Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. studenog 2019.

„Jesen u našem gradu”

 

Dječji vrtić Nova Gradiška, 9. studenog  u gradskom parku organizirao je akciju prikupljanja sredstava putem tombole namijenjenu uređenju unutrašnjih prostorija Dječjeg vrtića. Bila je to ideja roditelja djeca koja borave u vrtiću,  a odazvali su joj se brojni Novogradiščani, donatori tombole i Grad Nova Gradiška koji je akciju podržao.

„Iznenađeni smo velikim odazivom naših sugrađana koji su podržali akciju. Akcija je organizirana ne samo kako bi se prikupila sredstva već i kako bi se mališani našeg grada družili uz radionice, pjesmu, ples. Hvala svima koji su pomogli, sponzorima, roditeljima, našim sugrađanima. Učinili smo veliku stvar, na sastanku roditelja odlučit ćemo u što ćemo utrošiti sredstva. Vjerujem da će oprema koju ćemo nabaviti služiti mnogim generacijama“,  rekla je Irena Žak, jedna od organizatora, majka čije dijete pohađa vrtić.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. studenog 2019.

Izložba radova Gordane Bralić

 

U Gradskom muzeju Nova Gradiška, 8. studenog otvorena je izložba radova akademske slikarice Gordane Bralić. Izložbu je otvorila dr. sc. Marija Mihaljević, ravnateljica Gradskog muzeja, a o autorici i izložbi govorili su Damir Sokić, profesor na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu.

„ Fascinira čistoća radova u metežu današnjih vizualnih i inih podražaja. Kada sam upitao autoricu kako ćemo nazvati izložbu i jesu li uz rad potrebne uobičajene legende, rekla je da ne treba ništa pisati. Tom odlukom promatrača lišava asocijacija za koje i sama tvrdi da „....često odvode posjetitelja od ideje i čistoće pogleda“te mu pruža mjesto za osobnu meditaciju / kontemplaciju-prostor u kojem će (po)tražiti sebe“, rekao je Miroslav Pišonić koji je postavio izložbu.

 
UDRUGA STVARATLJA U KULTURI NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Pletikosa   
09. studenog 2019.

Otvoren prvi dio likovne izložbe

 

Otvorena je još jedna izložba slika članova Likovne sekcije “Duga”, Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška. Prikaz je to radova nastalih na likovnoj koloniji u kojoj su sudjelovali strani i domaći umjetnici.

Ove je godine izložba postavljena u Galerijskom prostoru, a posjetitelji je mogu razgledati sljedećih mjesec dana jer će biti u tri dijela. Kako je istaknula članica udruge Katarina Čanić, u izradi izložbe je sudjelovalo 39 stranih slikara i 14 domaćih slikara. Nastala su 62 rada u raznim tematikama, tehnike ulje na platnu, akvarel, akril tehnika, motivi su vrlo različiti, od apstrakcija, mrtve prirode do pejsaža.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. studenog 2019.

Završena  energetska obnova zgrade Doma kulture

 

Završena je energetska  obnova  zgrade Doma kulture, jer su građevinci došli do faze čišćenja i dotjeravanja  okoliša. Dodajmo da je  nakon uređenja dvorane, Pučko otvoreno učilište  MAR izvelo i radove na unutarnjem  uređenju. Nova Gradiška je tako dobila još jednu primjereno uređenu građevinu koja će doprinijeti  već zavidnom  izgledu grada. Očekuje se i završetak radova na zgradi „Starog suda“, a u planu za narednu godinu je  i energetska obnova drugih zgrada u vlasništvu Grada.

 
DOM KULTURE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. studenog 2019.

NORA – TRENUTAK POBUNE

 

SUBOTA, 16. 11. U 19,00 SATI

ULAZ BESPLATAN!

S veseljem Vas pozivamo na ovogodišnju Noć kazališta u naš  Domu kulture. Uz izvrsnu predstavu Nora- trenutak pobune i sjajnu glumačku ekipu koju čine Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev i Mladen Kovačić, moći će se razgledati i izložba magistra slikarstva Andre Banovca, a od 18, 30 u našem izložbenom prostoru bit će upriličeno čitanje poezije mladih novogradiških pjesnika.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 394

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba