Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. travnja 2018.

Privedeni kraju radovi na kružnom toku kod Kauflanda

Na radost  vozača i pješaka,  ali i svih onih kojima  su radovi  na izgradnju kružnog toka kod Kauflanda izazivali poteškoće u poslovanju, radovi su privedeni kraju.   Najvećim  kružnim tokom  u Novoj Gradiški se već prometuje, ali ima i vozača koji se baš ne snalaze pa je potreban oprez.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. travnja 2018.

Novi kolnik, nogostupi i parkirališna mjesta  u Relkovićevoj ulici

Nakon što su izgrađena parkirališta i obnovljen nogostup  u dijelu  Relkovićeve ulice jučer su djelatnici Poduzeća za ceste Slavonski Brod skidali  stari habajući sloj asfalta sa kolnika na dijelu od  Doma Kulture do  Gimnazije  na koji će doći novi asfalt.  Ove godine   u Relkovićevoj ulici obnoviti će se i nogostup na dijelu od Nazorove  ulice do raskrižja kod FINA-e.

 
ODRŽAN IZBOR MISS UNIVERSE 2018 PDF Ispis E-mail
Autor Foto facebook   
25. travnja 2018.

Titulu najljepše osvojila  Novogradiščanka Mia Pojatina

22-godišnja Mia Pojatina iz Nove Gradiške je Miss Universe Hrvatska za 2018. godinu. Među 19 finalistica najprestižnijeg izbora ljepote Miss Universe Hrvatske ponijela je titulu najljepše, a  okitila se  i titulom Miss fotogeničnosti, po izboru pratitelja na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu. Krunu  joj je predala prošlogodišnja pobjednica Shanaelle Petty.  Lentu prve pratilje dobila je Danijela Galeković iz Zagreba, a druga je pratilja 26-godišnja Splićanka Silvana Došen. U velikom finalu natjecalo se 19 djevojaka iz cijele Hrvatske. Natjecanje  počelo je  preliminarnom  eliminacijom na kojoj su natjecateljice  imale intervjue sa članovima žirija  i bodovanje u kupaćem kostimu. Najuspješnijih deset  prozvano je  u finalu na pozornicu gdje je   odabrano  pet: Danijela Galeković, Mia Pojatina, Silvana Došen, Zlata Stefanova i Suzana Blažanović, koje su  odgovarale na pitanja žirija.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor LLS   
25. travnja 2018.

ODRŽANA NOĆ KNJIGE

Manifestacija “Noć knjige” započela je 23. travnja  na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška.  Sedma je to Noć knjige, manifestacija koja potiče čitanje i razgovor o položaju i vrijednosti knjige u suvremenu društvu. Povod su za manifestaciju su Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Tema ovogodišnje “Noći knjige” 2018. je Budućnost knjige. Točno pedeset godina nakon svemirskoga programa Apollo 8, u sklopu kojega su prvi put ljudi poslani u putanju oko Mjeseca, te pedeset godina od dvaju bitnih znanstveno-fantastičnih filmskih uradaka, Planet majmuna2001.: Odiseja u svemiru, pitamo se, sa zabrinutošću i radoznalošću, kako će izgledati knjiga sutrašnjice, jesmo li u nju već zakoračili i kako će njezina dostignuća utjecati na našu zainteresiranost za čitanje. Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice nakon otvorenja održana je  svečanost dodjele nagrada najčitateljima. Okupljene mališane i njihove roditelje pozdravili su ravnateljica Biljana Dakić i predstavnik Grada Nova Gradiška Marko Ćosić te Knjižnični tim Branko KolićMirjana PranjićRenata MatijaševićBiljana Funes RadošAnkica VišićGoran Bašić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. travnja 2018.

PRTEDSTAVLJEN PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U OPĆINAMA DAVOR, DRAGALIĆ I VRBJE

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška    predstavilo je  program zapošljavanja žena u općinama  Davor, Dragalić i Vrbje. Program  u trajanju od 30 mjeseci, vrijedan  6.9 milijuna kuna u cijelosti se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Obrazložio ga je njegov voditelj Franjo Pavlović u nazočnosti partnera. To su područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška  i Općine Davor, Dragalić i Vrbje.  Koordinatorica projekta je Kristina Arić, a u timu su još Almira Čar i Kata Dobričić.

Na predstavljanju programa  su bili Đuro Anđelković, općinski načelnik iz Davora, a u ime Općine Dragalić Brankica Franješević, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća,   predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ivanom Trupina, LAG-a zapadna Slavonija  predvođeni  Marijanom Vidić Poleto i Gradskog društva CK Slavonski Brod  predvođeni  ravnateljicom Milenom Pliovelić-Grgić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 281

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba