Grad
ODLAZE U ROPOTARNICU NOVOGRADIŠKE INDUSTRIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. srpnja 2019.

Prodane i posljednje nekretnine DI „Stjepan Sekulić“

 

Već duže vrijeme je jasno da je DI „Stjepan Sekulić“ dio novogradiške gospodarske povijesti. Ta tvornica namještaja imenom se samo povremeno spominjala u dugotrajnom stečajnom postupku. Nakon prodaje Slavonija radinosti i Pilane prodane su i nekretnine pogona Tvornica u Relkovićevoj ulici pa se i stečaj privodi kraju. Tada će se i ta tvrtka, koja je u udžbenicima bila isticana kao primjer uspješnog proizvođača namještaja koji se prodavao diljem bivše države i izvozio, i nekada zapošljavala i 2.000 djelatnika, pridružiti ostalim poduzećima koja su već završila u ropotarnici novogradiške industrije.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Danijel Ciprić   
29. srpnja 2019.

Vatrogasci nastupom oduševili Novogradiščane

 

,, Ljetna pozornica ugostila je 27. srpnja “Vatrogasce”, ali ne one što gase vatru, već poznati hrvatski bend, koji za sebe kaže da su “bend u službi naroda”. Svojim su hitovima oduševili publiku koja je zajedno s njima pjevala sve njihove hitove, od starih poput Vatrogasac Mirko, Birtija, Pekara, Traktori, pa do novih kao što je pjesma Krava. Vatrogasce prati glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici. To su pokazali i sinoć, pa tako nisu dozvolili ni da se samo stoji na koncertu, dok oni profesionalni koriste šmrk, ovi Vatrogasci koriste dobar ritam za poticanje kretanja mase okupljenih kojih je, u jednom trenutku, bilo čak i na bini. Osim pjevanja, pao je i pokoji vic, što je samo dodalo poseban štih na već ionako fantastičnu atmosferu. Plesalo se i skakalo, smijalo i veselilo sinoć na Ljetnoj pozornici.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
29. srpnja 2019.

Turistička zajednica u novi prostor seli do sredine kolovoza

 

Gradska Turistička zajednica u novi prostor na zapadnoj strani Trga kralja Tomislava (bivši Karitas) preselit će do sredine kolovoza, a prije početka Novogradiškog glazbenog ljeta. Privedeni su kraju radovi na adaptiranju zgrade koja je u vlasništvu Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije koja ju je na korištenje ustupila Gradu Nova Gradiška. Župa je zgradu ustupila je na korištenje pod uvjetom da ju Grad obnovi uz suglasnost konzervatora.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ministarstvo poljoprivrede   
29. srpnja 2019.

Za EKO proizvode potrošačima  dostupne informacije o svakoj fazi proizvodnje

 

Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Pravilnik o kontrolnom sustavu u ekološkoj proizvodnji kojim će potrošačima od sada biti dostupni podaci o svakoj fazi proizvodnje ekoloških proizvoda.

„Hrvatska ima najveći rast površina pod ekološkom proizvodnjom u cijeloj Europskoj uniji i to nam je strateški izuzetno važan segment poljoprivredne proizvodnje. Imamo idealne uvjete za ekološku poljoprivredu i očekujem rast  proizvodnje u narednim godinama. Novi Pravilnik koji smo predložili uređuje sustav evidencije i kontrole te uvodi jednu veliku novost – sljedivost proizvoda dostupnu svakom krajnjem kupcu. To će dodatno osnažiti povjerenje potrošača i ojačati položaj proizvođača. Svi želimo znati što jedemo,  a sada smo u fazi koja nadilazi zdravstvenu ispravnost hrane – informacija o podrijetlu hrane koju jedemo postaje jedan od glavnih čimbenika odabira pri kupnji.“– izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

 
PPOSTAVLJEN DISPLAY PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. srpnja 2019.

Gradski park postaje mjesto okupljanja, druženja i ugodnog boravka

 

Malo po malo gradonačelnik i njegov  tim  realiziraju ideju  gradskog parka kao mjesta koji će  biti mjesto okupljanja građana, druženja  i ugodnog boravka. Nakon promenadnih koncerata gradske glazbe i glazbenika njihovih gostiju, prošle i ove godine na prostoru oko fontane,  iskustva su više nego pozitivna. Sve više građana, jednako mladih i starijih sa djecom  okupljalo se nedjeljom i u parku, uživajući  uz glazbu, domaće pivo Bošnjak i  vina novogradiških vinara,   ostajalo do kasnih noćnih sati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 370

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba