Grad
NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
17. kolovoza 2017.

"U ljetnu večer"-koncert pod zvijezdama

Tradicionalni je to i iznimno vrijedan glazbeni događaj koji  već 10-ak godina, u sklopu NG glazbenog ljeta"  na Trgu glazbenika okuplja mlade koji su završili ili su polaznici Osnovne glazbene škole, sada Glazbenog odjela OŠ "Mato Lovrak". Poseban je osjećaj nastupati na otvorenom, potvrdili su i sudionici ovogodišnjeg koncerta: Slavica Serenčeš, klavir, Filip Cindrić, harmonika, Gabrijela Mijatović, sopran, Matej Predojević Petrić-tenor i najmlađi Borna Franić, truba, kao i predstaviti se publici u rodnom gradu.

 
LJETNA POZORNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
17. kolovoza 2017.

PROMOVIRAN NOVI NOSAČ ZVUKA TS „SATIR“: "Godine su da se broje"

"Godine su da se broje" Naslov je četvrtog nosača zvuka TS "Satir" iz Davora promoviranoga 15. kolovoza u Novoj Gradiški na Ljetnoj pozornici.

Iako je to, kako kažu, kultno mjesto urbane glazbe, ako je itko zaslužio biti na tom, Novogradiščanima omiljenom mjestu, to su naši Davorci. Naime, promocija njihova CD dogodila se u sklopu NG glazbenog ljeta, koje, poznato vam je, ove godine slavi 22. rođendan. A baš su dečki iz "Satira", kao prvi svirci  sudjelovali u ostvarenju ovoga projekta i na NG glazbenom ljetu i oni su 22-u godinu za redom.

Nanizali su na novom CD-u 13 pjesama. Ma sve su odlične, a kako i ne bi bile kad je u njih utkana duša i srce slavonsko, lađarsko: Godine su da se broje; Lopovi (stara pjesma, ni Sršo nije saznao od kada se u Davoru "piva", al' se piva); Pa se samo vozam; Laku noć, (autor Mario Mihlajević, otpjevao Đuka Čaić1992., pa ju Satiri vratili); Od kad tebe nema više; Ondi; Slavonijo voljena; E ta si pjesma meni ti;  Janje moje malo; Oprosti mi Slavonijo; Mi živimo pošteno; Moj sin i Mirta. Aranžmane smo radili svi, a glazbu i tekst Stjepan Ciprić-Stipa-kaže nam Sršo, "glasnogovornik" "Satira".

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
17. kolovoza 2017.

FOTO KLUB F 4. „IZLOŽBA ZA 10“

"Izložba za 10", naslovljena je tako izložba fotografija članova novogradiškog Foto kluba "F4" otvorena 16. kolovoza u Gradskom muzeju NG uz njihovu 10. godišnjicu osnivanja i aktivnog djelovanja. Izloženo je 55 fotografija, koje potpisuje 17 autora (Goran Dorić, Tomislav Petrović, Željko Grganić, Dominik Poletto, Zvonko Oršulić, Kristina Abramović, Zlatko Gregurić, Tomislav Hajek, Igor Herceg-pokojni; Branko Ivanović, Zdravko Kaksa, Maja Kindler, Lovro Kumić, Ivana Škvorčević, Đuro Valentić, Gabrijel Vrebac, Ivana Žerovnik).

Autor postava i pratećeg Kataloga je viši kustos galerijskog odjela Miroslav Pišonić, a u izboru fotografija uz članove Foto kluba sudjelovao je i Gordan Bijelić, akademski slikar-grafičar.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
17. kolovoza 2017.

RADIONICOM „PLETENJE PRSTIMA“  ZAVRŠENO LJETO U KNJIŽNICI

Pletenje prstima, završna je kreativno- edukativno-zabavna radionica ovogodišnjeg, 16.-og po redu "Ljeta u knjižnici", održana 17. kolovoza  u Odjelu za djecu Gradske knjižnice Nova Gradiška.

Voditeljice radionice bile  su  Đurđa Trupinić, učiteljica razredne nastave u OŠ "Mato Lovrak" i  suosnivačica Udruge "ECKO"  (Edukativni centar kvalitetnog obrazovanja) i Mirjana Pranjić, knjižničaraka Gradske knjižnice  Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
16. kolovoza 2017.

Time for peace – obilježvanje Međunarodnog dana mladih

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” održala je u subotu, 12. kolovoza, na novogradiškom Korzu, aktivnost pod nazivom #TimeForPeace, u sklopu istoimene inicijative. Inicijativu smo proveli kako bismo obilježili Međunarodni dan mladih, čija je tema ove godine bila Youth building peace - Mladi grade mir.

UN je 1999. godine proglasio 12. kolovoza Međunarodnim danom mladih i od tada se svake godine on obilježava pod drugačijom temom. Ovogodišnja je tema odabrana kako bi se priznao doprinos mladih ljudi u sprječavanju i transformaciji sukoba, kao i uključivanju, društvenoj pravdi i održivom miru; sukladno UN-ovoj rezoluciji koja iznova potvrđuje važnu ulogu koju mladi igraju u odvraćanju i rješavanju sukoba, te su ključna sastavnica u osiguranju održavanja i izgradnje mira.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 231

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba