Grad
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. lipnja 2018.

Željko Bigović ponovo  zatalasao aktualni sat, gradonačelnik Vinko Grgić i Vlatko Grainer nisu mu ostali dužni

Današnji aktualni sat  na sjednici Gradskog vijeća kao da je bio nastavak prošle sjednice.  Za govornicom su se redali gradski vijećnici postavljajući gradonačelniku Vinku Grgiću pitanja vezana za  komunalnu infrastrukturu,  tražeći rješavanje  problema opskrbe vodom u pojedinim dijelovima grada, naprimjer, nekoliko obitelji u Požeškoj ulici u Maloj,   asfaltiranje ulica,  priključke na kanalizaciju u  Kovačevcu,  radu  vrtića u poslijepodnevnim satima , adaptaciji doma u Ljupini,  ulaganjima u gospodarstvo i  zapošljavanju.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
04. lipnja 2018.

"Konji bili, konji vrani", promocija tradicije i ljepote

 

Ovogodišnja manifestacija "Konji bili, konji vrani", održana 3. lipnja u organizaciji istoimene novogradiške Konjogojske udruge i pod pokroviteljstvom Grada i Brodsko-posavske županije  te uz potporu brojnih sponzora i donatora pokazala je svu raskoš i ljepotu autohtone pasmine konja lipicanaca, ali i drugih plemenitih pasmina poput frizijaca i noniusa. Također je donijela i dašak tradicijskih vremena bogato urešenim slavonskim zapregama kojima su se gradom provezle posade i tamburaši odjeveni u nošnje, uz pjesmu i svirku i podsjetili kako su to nekada izgledali slavonski svatovi. Provezli su se u zapregama i fijakerima i predstavnici grada, Ivana Trupina i Borislav Vidošić, zamjenici gradonačelnika te u ime Brodsko-posavske županije Željko Burazović, pročelnik županijskog upravnog odjela za poljoprivredu.

 
GRADSKA VIJEĆNICA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
01. lipnja 2018.

Volonteri i mladi poduzetnici  iz Makedonije posjetili  Novu Gradišku.


U sklopu projekta „Solidarnost mladih za vrijeme krize“, te nakon posjete Volonterskom centru u  Slavonskom Brodu grupa volontera i mladih poduzetnika iz Makedonije posjetila je Novu Gradišku. U Gradskoj vijećnici održana je prezentacija projekta „Solidarni mladi za krizna vremena i krizni menedžment“ na kojoj su  Ana Alibegova, direktorica programa, i Jovica Gjorgijevski, savjetnik za zaštitu i spašavanje, govorili kako mlade uključiti i bolje surađivati u kriznim situacijama. Sve nazočne pozdravila je zamjenica  gradonačelnica Ivama Trupina.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
01. lipnja 2018.

"Drugi peron,  četvrti kolosijek" Mirele Španjol-Marković

 

Romana  "Drugi peron,  četvrti kolosijek" Mirele Španjol Marković, njezina prvijenca kojim je zakoračila u književnost, predstavljen je 30.svibnja u prostoru The corner puba u organizaciji Gradske knjižnice Nova Gradiška i uz svesrdnu pomoć Marijane Bošnjak.

Velik broj posjetitelja, Mirelinih prijatelja iz školskih dana, rodnog kraja, svih onih koji ju ne poznaju, ali su poklonici književnih susreta okupili su se željni kvalitetno i sadržajno provesti večer toga 30. svibnja.

U ime organizatora riječi je dobrodošlice uputila prof. Biljana Dakić, ravnateljica Knjižnice, upoznala ukratko sa životom i radom autorice te, među ostalim, istaknula kako nakon pročitane knjige doista ne zna što reći, osim da je posebna i preporučuje ju za čitanje, plakanje, proživljavanje i za izlječenje.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
01. lipnja 2018.

Grad  postao vlasnikom  kompletnog zemljišta u  središtu grada

O aktivnostima koje je Grad Nova Gradiška uložio u cilju uređenja središta grada govorio je 1. lipnja gradonačelnik Vinko Grgić. Bilo je nužno riješiti imovinsko-pravne odnose za dijelove zemljišta u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve i Ministarstva pravosuđa  koje je od grada Nova Gradiška dobilo zemljište za izgradnju nove zgrade Općinskog suda. Kako se tada govorilo Palače pravde koja nikada nije izgrađena, a zemljište je ostalo u vlasništvu Ministarstva pravosuđa. Prema riječima gradonačelnika Vinka Grgića imovinsko-pravni  odnosi su riješeni i Grad Nova Gradiška je vlasnik  zemljišta pa se za godinu-dvije  može očekivati  novo lice središta grada.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 292

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba