Grad
UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA 121. BRIGADE- PUKOVNIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. veljače 2018.

Održan izvještajno-izborni Sabor

Članovi  Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška imali su se čime pohvaliti na jučer održanom  izvještajno-izbornom Saboru.

Sabor je održan pod predsjedanjem Željka Lončara, a u  nazočnosti predstavnika  udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te mr. Ljiljane Lukačević voditeljice Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata, Vere Trobić, ravnateljice Dječjeg vrtića  i Vlatka Grainera, koordinatora za braniteljske udruge u Gradu Nova Gradiška.

Koliko je ova udruga aktivna vidljivo je iz izvješća o radu koje je podnio  predsjednik mr. sc. Damir Matošević. Radeći na očuvanju digniteta Domovinskog rata i dostojanstva  hrvatskih branitelja, evocirajući sjećanja na poginule branitelje, te   obilježavajući značajne datume iz hrvatske povijesti udruga je u proteklih godinu dana  službeno sudjelovala  na 32. aktivnosti, od kojih je 15 organizirala.

 
NOVOGRADIŠKI POKLADNI DAN PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. veljače 2018.

Dječje  maškare  osramotile starije jer su propustile jedan dan u godini  biti ozbiljne

Ove godine Novogradiški pokladni dani pretvorili su se u  pokladni dan. Bilo je uobičajeno da je subota bila rezervirana za dječje maškaranje, a nedjelja za velike maškare.

Bilo je veselo i šareno u subotu 10.veljače , plesalo se  i maškaralo, ponajprije zahvaljujući malim maškarama  iz dječjih vrtića i osnovnih škola, jer  starijih pokladnih skupina  nije bilo za nabrojati ni na prste jedne ruke. Osim iz grada izostale su i pokladne skupine iz  drugih mjesta. Zašto, nije pokladno pitanje.  I velikim i malim maškarama gradonačelnik Vinko Grgić dragovoljno je dao, ali samo  na tri dana,  ključeve grada. Društvo „Naša djeca“  tradicionalno je i ove godine u suradnji s Dječjim vrtićem i osnovnim školama  organiziralo dječji  pokladni dan.

 
OSNOVNA ŠKOLA“ MATO LOVRAK“ PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. veljače 2018.

Dan otvorene nastave

U Osnovnoj školi  „Mato Lovrak“ Nova Gradiška pod motom „Dan obrnute učionice“ 7.veljače držan je tradicionalni Dan otvorene nastave.  Učenici i njihovi učitelji mentori pripremili su mnoštvo različitih kreativnih i zanimljivih radionica. Bilo je  kreativno, zabavno i poučno.  Učenici  su bili voditelji radionica  i mjesecima u sa svojim učiteljima pripremali razna predavanja,  prezentacije, igraonice , vježbe i kreativne radionice. Učenici i učitelji  zamijenili su uloge.  Učenici  su  bili u ulozi učitelja  koji su  bili u klupama.

 
DJEČJI VRTIĆ“MASLAČAK“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. veljače 2018.

Energetska obnova dječjeg vrtića „Maslačak“

Zgrada dječjeg vrtića „Maslačak“ još je jedan od objekata  u Novoj Gradiški koji je obuhvaćen energetskom obnovom na  kojoj će se ove godine  raditi.

Odgovarajući na pitanje vijećnice Jelene Kovre, koja je upitala u kojoj je fazi energetska obnova vrtića, gradonačelnik Vinko Grgić najavio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća  raspisivanje natječaja za izvođača radova i radove koji bi se  trebali dovršiti  do  početka rujna i nove vrtićke godine

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. veljače 2018.

Jednokratna  novčana potpora za novorođenu djecu iznosi 2.000, 3.000 i 5.000 kuna.

Prema odluci  Gradskog vijeća koju su  vijećnici usvoji na  prošloj sjednici   u 2018. godini  u gradskom su proračunu osigurana sredstva  za  potporu obiteljima novorođene djece.

Pomoć za nabavu opreme za prvo  rođeno dijete u obitelji iznosi 2.000 kuna, za drugo rođeno dijete 3.000 kuna, a za treće i svako daljnje rođeno dijete u obitelji jednokratna novčana potpora iznosi 5.000 kuna.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 265

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba