Grad
FABRIKATOR & ŠKVADRA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
22. rujna 2019.

Glazbeno scenski performans  u Gradskom muzeju

 

U Gradskom  muzeju, 22. 9.2019. održan je POST-KONCEPTUALNI GLAZBENO-SCENSKI PERFORMANS GLAZBA/ORKESTRACIJA Mladena Lovrića  u izvedbi  i koreografiji  UO ŠKVADRA  iz Zagreba.  Akcionizam i ritualni performans je, kako se obrazlaže,  transmedijalni projekt spajanja medija glazbe, performansa i vizualne konceptualne umjetnosti  i spoj eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. rujna 2019.

Spomen ploča - znak sjećanja na poginule i ranjene hrvatske branitelje i najkrvaviji ratni dan

 

Spomen ploču,  znak sjećanja na jedan od najkrvavijih ratnih dana u Novoj Gradiški, 21. rujna 1991. godine kada je poginulo  12,  a  ranjeno 50 hrvatskih branitelja i civila  otkrile su obitelji poginulih branitelja ispred Doma kulture u Novoj Gradiški. Toga dana u 12 sati i 52 minute napadnuto je  najuže i najvitalnije gradsko središte. Nakon što su napali naplatne kućice na autocesti neprijateljski zrakoplovi su se obrušili na Novu Gradišku gađajući vitalne objekte. Cilj je bio uništiti ih, obeshrabriti branitelje i izazvati paniku kod civilnog stanovništva..

 
DRUŠTVO NAŠA DJECA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. rujna 2019.

Veselo i zabavno druženje djece i roditelja

 

U dvorištu Ljetne pozornice u Novoj Gradiški, 20. rujna bilo je veselo i zabavno. Društvo „Naša djeca“ uz potporu Grada Nova Gradiška organiziralo je „Obiteljske igre“, treću godinu zaredom povodom Međunarodnog dana obitelji koji nisu mogli obilježiti u svibnju jer je bilo loše vrijeme, a vezano je i uz obilježavanje Dan igara, 21. rujna. Sudjelovali su učenici gradskih osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda i njihovi roditelji, ukupno 28 obitelji. Sve nazočne pozdravio je Vinko Grgić, gradonačelnik i zahvalio svima koji su došli, kao i on, sa svojom djecom pokazati spretnost i umijeće u dječjim igrama.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. rujna 2019.

Osnovana Udruga za promicanje prava životinja

 

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa, 20. rujna  održana je Izborna skupština Udruge koja će promicati prava životinja u Novoj Gradiški. S obzirom na sve veću pojavu pasa i mačaka lutalica, skupina novogradiških volontera, koji već godina s velikim naporima pomažu napuštenim životinjama, odlučila je osnovati udrugu putem koje će se bolje organizirati i postati učinkovitiji. Usvojen je statut udruge kojega je pročitala Almira Čar. Za predsjednika izabran je Saša Stojić, za tajnicu Anita Vonić Đuričić, te je izabrano 9 članova skupštine.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. rujna 2019.

Dan borbe protiv nasilja nad ženama

 

U povodu Dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava  22. rujna,  20. rujna je konferenciju  za medije sazvala dr. Ljepša Rakas  Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Nova Gradiška   na kojoj je bila nazočna i Marija Bradašić Mikolčević, nova predsjednica  Foruma žena SDP-a Nova Gradiška. Cilj konferencije je javnost što više  zainteresirati za ovaj problem u društvu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 381

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba