Grad
BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. listopada 2017.

Do kraja godine bolnica će dobiti opremu vrijednu 6 milijuna kuna

Odjel pedijatrije novogradiške bolnice, koja od 1. listopada  djeluje kao  samostalna zdravstvena ustanova,  12. listopada dobio je grijani krevetić za novorođenčad  i dojenčad, vrijedan 80.000 kuna. Kako  zadovoljno kaže  ravnatelj dr. Josip Kolodziej, to je završetak velike nabave dijagnostičke i radiološke opreme vrijedne preko tri milijuna kuna.

Novi je to početak  koji otvara mogućnost da novogradiška bolnica stane rame uz rame s ostalim bolnicama u  Hrvatskoj. Iz decentraliziranih sredstava nabavljena je  ultrazvučna oprema. To su uz četiri nova ultrazvuka, novi digitalni rentgenski aparat, mamograf i novi digitalni intraoperativni rentgen. To je završetak velike nabave dijagnostičke i radiološke opreme.   Do kraja godine novogradišku bolnicu i pacijente očekuje još jedna izuzetna nabava - novi CT uređaj vrijedan 2,5 milijuna kuna za koji je raspisan natječaj. Novogradiška  bolnica će tako do kraja godine dobiti opremu vrijednu oko šest milijuna kuna“, kaže dr.  Josip Kolodziej.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. listopada 2017.

ZAPADNI DIO TRGA DOBIVA NOVO LICE

Akualni sat Gradskog vijeća  rezerviran je  za vijećnike i njihova pitanja. Iako u pravilu  vijećnici iz redova pozicije  gradonačelniku  postavljaju pitanja  koja  afirmiraju rad  gradske izvršne vlasti, a oporba, što je i njena zadaća,  propituje aktivnosti i kritizira, na aktualnom satu  se doznaju   postupanja ili nepostupanja   po pitanjima od interesa za građane.

 

Tako je na posljednjoj sjednici Franjo Kikić  (SDP)  pohvalio  sve ljepši izgred grada  navodeći  lijepo uređen park, prostor ispred  Gimnazije i  Župne crkve,  novi kružni tok i  zgradu Gradskog muzeja. Jedino, kazao je  zgrada Općinskog suda odudara i upitao ima li kakvih planova da se ona uredi.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. listopada 2017.

Izgradnjom kružnog toka uvest će se red u glavnoj gradskoj ulici

Brojni građani  prosvjeduju zbog prometa  ulicom Slavonskih graničara i sjevernom stranom trga.  Iako bi to trebala biti šetnica  kojom je dozvoljen promet samo dostavnim vozilima i stanovnicima  koji tu stanuju prometuje velik broj vozila, a mnogi smatraju da se  među njima i ona kojima tamo nije mjesto.  Nezadovoljan  je i gradski vijećnik Tomislav Bećirević (HDZ) pa je na aktualnom satu  obrazložio problem i zatražio da se on riješi.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. listopada 2017.

25. obljetnica Udruge udovica hrvatskih branitelja

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz domovinskog rata RH grada Nova Gradiška dvodnevnim sadržajima (7. i 8. listopada) pobilježila je  25. obljetnicu ustroja i djelovanja.

Prvoga dana domaćini su ugostili predstavnice udruga udovica iz Šibenika, Makarske, Splita, Zadra, Pule, Rijeke, Velike Gorice, Kutine, Virovitice i Đakova, a prema predviđenom protokolu organizirana je posjeta dijelu nekadašnjeg novogradiškog bojišta. S događanjima u tim teškim, ali ponosnim danima, upoznali su ih neki od zapovjednika naših postrojbi i 121. brigade: Josip Mikšić, Jozo Bungić, Adam Tomičić i Mato Modrić. U novogradiškom Domu kulture upriličena je svečanost na kojoj je odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima s našega područja, a potom su okupljene upoznali s ustrojem i djelovanjem Udruge udovica tijekom proteklih 25 godina.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. listopada 2017.

DRUGI DAN  SUSRETA UDOVICA HBDR-a RH

Sadržaji vezani za  Susret udruga udovica HBDR-a RH  koji  organizira Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Nova Gradiška nastavljenih asu 8. listopada. Nakon svete mise, u  povodu Dana neovisnosti kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  iz cijele Hrvatske vijence su  položile i svijeće  zapalile zajedno s Dinkom Tandarom, izaslanikom ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 244

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba