Grad
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. ožujka 2018.

Veselo i razdragano počeli Dani Grigora Viteza

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice 1.veljače  veselo i razdragano  bilo je druženje  djece iz dječjih vrtića „Maslačak“ i „Radost“. Zajedno sa svojim tetama Martinom Abianac, Brankicom Kičić, Ivanom Blazina i  Jasnom Renić,  te  knjižničarima,  starije skupine djece "RIBICE" i "MEDVJEDIĆI su slavile svog omiljenog pjesnika Grigora Viteza.

Zajedno sa tetama priredila su  prigodan program, recitirala  njegove pjesme, plesala,  pjevala i  glumila dočaravajući likove i prizore  iz njegovih pjesama. Bio je tu nezaobilazni Antun Tun. Današnji program potvrdio je  da su  pjesme Grigora Viteza radošću, vedrinom i optimizmom osvojile  srca još jedne generacije mališana.

 
OSNOVNA ŠKOLA „OKUČANI“ PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
02. ožujka 2018.

Održana manifestacija“Dani ružičastih majica“

U  Osnovnoj školi u Okučanima održana je 27. veljače  manifestacija „Dani ružičastih majica“.  U manifestaciju uključila se i Policijska postaja Okučani. Policijski službenik za maloljetničku delikvenciju i kontakt policajac, svojom nazočnošću podržali  su edukativne aktivnosti škole, a svim sudionicima događaja simbolično su podijeljene ružičaste majice.

„Dan ružičastih majica“ je usmjeren na sprječavanje svih oblika vršnjačkog nasilja te je sudjelovanje policije na ovoj manifestaciji opravdano i poželjno te je ujedno i potvrda dobre suradnje škole i policije kada je u pitanju nasilje među djecom i mladima

 
ŽO HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor Davor Vlaović   
02. ožujka 2018.

Razvoj Hrvatske bez ulaganja u obrazovanje  i znanost nije moguć

Obrazovani sustav, da bi ispunio svoje zadaće; odgoj i obrazovanje mladih ljudi mora biti dinamičan, od njega se očekuje prilagodljivost potrebama tržišta rada i razvoju tehnike i tehnologije.

„STEM područje i strukovno obrazovanje mogu postati pokretači razvoja hrvatskog gospodarstva za što su potrebna i veća ulaganje proračunskih sredstava

Donošenje nacionalnog kurikula je prvi prioritet, baš kao i ubrzanje procesa reforme obrazovnog sustava, posebno strukovnog obrazovanja.“ Rekao je narodni zastupnik HSS-a Davor Vlaović prilikom rasprave o Zakonu o strukovnom obrazovanju u Hrvatskom saboru. Obrazložio je važnost donošenja navedenog Zakona:

„Donošenje Zakona o strukovnom obrazovanu važno je iz dva razloga; povlačenje sredstava iz  europskih fondova koje će povećati kvalitetu obrazovnog sustava i mladima omogućiti stjecaje znanja i vještina za lakšu zapošljivosti i ostanak življenja u Hrvatskoj. Teško je prihvatljiva činjenica da i danas u Hrvatskoj imamo do 170 tisuća nezaposlenih, da je 93 tisuće Hrvata uselilo u Njemačku u posljednjih nekoliko godina, za ostale zemlje EU nemamo podatke.

 
D.I. STJEPAN SEKULIĆ U STEČAJU PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
26. veljače 2018.

Na 37. javnoj dražbi prodaje se Tvornica za 7,1 milijun kuna

Daniela Martina Maoduš, stečajna sutkinja Stalne službe Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu u postupku stečaja nad dužnikom D.I. STJEPAN SEKULIĆ d.o.o. Nova Gradiška sazvala je trideset i sedmu javnu dražbu na kojoj se na prodaju nudi nekretnina pogona Tvornica u ulici Petra Svačića.

Pogon Tvornica obuhvaća nekretnine upisane u zk.ul.br. 4284 k.o. Nova Gradiška, i to: k.č.br2304/11 Pašnjak u ulici Petra Svačića sa 6342 m2, na kojima su upisana razlučna prava u zemljišnim knjigama pod brojem: Z-3353/09, k.č.br. 2304/13 Pašnjak u ulici Petra Svačića sa 734 m2, na kojima su upisana razlučna prava u zemljišnim knjigama pod brojem: Z-3353/09, k.č.br. 4153/1 Skladište u Urijama sa 8738 m2, na kojima su upisana razlučna prava u zemljišnim knjigama pod brojem: Z-3353/09 i nekretnine upisane u zk.ul.br. 4283 k.o. Nova Gradiška, i to k.č.br. 2913/1 Više zgrada i industrijsko dvorište u Ulice Nikola Tesla sa 44690 m2, na kojima su upisana razlučna prava u zemljišnim knjigama pod brojem Z-3353/09, Z-1865/06, Z-1341/08.

 
IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. veljače 2018.

Srednjevjekovna  fortifikacijska  arhitektura

U Gradskom muzeju 23.veljače otvorena je izložba pod nazivom Srednjevjekovna   fortifikacijska arhitektura, koju svakako treba doći i pogledati, pogotovo oni koje više zanima graditeljstvo i arhitektura kroz povijest. Izložba, a i prikazani film,  govore o tome kako su se  gradili i od kojih materijala srednjevjekovni plemićki gradovi, utvrde, kašteli i drugi fortifikacijski sklopovi. Danas su  uslijed niza faktora najugroženija i najranjivija skupina  naše graditeljske baštine.

Autori izložbe su Ratko Ivanušec, povjesničar umjetnosti  i konzervator  Konzervatorskog odjela  Ministarstva kulture u Slavonskom Brodu i arhitekt  Zorislav Horvat.  Predstavila ih je ravnateljica Gradskog muzeja  Marija Mihaljević.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 266

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba