Grad
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. rujna 2019.

Brojnim aktivnostima obilježili Svjetski dan prve pomoći

 

Gradsko  društvo Crvenog križa  Nova Gradiška  danas  je  na središnjem gradskom trgu tradicionalno  obilježilo  Svjetskog dana prve pomoći. Kao i  uvijek do sada aktivni sudionici bili su stalni partneri djelatnici Policijske postaje Nova  Gradiška,  Hitna medicinska pomoć i  Patronažna služba koja je građanima mjerila tlak i šećer u krvi. Pokaznu vježbu pružanje pomoći unesrećenima.  Prikazala  je Mladeži Crvenog križa.  Dragoljub Kocić, dr.med. u prostorijama Crvenog križa  održao je predavanje  o pružanju prve pomoći i samopomoći, a sudionici  predavanja  mogli su razgledati izložbu "Prva pomoć kroz povijest".  Tradicionalno  svake druge subote u rujnu u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, nacionalna društva obilježavaju Svjetski dan prve pomoći.

 
PRVI DAN ŠKOLE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. rujna 2019.

Župan i gradonačelnik sinove  prvašiće  uveli  u školske klupe


Prvašići pamte prvi dan u školi, a pamte ga i roditelji. Poseban je to dan koji prvašiće uvodi u školske kupe  sa puno nedoumica i pitanja, a pred roditelje stavlja nove obveze.  Neki roditelji ta su iskustva već prošli, kao što je to slučaj sa županom Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

Iako su se  jučer u novogradiškim osnovnim školama Ljudevita Gaja i „Mato Lovrak“ našli u svojstvu obveza, koje imaju kao dužnosnici, nisu skrivali dodatne emocije kao ni ostali roditelji koji su svoje prvašiće doveli u školu na prvi dan nastave. Oni su, naime, sa ostalim prvašićima, pozdravili i svoje sinove. Župan je svog sina uveo u školsku klupu u OŠ Ljudevita Gaja, a gradonačelnik u OŠ „Mato Lovrak“.

 
DOM KULTURE PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
10. rujna 2019.

VOLIM CRTANE FILMOVE

 

Početkom 1967. godine prvi i malobrojni kupci danas već kultnog albuma The Velvet Underground & Nico našli su se u nesvakidašnjoj i donekle bizarnoj situaciji kada su, prije prvog slušanja ploče, na omotnici ugledali prepoznatljivu Warholovu bananu pored koje je sitnim slovima stajalo Peel slowly and see (Guli polagano i gledaj). Skidanje prepoznatljive žute kore, praktički prvog sloja ljepljive albumske vrpce, i naziranje unutrašnjeg ružičastog tkiva banane, osim ironičnih seksualni aluzija, nosilo je posve upečatljivu (za tadašnji pop art manje vjerojatnu, ali za kontekst današnje izložbe svakako indikativnu) umjetničku poruku. Priđi pažljivo u promatraj ili, možda preciznije, ne sudi isključivo i na prvu.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. rujna 2019.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina izabrana za prvu predsjednicu DVD-a Nova Gradiška

 

U povijesti novogradiškog vatrogastva dugoj gotovo stoljeće i pol po prvi put je za predsjednicu  izabrana žena. Rijedak je to slučaj, a možda i jedini, u  hrvatskom vatrogastvu gdje je žena na čelu  nekog dobrovoljnog društva, a uz to obavlja i važnu funkciju u lokalnoj  zajednici.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina za predsjednicu DVD-a Nova Gradiška  izabrana je  na izvanrednoj izbornoj godišnjoj  održanoj 5. rujna. Dosadašnji predsjednik Siniša Makovičić zbog odlaska  u JVP Novska  podnio je ostavku pa je trebalo izabrati  novu čelnu osobu   novogradiških dobrovoljnih  vatrogasaca.

 
VEĆE GRADSKE STIPENDIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. rujna 2019.

Gradonačelnik će plaću dobivati u Saboru

 

Predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić upitala je na posljednjoj sjednici   gradonačelnika Vinka Grgića  kako misli uskladiti rad  gradonačelnika i saborskog zastupnika  kazavši kako sugrađane zanima hoće li moći uskladiti te dvije obveze.

-Moj radni tjedan u prosjeku je do sada uključivao dva do tri dana  odlazak izvan  Nove Gradiške.  Najčešće odlazak bio je  u Zagreb zbog  poslova u  ministarstvima i fondovima.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 381

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba