Grad
NG LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
22. kolovoza 2017.

Folklornom večeri završilo 22. NG glazbeno ljeto

Tradicionalna glazbeno-kulturno-gospodarsko-turistička manifestacija "NG glazbeno ljeto",  završila je 20. kolovoza, kao  i uvijek u znaku tradicijske baštine. Zbog kiše i hladnijeg vremena održana je u novogradiškom Domu kulture u kojemu se okupio doista veliki broj zaljubljenika u kulturnu baštinu.

Po prvi puta organizacije su se prihvatili članovi KUD-a Mala i bili odlični domaćini,što su dokazali i puno puta do sada kada je Mala dočekivala goste i prijatelje.

Uz domaćine su nastupili i pjevačka skupina "Zlatne godine" Matice umirovljenika grada Nova Gradiška, Folklorni ansambl mladih, HKUU Trenk te gosti KUD Tkanica iz Okučana, koja je, prema riječima predsjednice Zrinke Grgić, zadnji puta na NG glazbenom ljetu bila prije 10 godina.

 
22 NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. kolovoza 2017.

DVOSTRUKI  PROGRAM NA „ŠAHOVNICI“ I LJETNOJ  POZORNICI

Ono što je organizator, Turistička zajednica grada Nova Gradiška najavila  počelo se  ostvarivati  na prvoj  večeri 22. Novogradiškog glazbenog ljeta. Održan je dvostruki glazbeni program na  popularnoj „šahovnici“ i na Ljetnoj pozornici. Može se reći da   ljubitelji rocka i  drugih glazbenih opcija  nisu uzalud došli jer su mogli zadovoljiti voje  glazbene  afinitete i dobro se zabaviti.

 
NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. kolovoza 2017.

GRADONAČELNIK OTVORIO LJETO

Prva večer Novogradiškog glazbenog ljeta  najavila  je  dobru  posjećenost, a  druga tamburaška  potvrdila da bi najpopularnija novogradiška glazbena manifestacija mogla potući sve rekorde po posjećenosti. Po raznim  drugim sadržajima sigurno  je  najbogatija do sada.

Potvrdio je to sinoć i  gradonačelnik Vinko Grgić  prigodno, ispred prostora Turističke zajednice, otvarajući ovogodišnje 22. po redu Novogradiško glazbeno ljeto. Na otvaranju su  bili župan brodsko-posavski Danijel  Marušić, zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav  Vidošić, predsjednica  Gradskog Vijeća Ljepša Rakas-Vujčić, članovi Gradskog  vijeća i direktorica  Turističke zajednice Dinka Matijević.

 
NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. kolovoza 2017.

Sinoć  tamburaši i klapa „Rišpet“, večeras Severina

Drugi dan Novogradiškog glazbenog ljeta tradicionalno je rezerviran za ljubitelje tamburaške glazbe.

Nakon  rock večeri na središnjem gradskom trgu  posjetitelje su zabavljali  tamburaški sastavi  Lengeri, Legato i Satir, a nakon  slavonskog  glazbenog ugođaja, za dalmatinski se  pobrinula   splitska klapa Rišpet i  pjevače Ivo Amulić.

 
NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
19. kolovoza 2017.

Pivo iz malih obiteljskih pivovara oduševilo Novgradišćane

Na Novogradiškom glazbenom ljetu ove godine  nije  za zanemariti ni gospodarsku aktivnost. Prilika je ono za manje poduzetnike, obrtnike i poljoprivredna gospodarstva da izlože i pokažu čime se oni to bave  i što nude na tržištu.  Jedna od  ponuda bilo je i pivo i to ono iz domaćih malih obiteljskih pivovara.

Obiteljsko poljoprivredno  gospodarstvo  Bošnjak iz Sičica  drugu godinu za redom  organiziralo je Crafting fest i u Novoj Gradiški  okupilo male  slavonske proizvođače  domaćeg piva  iz Đakova, Požege, Osijeka i Županje. Smatraju da pivo, uz sve ostale  potencijale  koje  nudi Slavonija, može biti jako dobar dodatak razvoju turizma.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 231

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba