Grad
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
15. srpnja 2017.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST –ONEČIŠĆENJE ZRAKA U SLAVONSKOM BRODU

Posljednjih dana smo svjedoci osobito izraženog zagađenja zraka. Mjerenja su zabilježila povišene koncentracije sumporovodika u epizodnoj situaciji u posljednjih četrnaest uzastopnih dana u prijepodnevnim satima, a rezultirali su s vrlo neugodnim mirisima  koji se zadržavaju i šire gradom te u velikoj mjeri utječu na kvalitetu života i  stalni osjećaj „kontinuiranog smrada“.

Na žalost, to je posljedica u najvećoj mjeri, redovnog rada Rafinerije u Brodu u kombinaciji sa  meteorološkim prilikama.

Izmjerene granične vrijednost su intervalu od nekoliko jutarnjih sati uzastopno, daleko premašivale propisanu vrijednost od 7 μg/m3 koja je propisana  u skladu s kriterijem kvalitete života. Neugodni mirisi počinju se osjećati već kod izmjerenih vrijednosti od 2-3 μg/m3 kada se ne vodi kao izmjereno prekoračenje granične vrijednosti, ali pogoršava uvjete kvalitete života i kod ljudi  izaziva neugodu i osjećaj da su stalno izloženi visokim razinama onečišćenja. Time je znatno narušena kvaliteta života i nije nikakva utjeha da o utjecaju na zdravlje Svjetska zdravstvena organizacija govori o znatno većim vrijednostima koncentracija.

 
LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2017.

„NAJLJEPŠI OSMIJEH“

„Najljepši osmijeh“  naziv je edukativno-kreativne radionice  koja se drugog dana  „Ljeta u knjižnici“ 7.srpnja održala  u Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Renata Matijašević i Ana Subić, dr.med.dent. pripremile su djeci  nadasve zanimljivu u korisnu  radionicu na temu zdravlja zubi i otklanjanja straha prilikom posjeta  ordinaciji dentalne medicine.

„Cilj današnje radionice je osvijestiti važnost pravilnog i redovnog pranja zubi  kako bi se od najranije dobi   spriječio nastanak zubnog karijesa i upoznalo male polaznike ove radionice sa svakodnevnim stomatološkim radom, spriječio nastanak straha, a  ukoliko strah postoji da ga se  otkloni na vrijeme.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
08. srpnja 2017.

Otvorena izložba Passing Through/ U prolazu

Passing Through/ U prolazu , naslov je izložbe autorica Ljiljane Mikulčić i doc.art.Helena Schultheis Edgeler otvorene 7. srpnja u novogradiškom Domu kulture.

Izložba se sastoji od filmskih i slikarskih djela dvije umjetnice koje na srodna pitanja odgovaraju kroz dva medija, no i dalje baveći se „slikom“.

Izložba „Passing trough“ ima namjeru istražiti percepciju individualnog postojanja, onog što pojedino ljudsko biće doživljava i naziva svojim "Ja" u odnosu na izvanjski svijet u kojem biva. Koristeći vizualni jezik filma i njegove elemente slike, zvuka i riječi koji zajednički grade iskustvo blisko doživljaju svakodnevne životne stvarnosti, te klasičnog slikarstva, propituju granicu unutarnjeg i vanjskog postojanja i njihov međusobni odnos.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. srpnja 2017.

POČELO ŠESNAESTO „LJETO U KNJIŽNICI“

Na prigodnoj svečanosti, 5.srpnja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice počelo još jedno  „Ljeto u knjižnici“ koje će po šesnaesti puta za redom,  kao i prethodnih godina, zahvaljujući djelatnicima Gradske  knjižnice  i vanjskim suradnicima  tijekom  ljeta okupljati djecu.  Pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška uz druženje i zabavu organizirati  će u srpnju i kolovozu  brojne  kreativne i edukativne radionice. O tome je   pozdravljajući okupljene na Dječjem odjelu  govorila ravnateljica  prof. Biljana Dakić.

 

Mihaela Đeralj, voditeljica za društvene djelatnosti, je u ime  Grada Nova Gradiška, gradonačelnika i  njegovih zamjenika pozdravila okupljene i otvorila ovu hvalevrijednu manifestaciju.

 
MEĐUNARODNI TURNIR TENISA PDF Ispis E-mail
Autor Marko Brčić   
05. srpnja 2017.

Fran Rakonić na 4. DUD Bowl-u u Dubrovniku

Dud Bowl trajao je od 26. lipnja do 1.srpnja, te je Dubrovnik u tom razdoblju postao centar svjetskog tenisa za djecu do 11 godina, s ciljem predstavljanja tenisa i važnosti sporta i obrazovanja u odrastanju i sazrijevanju najmlađih.

Tenis centar Dubrovnik pokrenuo je 2014. međunarodni turnir za djecu Dubrovnik DUD Bowl, a od 2015. turnir se organizira se u dvije kategorije – do 11 i do 13 godina.

Turnir se igra po round-robin sistemu pa su svakom igraču omogućena minimalno četiri meča jer je u djetetovim sportskim razvojnim godinama najvažnije odigrati što veći broj mečeva. Pobjednici Turnira bogato su nagrađeni, a uz to, djeci i njihovim roditeljima svake godine organizira se i popratni zabavni program.

Mladi tenisači i tenisačice iz 46 različitih zemalja svijeta igrali su na zemljanim terenima, od čega ih je trideset sa titulom prvaka svojih država. Pobjednici četvrtog po redu turnira Dubrovnik DUD Bowl su Ela Nala Milić iz Slovenije i Zach Stephens iz Velike Britanije.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 224

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba