Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. listopada 2017.

OBILJEŽENA DESETA OBLJETNICA  POGIBIJE  TOŠE PROESKOG

Prošlo je deset  godina od tragične prometne nesreće (16. listopada 2007. na autocesti kod Starog Petrovog Sela)) u kojoj je život izgubio čovjek anđeoskog glasa i veliki humanist, Toše Proeski. Upravo taj tragični događaj povezao je Novu Gradišku i Tošinu domovinu Republiku Makedoniju, njegovo Kruševo i sve ljude koji su cijenili ono što je Toše radio kao glazbenik i kao čovjek. U organizaciji  Turističke zajednice Nova Gradiška i ove su godine  u spomen  na Tošu Proeskog organiziraju događanja  u Novoj Gradiški i Kruševu. Iz Makedonije u Novu Gradišku su stigli sudionici ultra maratona, koji trčeći, iz Nove Gradiške do Kruševa, simbolično povezuju ova dva grada. U Kruševo je iz Nove Gradiške su Kruševo otišlo gradsko izaslanstvo s rukometnim veteranima predvođeno gradonačelnikom Vinkom Grgićem. Pedstavnici Grada Nova Gradiška, predvođeni zamjenicom gradonačelnika  Ivanom Trupinom, položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen-obilježja Toši Proeskom kod Elektrotehničke i ekonomske škole. Zajedno s Terezom Grgić učinili su to makedonski maratonci, te  predstavnici Grada Zagreba i poklonici Tošina lika i djela iz Zagreba na čelu s  predsjednicom Fun kluba Stelom Prislan Fujs. Bila je to prilika da se još jednom prisjete onoga što je radio kao  glazbenik i čovjek.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. listopada 2017.

DAN CERNIČKOG PORTUGISCA

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Cernik, Udruga vinogradara i voćara Cernik u dvorcu Kulmer  organizirala je  još jedan Dan cerničkog portugisca. Kršteno je  mlado vino u kome se uz domaće specijalitete  i pečeni kesten, te tamburaše,   uživalo do kasno u noć.  Kako ističe predsjednik udruge Zvonko Živković namjera je  afirmirati   portugisac i dobro se  zabaviti. Cernički vinigradari  promoviraju ga kao mlado rujno vino koje se nakon berbe prvo pije, a udruga  nastoji potaknuti vinogradare da sade ovu vrstu vinove loze po kojoj je nekad bilo poznato cerničko vinogorje.

 
ŠPORTSKA UDRUGA GLUHIH NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Josip Bošnjak   
15. listopada 2017.

Državno prvenstvo gluhih u pikadu

Šesto prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe održano je 14. listopada u Zagrebu, u Sesvetama. Natjecanje se odvijalo u Quattro caffe club. Nastupilo je 27 ekipa i 109 natjecatelja iz Varaždina, Bjelovara, Siska, Nove Gradiške, Splita, Belišća, Pule, Zadra, Osijeka, Karlovca, Rijeke, Slavonskog Broda i Zagreba.  Natjecanje se održalo u disciplini "High score" u 3 kola po 7 krugova. Ista disciplina bila je i u pojedinačnom i u ekipnom natjecanju.

 
GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA U PROJEKTU ERASMUS+ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. listopada 2017.

Bogata razmjena iskustava, ideja i prakse sve  je obogatila

Sudionici  projekta ERASMUS + završili su  svoj boravak u našem gradu. Gimnazija Nova Gradiška, kao domaćin projekta,  ugostila je od 9. do 13. listopada  32 učenika  iz   Poljske, Njemačke, Finske, Grčke i Češke. Učenici su bili u pratnji  10 profesora, po dva iz svake zemlje, a najviše učenika(deset) bilo je iz Češke. Završno predstavljanje   i druženje uz pjesmu i ples bilo je  sinoć u domu  u Maloj.

-Sadržaji su trajali čitav tjedan. Naši su gosti stigli u nedjelju, a već u ponedjeljak su počela predstavljanja radionica.  U utorak smo cijeli dan bili na Strmcu u Bolnici  „Sveti Rafael“ jer se ovaj projekt zove Solidarnost na djelu. Imali smo radionice  i radne terapije s korisnicima bolnice. Nakon toga su imali sportske igre  u suradnji s Gorskom službom spašavanja, a po povratku  smo posjetili kuću  koja zbrinjava djecu  bez roditeljske  skrbi  i koji nemaju doma. U srijedu su se  održavale debatne  radionice, a u poslije podne smo bili  primljeni u Brodsko-posavskoj županiji  i posjetili Eko-etno selo Stara Kapela, a  zajedničku večeru smo imali u restoranu „Dukat“. U četvrtak smo cijeli dan bili u Zagrebu gdje smo naše goste upoznali s njegovim znamenitostima, a imali smo  i primanje  u Hrvatskom saboru. Danas  (petak) smo imali bubnjarsku  i novinarsku radionicu  i završno predstavljanje u domu u Maloj. Bila je to  internacionalna večer na kojoj su gosti iz svake zemlje  izveli kratak prigodni program i predstavili svoju zemlju, a  mi smo ih razveseliti, s onim što mi ovdje imamo, a to je splet slavonskih igara, pjesama i običaja.

 
BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. listopada 2017.

Do kraja godine bolnica će dobiti opremu vrijednu 6 milijuna kuna

Odjel pedijatrije novogradiške bolnice, koja od 1. listopada  djeluje kao  samostalna zdravstvena ustanova,  12. listopada dobio je grijani krevetić za novorođenčad  i dojenčad, vrijedan 80.000 kuna. Kako  zadovoljno kaže  ravnatelj dr. Josip Kolodziej, to je završetak velike nabave dijagnostičke i radiološke opreme vrijedne preko tri milijuna kuna.

Novi je to početak  koji otvara mogućnost da novogradiška bolnica stane rame uz rame s ostalim bolnicama u  Hrvatskoj. Iz decentraliziranih sredstava nabavljena je  ultrazvučna oprema. To su uz četiri nova ultrazvuka, novi digitalni rentgenski aparat, mamograf i novi digitalni intraoperativni rentgen. To je završetak velike nabave dijagnostičke i radiološke opreme.   Do kraja godine novogradišku bolnicu i pacijente očekuje još jedna izuzetna nabava - novi CT uređaj vrijedan 2,5 milijuna kuna za koji je raspisan natječaj. Novogradiška  bolnica će tako do kraja godine dobiti opremu vrijednu oko šest milijuna kuna“, kaže dr.  Josip Kolodziej.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 244

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba