Grad
„LJETO U KNJIŽNICI“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. kolovoza 2017.

„ČAROBNI LET VILINOG KONJICA“.

Tradicionalna zabavna i edukativna  manifestacija „Ljeto u knjižnici“  nastavljena je 1. kolovoza  još jednom radionicom. Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice okupili su dječaci i djevojčice  na kreativno likovnoj i literarnoj  radionici pod nazivom  „ČAROBNI LET VILINOG KONJICA“.

Vilin konjic bio je  tema i inspiracija za više od tridesetero djece.  Osim što su imali priliku  saznati nešto više o  vilinom  konjicu   ili vretencu,  taj je atraktivan kukac  bio djeci inspiracija za crtanje i pisanje stihova, recitacije pjesama,  glazbeni ugođaj i ples.

 
NOVOGRADIŠKA BOLNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. kolovoza 2017.

A OD RUJNA  BOLNICA U NOVOJ GRADIŠKI DOBIJA PRAVNI SUBJEKTIVITET

Što novogradiškoj bolnici  donosi  ugovor  o funkcionalnoj integraciji bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, potpisan 31. kolovoza  doznali smo u izjavama ministra zdravstva Milana Kujuindžića, Josipa Kolodzieja,  privremenog ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška i župana brodsko-.posavskog Danijela Marušića.

Zadovoljni odlukom da  bolnice samostalno posluju, kazali su da bi u rujnu novogradiška bolnica trebala dobiti pravni subjektivitet i imati, kako je naglasio ministar, zagarantiran posao, a što je važno za građane  funkcionalnom integracijom   bolnica osigurat će im se  pristupačnija, racionalnija i  bolja  zdravstvena usluga.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
29. srpnja 2017.

25. obljetnica Kluba veterana Domovinskog rata Nove Gradiške

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Brodsko-posavske županije i grada Nova Gradiška 28. srpnja obilježena je 25.obljetnica osnutka Kluba veterana Domovinskog rata, koji je osnovan 25. srpnja 1992. godine. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i dr. Franje Tuđmana.

Prvi predsjednik ovoga Kluba bio je Viktor Alekšević, dopredsjednici: dr. Renato Mittermajer, pokojni Milan Dasović te Antun Lukačević. Prvi tajnik bio je Ljuboslav Terzić.

Poslije Viktora Alekševića Klubom veterana Domovinskog rata grada Nova Gradiška predsjedali su Šime Dragičević,Ivan Janošević i potom Željko Bura.

 
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
26. srpnja 2017.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška na praksi u Baški na Krku

Suradnja s Industrijsko-obrtničkom školom Nova Gradiška započela je predstavljanjem Valamarovog programa stipendiranja učenika srednjih ugostiteljskih škola za zanimanje kuhar, konobar i slastičar.

23 stipendista ove škole su, uz učenike iz Požege, najbrojniji u ukupnom broju od 212 stipendista te školu smatramo važnim sadašnjim i budućim partnerom kako za program stipendiranja tako i za promociju ugostiteljskih zanimanja.

Organizacija i ugovaranje grupne prakse učenika 2. razreda škole iz Nove Gradiške u Baški na otoku Krku rezultiralo je jednomjesečnom praksom 20 učenika među kojima  je 11 stipendista, svi smjera konobar. Posebnim postignućem i priznanjem smatramo povjerenje koje je ljetnoj praksi u Valamarovim objektima ukazalo dodatnih devet učenika i njihovih roditelja kojima je otvorena ponuda novih stipendija.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
26. srpnja 2017.

Besplatni obroci voća, povrća i mlijeka za učenike osnovnih i srednjih škola

U velikoj vijećnici županijske uprave, 25.srpanja na inicijativu Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu i Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, zajednički radni sastanak održali predstavnici škola kojima je županija osnivač i lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava- dobavljača voća, povrća i mlijeka.  Razgovaralo se o programu pod nazivom Školska shema, koji podrazumijeva besplatne obroke voća, povrća i mlijeka za školsku djecu, a provodi ga Ministarstvo poljoprivrede.

Na ovaj način postiže se povećanje unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanje svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, a za provedbu ove Sheme na razini Republike Hrvatske ukupno je osigurano 23 milijuna kuna. Za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1.720.946 eura za voće i povrće te 800.354 eura za mlijeko i mliječne proizvode.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 231

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba