leta s Gavranom“ Izložbu je to   knjiga i plakata  iz bogatog fundusa Zavičajne zbirke  Gradskog muzeja i samog autora.

-Nakon dvije uspješne dokumentarne izložbe  u sklopu 1. i 2. književno-kazališnog festivala Let s gavranom 2015. i 2016. godine,  ovogodišnja izložba naziva Gladni ste knjige?   na simboličan način prikazuje kuhanje jednog pisca. Prostor predvorja Doma kulture preobražen je u Mirinu kuhinju u kojoj se serviraju knjige, rečenice, riječi, slova,  a kao  najvažniji sastojci ponuđene hrane uz, naravno, ideju, ističu se mašta, ljubav, ljubav i opet -  ljubav.

 
DRUGI DAN 3. „LETA S GAVRANOM“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. studenog 2017.

Otvorena „Šetnica novogradiških zanimljivosti“.

Brojni sadržaji obilježili su drugi dan trećeg „Leta s Gavranom“.  U Gradskoj knjižnici promoviran je  mali  Zbornik literarnih radova  „Let s Gavranom 2017.“ Odabrani su to radovi  učenika viših razreda osnovnih škola Brodsko-posavske županije na temu književnog stvaralaštva  Mire Gavrana za djecu i  mlade. Dodijeljena su  priznanja, a učenici su imali i susret  autorom.   Organizirana je  turistička šetnja gradom  s Miro Gavranom za učenike i njihove voditelje. Bili su u Gimnaziji koju je pohađao Miro Gavran  i učionici koja nosi naziv „Učionica Mire Gavrana“, Gradskom muzeju i crkvi sv. Terezije Avilske.

Miro Gavran, gradonačelnik Vinko Grgić,  František  Karoch, producent Gavranfesta u Pragu i prevoditeljica Jana Krasna,  te Zdravko Fuček, autor dokumentarnog filma „Miro Gavran“ prošetali su    šetnicom uz Šumetlicu i sportsko-rekreacijski centar  „Ivo Petranović“ i na taj način  otvorili „Šetnicu novogradiških zanimljivosti“. Mogli su  degustirati  domaće proizvode. Turistička zajednica grada Nova Gradiška i njena direktorica Dinka Matijević prezentirali su taj dio šetnice uz Šumetlicu i svjetleće  reklamne vitrine  u kojima su plakati s opisom zanimljivih  činjenicama.

 
UDRUGA „POZITIVA“ ZA PREVENCIJU OVISNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
20. studenog 2017.

"Putokaz za zdravi Grad II"

"Putokaz za zdravi Grad II"  projekt je pod čijim je nazivom udruga "Pozitiva" nastavila aktivnosti i sadržaje započete u prošloj godini, a vezane su za prevenciju ovisnosti ne samo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. -Ovoga puta u fokusu je pomoć "pomagačima", dakle svima onima koji se bave radom s djecom i mladima i susreću s problematikom različitih oblika i vrsta ovisnosti- istaknula nam je Mira Linjaković, predsjednica udruge "Pozitiva". U sklopu projekta 16. je studenoga u prostoru Gradskog društva Crvenog križa održana psihoedukacija na temu "Važnost mentalnog zdravlja u pomagačkim zanimanjima", a predavanje je održala prof. Ivana Tomić Pavlović, psihologinja u Psihijatrijskoj bolnici "Sv. Rafael" na Strmcu" i članica "Pozitive".

Predstavnicima osnovnih i srednjih škola, Centra za socijalnu skrb, Opće bolnice, Zavoda za javno zdravstvo, Gradskog društva Crvenog križa, okupljenima na ovom predavanju, dobrodošlicu je poželjela magistra Ljiljana Lukačević i ujedno zahvalila ravantelju Gradskog i Županijskog Crvenog križa Franji Pavloviću na ustupljenom prostoru za predavanje, ali i suradničkom odazivu i u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

 
ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
20. studenog 2017.

Aktivno i sadržajno obilježen Globalni tjedan poduzetništva

Učenici komercijalnog smjera novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole obilježili su i ove godine od 14.-16. studenoga Globalni tjedan poduzetništva.

Prvi dan obilježilo je otvorenje izložbe učeničkih radova 3. i 4. razreda komercijalnog smjera na temu "Razvoj ekonomske misli i razvoj vježbeničkih tvrtki u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi", 15. je studenoga upriličena Smotra vježbeničkih tvrtki na kojoj su predstavljene nove u 3. r. kao i već postojeće koje vode sada učenici 4. razreda. Bila je to prilika međusobno se predstaviti, ali i razmijeniti iskustva, pa i sklopiti poslovnu suradnju. Ovogodišnji Globalni tjedan poduzetništva zaključen je 16. studenoga debatom na tezu "Ovaj dom smatra da je muškarcima lakše uspjeti u poduzetništvu". U debatnim timovima bili su, uz učenike komercijalnog smjera i učenici elektrotehničkih zanimanja, što se dogodilo prvi puta, ali je vrlo pozitivno, prema riječima prof. Ivane Berić-Gajski, inicijatorice i organizatorice obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva s navedenim sadržajima još od 2009. godine. Cilj je zapravo svim tim programima učenike potaći na razmišljanje, ali i učenje o poduzetništvu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 249

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba