Grad
GRADSKA KNJIŽNICA PDF Ispis E-mail
Autor Biljana Dakić   
20. listopada 2017.

„CIJELI GRAD ČITA“ –akcija čitanja naglas

U ponedjeljak, 23. listopada 2017. očekuje VAS, dragi ljubitelji knjige, čitanja i druženja prekrasna akcija čitanja naglas CIJELI GRAD ČITA koja će proslaviti svoj 5. rođendan u našemu gradu (pokretač akcije prof. savj. Ljiljana Ptačnik  uz koordinaciju knjižn. tima GKNG). 
Pokrovitelj događanja je Grad Nova Gradiška, a organizatori Gradska Knjižnica NG i Gimnazija Nova Gradiška uz potporu i suradnju brojnih ustanova, škola i udruga, knjižničara osnovnih i srednjih škola, novogradiških pjesnikinja i pjesnika te naših "malih" i "velikih" sugrađana.

 
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. listopada 2017.

Svečano obilježili Svjetski dan kravate

Industrijsko-obrtnička škola  obilježila je 18.listopada Svjetski dan kravate koji ova škola obilježava još od 2008. godine. Tada su bili domaćin učenicima strukovnih škola  na državnog natjecanju Dani odjeće, a partner je bila  Academica  Cravatica  iz Zagreba.

„Svake godine  u tekstilnoj radionici  krojači šivaju kravate i animiraju cijelu školu da nose kravate, da kravatom obilježavamo Međunarodni dan kravate  i priključujemo se  školama  također obilježavaju taj dan“, kazala je Goranka Nikiforov, prof.

 
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor PU brodsko-posavska   
20. listopada 2017.

Imenovani načelnici policijskih postaja PU brodsko-posavske

Nakon internog oglasa na koji se za načelnike policijskih postaja Policijske uprave brodsko-posavske javilo više kandidata, Povjerenstvo policijske uprave je provelo testiranje i razgovor sa svim kandidatima koji su ispunjavali uvjete. Temeljem provedenog postupka imenovani su novi načelnici policijskih postaja, kojima je danas načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić uručio rješenja.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. listopada 2017.

Susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja

Gradska knjižnica Nova Gradiška 16. listopada počela je s obilježavanjem  ovogodišnjeg  Mjeseca hrvatske knjige. Zajedno s Školskom knjigom i Dječjim vrtićom Nova Gradiška u vrtiću „Maslačak“ organiziran je  za polaznike starijih vrtićkih skupina  i učenika dva prva razreda gradskih osnovnih škola susret s  poznatom  književnicom za djecu  i dramaturginjom  Željkom Horvat-Vukelja. Djeca su uživala u njenim osebujnim „pričokazima“.Moderatorica susreta  bila je Biljana Dakić, prof. i dipl. knjižničarka. Željka Horvat-Vukelja rodila se u Sinju. Najranije djetinjstvo provela je u Šibeniku, a osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zadru. Diplomirala je romanistiku, francuski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predavala je francuski jezik u osnovnoj školi, a od 1986. do 2014. godine bila je urednica časopisa „Modra lasta“ u izdavačkoj kući Školska knjiga. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU).

 
SLAVONIJA SLAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. listopada 2017.

CRAFT U SRCU SLAVONIJE

Na konferenciji za  novinare 16.listopada u Tvornici slada  Slavonija slad  predstavljeni su motivi za održavanje prvog Crafta u srcu Slavonije  i program koji će se dva dana, 27. i 28. listopada, održavati u Društvenom domu.  U ime  organizatora Grada Nova Gradiška govorio je gradonačelnik Vinko Grgić, u ime nositelja projekta Vlado Bićanić, direktor Slavonija slada, a  u ime  koordinatora  proizvođača craft piva Mario Bošnjak.

O tradiciji  proizvodnje piva i pivskog slada u Novoj Gradiški, te  Mariu Bošnjaku jedinom i prvom proizvođaču craft piva u našem kraju govorili su Vinko Grgić i Vlado Bićanić  navodeći  ih razlogom  za pokretanje lijepe priče u kojoj će se  Nova Gradiška  brendirati kao grad craft piva. Vlado Bićanić je  Craft u srcu Slavonije naveo kao prvi korak u predstavljanju  Slavonije slada kao proizvođača craft  slada  kakav traže craft pivari.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 244

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba