Grad
ELTERM PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
24. listopada 2017.

 
UDRUGA ZA AUTIZAM „SUNCE“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
23. listopada 2017.

"Okusi koji pokreću ljubav"

U organizaciji novogradiške Udruge za autizam "Sunce" i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška  21. listopada je u Društvenom domu "Sokol" održana humanitarna manifestacija pod nazivom "Tortijada i limunijada"- okusi koji pokreću ljubav.

Drugu godinu za redom okupila je brojne sugrađane, djecu i mlade, koji su se spremno odazvali nastupiti i sudjelovati i u prigodnom programu kako bi i na taj način dali doprinos za plemenitu akciju pomoći djeci kojoj je pomoć potrebna. Naime, prikupljana su sredstva za daljnje opremanje i proširenje senzornog kabineta, koji omogućuje kvalitetniji život djeci s autizmom, ali i svoj drugoj djeci kojoj je to potrebno.

 
MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. listopada 2017.

Predstavile se Marija Mišić i Gordana Radaković

Gradska knjižnica Nova Gradiška je i ove  je godine  u povodu Mjeseca  hrvatske knjige priredila brojna događanja. Jedno je održano 20. listopada u suradnji s  Udrugom “Aldo” Slavonski Brod. Na književnom susretu  održanom u Studijskoj  čitaonici Odjela  za odrasle  predstavljena   je zbirka pjesama “Sati od pijeska” pjesnikinje Marije Mišić iz Slavonskog Broda i zbirke kratkih priča “S-mijeh života” autorice Gordane Radaković iz Orahovice. Okupljene je pozdravila. Biljana Dakić,prof.  ravnateljica Gradske knjižnice i  kratko predstavila  književnice.  Zahvalila se  gostima  na dolasku u Novu Gradišku i istaknula  značaj koji  Udruga „Aldo“ ima u  nakladničkoj djelatnosti promovirajući, ne samo poznate, već i  mlade neafirmirane  autore.  Udruga djeluje na područja kulture i umjetnosti i do sada ima 28  objavljenih 28 naslova. O   Udruzi „Aldo“ i njenoj  bogatoj nakladničko djelatnosti govorio je Ilija Matić, urednik Udruge „Aldo“ i književni teoretičar, koji je  na ovoj književnoj večero bio i promotor. Marija Mišić predsjednica je Udruge “Aldo”, uz poeziju, piše i književne kritike te se bavi uredničkim radom. Na književnoj  sceni je od 2013. godine kada je za vrijeme studija objavila prvu zbirku refleksivne poezije pod nazivom “Crne orhideje”.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
23. listopada 2017.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE: Održana tradicionalna akcija „Cijeli grad čita“

U povodu Mjeseca hrvatske knjige 2017.  danas je  održana tradicionalna akcija „Cijeli grad čita“. Organizatori su bili  Gimnazija Nova Gradiška i Gradska knjižnica Nova Gradiška. Ove dvije institucije akciju su pokrenule prije pet godina

obilježavajući  23. listopada  Međunarodni dan glasnog čitanja.

Gimnazija  je za danas u suradnji s osnovnim školama odabrala  punktove po gradu  na kojima se glasno čitalo. Zbog kiše  učenici su se podijelili  u skupine i  čitali po kafićima, ali na otvorenom, u parku  kod fontane,   na pozornici, ispred Doma kulture,a glasno se čitalo  i u  Odjelu za odrasle Gradske knjižnice.

 
TURISTIČKI POTENCIJALI OPĆINE CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. listopada 2017.

Neprocjenjivom  blagu franjevačkog samostana želi se  dodati  Kulmerov dvorac i  izletište Strmac

O turističkim, a nedovoljno iskorištenim potencijalima u općini Cernik, u posljednje se vrijeme  sve više govori. Fra Vjenceslav Janjić, gvardijan franjevačkog samostana u Cerniku želi otvoriti vrata samostana i javnosti na uvid ponuditi neprocjenjivo arheološko, knjiško i vjersko blago koje franjevci posjeduju. Općina Cernik u  turističku ponudu  želi  uvrstiti  bojne manifestacije i proizvode poljoprivrednih gospodarstava, a kako doznajemo od općinskog načelnika Vitomira Žakića, ozbiljno se traže načini da se  kao  turistička destinacija  aktivira izletište Strmac, a isto tako obnovi  Kulmerov dvorac  u Cerniku, sada u vlasništvu Barbare Kulmer. Dan cerničkog portugisca, jedna su od   manifestacija  koja je dio  turističkih potencijala u općini Cernik. Osim što se, uz kestene, pečenicu i čobnavac, uz pratnju tamburaša pio mladi rujni portugisac, bio je i mjesto gdje se razgovaralo o cerničkim turističkim potencijalima  i njihovom  aktiviranju  kao dijelu  kontinentalne  turističke ponude.

Bila je tu i Katica Vuletić, stručnjakinja  za EU fondove, koja  najviše radi na turizmu i energetici.  Oduševljena je turističkim potencijalima i kaže da može pomoći  i  nešto napraviti za općinu Cernik.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 244

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba