Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
21. rujna 2019.

Postavlja se spomen ploča poginulima u najkrvavijem  novogradiškom  ratnom danu

 

U subotu će se na poseban način odati počast  hrvatskim braniteljima  i civilima koji su poginuli 21. rujna  1991. godine  kod Doma kulture. Bio je to  dan kada su  zrakoplovi  JNA raketirali najvitalnije objekte u Novoj Gradiški i branu Bačica kod Cernika, iz koje se grad opskrbljivao vodom, u namjeri da oslabe moral hrvatskih branitelja i građana, a  Novogradiščanima onemoguće normala život.   Gradonačelnik Vinko Grgić i koordinator za braniteljske udruge Vlatko Grainer pozivaju na odavanje počasti poginulima i prigodno otkrivanje spomen ploče s njihovim imenima kod  Doma kulture. Okupljanje će biti  u 12,45 sati.   Kako kaže Vlatko Grainer, inicijator postavljanja spomen ploče,  pozitivne su reakcije  na postavljanje spomen ploče poginulima toga dana, posebno rodbine poginulih. Podsjetimo, 21. rujan 1991. godine, poginulo je 12, a 50 teže i lakše ranjeno 50 osoba.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
21. rujna 2019.

Novi sjaj za tri gracije

 

Osim velikih komunalnih zahvata, Nova Gradiška, i nizom manjih detalja koji se uređuju, dobiva ljepši izgled i novo lice. Jedan od tih detalja je fontana u gradskom parku, koja se 19. rujna počela obnavljati, a  koja je ljetos bila  mjesto raznih događanja, ponajprije glazbenih, a time i mjesto okupljanja. Svi se rado sjećaju promenadnih koncerata koje je organizirala Gradska glazba. Najčešće u večernjim i noćnim satima okupljali su se Novogradiščani raznih uzrasta, od najmlađih do najstarijih i u gradski park  unijeli život.

Fontana, betonska, kakva jeste, nije baš najbolje izgledala, pa je za svaku pohvalu odluka da se i ona uredi, prekrije betonsko sivilo, a tri gracije uskoro uživaju u novom sjaju.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. rujna 2019.

Asfaltiranje odvojka Požeške ulice U Cerniku i postavljanje semafora

 

U općini Cernik realiziraju se brojni projekti među kojima je asfaltiranje  odvojka Požeške ulice i postavljanje semafora u Cerniku kod raskršća prema školi. U planu je postavljanje još jednog semafora kod dvorca koji će doprinijeti većoj sigurnost u prometu.

„U tijeku su pripreme za asfaltiranje odvojka Požeške ulice u Cerniku, dužine oko 300 metara.  Vrijednosti radova iznosi oko 300 000 kuna koje su osigurali   Ministarstvo regionalnog razvoja. Vremenske prilike pogoduju radovima pa se završetak očekuje  u predviđenom roku. U planu je asfaltiranje još  četiri nerazvrstane ceste gdje ćemo urediti komunalnu infrastrukturu, postaviti  kanalizacija. Ove godine završit ćemo asfaltiranje ulice u Cerničkoj Šagovini i  odvojka Požeške ulice, a iduće godine nastavljamo s radovima na ostalim ulicama“, kaže Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
16. rujna 2019.

Uvezeni štetnici prijete uništenju šuma - plućima Planeta

 

Nepovoljne vremenske prilike i druge elementarne nepogode koje utječu na nepovoljne klimatske promjene, ali i povećana količina uvoza i transporta sirovina iz drugih krajeva svijeta u Hrvatsku i druge zemlje Europe dovele su do pojave štetočina koje uzrokuju razne bolesti kako na ljudima tako i biljkama. O pojavi štetočina koje uzrokuju bolesti na hrastu lužnjaku i kitnjaku i jasenu koje ih ozbiljno ugrožavaju razgovarali smo sa Hrvojem Žakićem, dipl. inž. šumarstva, voditeljem Uprave šuma, podružnice Nova Gradiška.

 
AUTO KLUB NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. rujna 2019.

„SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om“ NOVA GRADIŠKA

 

Auto klub Nova Gradiška, 13. rujna  organizirao je već tradicionalnu biciklijadu, prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“ u suradnji s Hrvatskim autoklubovima na razini Hrvatske, a vezana je uz početak nove školske godine.

„Akcija je namijenjena djeci, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Cilj akcije je senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 381

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba