Grad
HSS BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor ŽOHSS   
04. srpnja 2018.

Vratimo vjeru u Hrvatsku, građanin ne smiju biti teret

 

U raspravi o Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama i Zakonu o stečaju potrošača u ime Kluba HSS-a govorio je  saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović rekavši:

„Država će za  325 tisuća blokiranih otpisat će 650 milijuna kuna duga, neki kažu da su blokirani građani socijalna bomba. Građani nisu bomba, građani su razlog postojanja države,  a veliki broj ih je iselio iz Republike Hrvatske, nezadovoljni su . Nezadovoljni su  jer se financijskim institucijama , bankama ,  kojima je dozvoljeno nezakonito obračunavanje naknada, nezakonito obračunavanje kamata. Klubu HSS-a je pisala udruga „Blokirani“, kažu da predloženi zakoni neće osloboditi građane dužničkog ropstva. Predložene mjere su jednokratne. Nama u HSS-u je nepojmljivo da postoje tvrtke koje se bave trgovanjem dugovima naših građana. Država na te nezakonitosti ne reagira.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor BPŽ   
04. srpnja 2018.

Ministar Goran Marić predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom

 

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima održao je danas u velikoj vijećnici županijske uprave  radni sastanak na kojem je predstavio novi Zakon o upravljanju državnom imovinom, a uz to i pojasnio rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezano uz nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske na području županije, općina i gradova.

Uz domaćina župana Danijela Marušića današnjem sastanku nazočili su i gradonačelnici gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške, načelnici općina Brodsko-posavske županije, kao i načelnik PU Brodsko-posavske Antun Valić.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Biljana Dakić   
03. srpnja 2018.

LJETO U KNJIŽNICI 2018.


Stručni tim Gradske knjižnice Nova Gradiška i ovoga je ljeta (srpanj/kolovoz) pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, sa suorganizatorima i suradnicima pripremio brojne kreativne sadržaje već tradicionalne i nagrađivane manifestacije „LJETA U KNJIŽNICI“ koje ove godine slavi svoj 17. rođendan!

Vesela i ljetna kreativna druženja bit će organizirana za sadašnje i buduće članove Knjižnice, djevojčice i dječake od predškolskoga do kraja osnovnoškolskoga uzrasta (a i za sve zainteresirane kreativce, roditelje, djedove, bake…) iz Nove Gradiške i okolnih općina, kao i za djecu koja će svoje ljetne praznike provesti u Novoj Gradiški.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. srpnja 2018.

Uređuju se prometnice i parkirališta u sjevernom dijelu Urija

 

Grad Nova Gradiška i ove godine nastavlja s radovima na uređenju komunalne infrastrukture u naselju Urije. Kao i prošle godine uređuju se prometnice i grade parkirališta za pojedine zgrade, a najvećim dijelom ih izvode djelatnici Eko-konga. Trenutno se izvode i privode kraju radovi u sjevernom dijelu naselja i uređuje prometnica kod Konzuma i parkiralište uz stambenu zgradu 18 do kioska Tiska. U okviru ovog dijela naselja trebao bi se riješiti i problem improviziranih garaža i nadstrešnica koje su ruglo tog dijela naselja.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. srpnja 2018.

U CERNIČKOJ ŠAGOVINI OTVOREN „ŠILJIN MOST“

 

Na svečanosti koju je organizirao Mjesni odbor Cerničke Šagovine, župan Danijel Marušić prigodno je za  promet  otvorio novoizgrađeni most nazvan  „Šiljin most“ po  poginulom hrvatskom branitelju  Josipu Matoševiću -Šilji.

Most  u Cerničkoj Šagovini  uništila je poplava 2014. godine, i bio je velik prometni problem.  Županijska uprava za ceste  izgradila  je most sukladno programu održavanja i modernizacije županijskih cesta koji je usvojila Županijska skupština.  Uz mještane i rodbinu  Josipa Matoševića, hrvatske branitelje koji su bili sudionici njemu  posvećenog memorijalnog   nogometnog turnira, nazočni su bili Vitomir Žakić, načelnik i Hrvoje Žakić, predsjednik  Općinskog vijeća Općine Cernik i  novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić.  Most je posvetio i  molitvu vodio fra Vjencislav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 292

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba