Grad
GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Ptačnik   
29. lipnja 2018.

Novogradiška Gimnazija dobila 180.000,00 kuna za opremanje škole


MODERNIZACIJA!

Gimnazija Nova Gradiška nastavlja se ubrzano modernizirati i opremati. Tijekom protekle dvije godine u školi su suvremeno opremljene učionice biologije, kemije, informatike, fizike i laboratorij za vježbe iz kemije i biologije, uvedeni klima-uređaji u gotovo sve učionice i na pragu su energetske opreme. Suvremeno opremljene učionice osiguravaju najsuvremeniju nastavu koja prati nove tehnološke inovacije.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivana Matošević   
27. lipnja 2018.

10. Memorijalni ultramaraton Vukovar-Dubrovnik.

 

BICIKLISTIČKA UDRUGA BROD - BUB  organizira 10. Memorijalni ultramaraton Vukovar-Dubrovnik.

Biciklistički ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika koji se vozi u sjećanje na poginule i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata. 
U desetom Ultramaratonu sudjelovati će ukupno dvadesetak biciklista i četiri vozača pratećih kombi vozila koji će voziti četiri kombija za prijevoz biciklista i opreme. Vozači kombija će pored vožnje biti logistika, voditi računa oko prehrane za bicikliste, opskrbe namirnicama i pomoći oko eventualnih kvarova. 
Maraton se vozi kroz područja koja su bila zahvaćena ratom. U suradnji sa lokalnim braniteljskim udrugama postavljaju vijence i pale svijeće na spomenicima poginulih branitelja.

 
NOVOGRADIŠKA ŽUPA PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
27. lipnja 2018.

Biblijska zajednica župe Bezgrješnog začeća BDM

 

Zajednica je radom počela prije 10 godina.  Sedmoro prvih članova sastalo se s tadašnjim župnikom, mr Pericom Matanovićem  koji ih je usmjerio kako čitati  „knjigu nad knjigama“ -  Bibliju i kako rasti u vjeri. Broj članova zajednice danas kreće se između  10 i 15 članova. Sastaju se utorkom nakon svete mise, u zimskom periodu u 18.30 sati, a  ljeti sat kasnije.  Sastancima povremeno budu nazočni  đakoni u župi, a najuporniji,koji su ih pratili za vrijeme đakonata u Novoj Gradiški  bili su  Mario Matijević,  Mario Mazanik, Marko Čubelić i Dejan Ilić, kao i svi kapelani kad  im je vrijeme to dozvoljavalo. Članovi zajednice zahvalni su i sadašnjem  župniku, Branku Gelemanoviću, koji prati i podržava njihov rad.

 
DAN DRŽAVNOSTI U REŠETARIMA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. lipnja 2018.

Odana počast domoljubima koji su stvarali hrvatsku državu


Predvođeni  načelnikom Zlatkom Agom i predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković, članovi Općinskog vijeća  i  udruga proisteklih iz Domovinskog rata  25.lipnja položili su cvijeće i zapalili  svijeće  kod  spomenika  u Domovinskom  ratu poginulim hrvatskim braniteljima sa područja Općine Rešetari i spomen biste  prvom hrvatskom predsjedniku  dr. Franji Tuđmanu. U povodu Dana državnosti minutom šutnje  i molitvom odali su zahvalu i  počast domoljubima koji su stvarali hrvatsku državu.

 
NOVA GRADIŠKA DAN DRŽAVNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. lipnja 2018.

Obilježen najveći hrvatski praznik, simbol slobode i demokracije


Hrvatska danas slavi Dan državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, najveći hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države, slobode i demokracije. Tim povodom   kod spomenika poginulim braniteljima  i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vijence  su  položila i svijeće zapalila izaslanstva  udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije, Policijske postaje Nova Gradiška, udruga i društava,  institucija i ustanova, a od političkih stranaka  GO HDZ-a Nova Gradiška. Minutom šutnje  i molitvom odano je  dužno poštovanje i zahvalu svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 292

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba