Grad
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. rujna 2019.

Građanima zanimljiva  pitanja vijećnici su na aktualnom satu  postavljali gradonačelniku  (video)

 

Sjednica Gradskog vijeća, održana  6. rujna počela je nakon malog  razmještanja gradskih vijećnika. Naime, sa oporbene strane vijećnika gdje sjede vijećnici  HDZ-a i Liste građana Željka Bigovića, na desnu stranu vijećnice među vijećnike Kluba vijećnika SDP-a  i Laburista  prešla je Marijana Škara Ivković  koja je nakon razlaza sa Željkom Bigovićem djelovala  kao nezavisna vijećnica. Predsjednica gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas  Vujčić mogla je tako zaključiti da od jučer ( 5.9.) u Gradskom vijeću imamo dva kluba vijećnika, HDZ-a i SDP i Laburista.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. rujna 2019.

VINKO GRGIĆ: Što je s najavljenim  proširenjem provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova

 

Na sjednici Savjeta za  Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je 3. rujna  održana u Orahovici, gradonačelnika Vinka Grgića  zanimalo je što je s najavljenim   proširenjem provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova koji obuhvaća osam malih gradova među kojima je i Nova Gradiška.  Mali gradovi  trebaju biti generatori razvoja, posebno na područjima zahvaćenima izuzetno nepovoljnim demografskim i ekonomskim trendovima i zato im treba osigurati potrebnu infrastrukture za cjelokupni razvoj.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. rujna 2019.

Počela energetska obnova  zgrada  novogradiške bolnice

 

Na sjednici Županijske skupštine održanoj 4. lipnja među odlukama važnim za Opću bolnicu Nova Gradiška bila je i odluka o energetskoj obnovi svih zgrada u ukupnoj  vrijednosti od 43,1 milijun kuna.

Obnovit će se nova i stara bolnica, zgrade  transfuzije,  ginekologije, pedijatrije, ambulante i odjela kirurgije i interne medicine, te zgrada kuhinje i upravna zgrada.

Osim što će ljepše izgledati  u njima će biti ugodnije boraviti djelatnicima i pacijentima, a treba naglasiti da će samo energetska ušteda godišnje  iznosit  čak 70 posto.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
24. kolovoza 2019.

Izgradnja kružnog toka u središtu grada

18 0

Iako su  radovi na izgradnji kružnog toka u središtu grada otežavali kretanje brojnih posjetitelja tijekom NG LJETA i mnogi su negodovali zbog toga, intenzivno se nastavljaju. Kako doznajemo do sada su se iskazali djelatnici Poduzeća za ceste Slavonski Brod koji radove izvode i oni bi mogli biti gotovi i prije planiranog roka od 105 dana.  Novac u iznosu od 1,8 milijuna kuna s PDV-om osigurale su Hrvatske ceste preko Županijska uprava za ceste.
Riješit će se na taj način još jedan od prometnih problema u gradu koji je ostalo još samo nekoliko. Dodajmo da su nedavno proradili i semafori kod FINE što već sada doprinosi sigurnijem i protočnijem prometu u gradu.

 
UDRUŽENJE OBRTNIKA PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Marinović   
21. kolovoza 2019.

16. obrtnički sajam u Karlovcu

 

Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije i ove godine organiziraju 16. po redu Obrtnički sajam, zajedno sa Gradom Karlovcem kao suorganizatorom.

Sajam će se održati u razdoblju od 30.kolovoza do 03.rujna 2019. kao dio manifestacije “Dani piva Karlovac”. Manifestacija “Dani piva Karlovac” ove se godine održava u novom konceptu, u trajanju od pet dana, na pet različitih lokacija/tematskih cjelina, a upravo je Obrtnički sajam jedan značajan dio i održava se na lokaciji Športsko- rekreativnog centra Korana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 381

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba