Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. srpnja 2019.

Uprava Vodovoda zapadne Slavonije i blagajna preselile na gradsku tržnicu

 

Kako doznajemo od Davora Rukavine, člana Uprave  Vodovoda zapadne Slavonije, uprava i  blagajna,  preselile su na  gradsku zelenu tržnicu. To znači da se  računi za utrošenu vodu više  ne plaćaju u Gajevoj ulici već na  Gradskoj blagajni koja se nalazi u  prizemlju objekta  na tržnici. Uprava je na  katu.   U Gajevoj ulici  još uvijek se plaćaju  komunalna naknada (Grad Nova Gradiška)  i računi za odvoz smeća (Odlagalište d.o.o.).

Kako doznajemo  u rujnu bi na tržnicu trebala preseliti  uprava  i blagajna Odlagališta d.o.o. i naplata komunalne naknade.  Tada će se u funkciju staviti GRADSKA BLAGAJNA   i realizirati  namjera Grada Nova Gradiška  da  Novogradiščani na jednom mjestu mogu  plaćati račune  za vodu, odvoz smeća i komunalnu naknadu bez  provizije.

 
LJETO U NOVOGRADIŠKOJ KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. srpnja 2019.

MICRO BIT radionicom djeci omogućeno uđu u svijet informatike na  zabavan način

 

Atraktivnom i za djecu iznimno zanimljivom dvodnevnom MICRO BIT radionicom    NG ljetna STEM revolucija  nastavljeno je  ovogodišnje  Ljeto u knjižnici.

Zbog radova na Domu kulture današnja i sutrašnja  radionica  održavaju se   velikoj gradskoj vijećnici. Voditelji radionice su David Markolović i Vedran Serdar iz tvrtke DEEP DATA, a  suvoditeljice su Biljana Radoš i Biljana Dakić.

-Danas imamo priliku vodit  radionicu MICRO BIT, odnosno micro računalo  i pomoći  djeci da u ranijim godinama uđu u svijet informatike na jedan zabavan način, da upoznaju programski kod. Isto tako  namjera nam je  i da ih pripremimo za budućnost.  Danas nam je  informatika  izrazito važna u životu jer se  s njom svakodnevno susrećemo.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. srpnja 2019.

Obrtnici i mali poduzetnici mogli bi odmah  zaposliti 1000 ljudi !

 

Jučerašnje potpisivanje   ugovora  o potporama obrtnicima   koje Grad Nova Gradiška  dodjeljuje  temeljem  programa  poticanja razvoja poduzetništva  na području grada  nije mogao proći bez  komentara o tome  koliko su one važne, s jedne strane  za   svakog ponaosob  obrtnika i malog poduzetnika  u njihovoj  svakodnevnoj borbi za  opstanak, a s strane za  zapošljavanje  što je i  cilj ovih potpora. Iznoseći podatke  o padu nezaposlenosti  na području grada i u isto vrijeme rastu zaposlenosti  govorio je gradonačelnik Vinko Grgić, a Tomislav Šimić, predsjednik  Obrtničke komore Nova Gradiška  još jednom je  ukazao  na maćehinski odnos  države prema  jednom od najžilavijih  segmenata  gospodarstva, a  Grad Novu Gradišku naveo kao primjer kako bi se prema malim poduzetnicima trebale odnositi i druge jedinice lokalne samouprave pa i sama država.

 
GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. srpnja 2019.

Posljednji ovogodišnji  promenadni koncert Gradske glazbe

 

Na uobičajenom mjestu kod fontane u gradskom parku Gradska glazba Nova Gradiška održala 14. srpnja posljednji  promenadni koncert u ovogodišnjem ciklusu.

To ne znači da  ovoga ljeta  koncerata i glazbe na istom mjestu više neće biti jer Vladimir Đurasek najavljuje još nekoliko glazbenih događanja pored fontane. Ponovo dolazi "Dominik & Co"  čiji je nastup planiran za 2. kolovoza, a od nastupa u Novoj Gradiški nisu odustali ni „Požeški panduri“ čiji su nastupi najavljivani i otkazivani iz opravdanih razloga (loše vrijeme, bolest članova).

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. srpnja 2019.

NOVOGRADIŠKI SABORSKI ZASTUPNICI

 

Nova Gradiška trenutno ima dva saborska zastupnika. Već prekaljenom i u sabornici vrlo aktivnom dipl. ing. Davoru Vlaoviću (HSS), koji je do sada po istupima za saborskom govornicom sigurno i najaktivniji saborski zastupnik među dosadašnjim novogradiškim saborskim zastupnicima. Za razliku od Vlaovića neki su se za saborskom govornicom pojavljivali rijetko ili nikada.  Nedavno mu se  u oporbenim saborskim klupama  pridružio se i aktualni gradonačelnik Vinko Grgić (SDP) čiji se učinak tek očekuje. Dobro je startao i danas u  Saboru bio vrlo aktivan.  Od osnutka hrvatske države Nova Gradiška kao grad ne može se pohvaliti većim brojem saborskih zastupnika koji su izborili saborski mandat. Sa već navedenom dvojicom ukupno ih  ima  sedam.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 370

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba