Grad
Završavaju se radovi na teniskim terenima na Slavči PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
31. svibnja 2018.

URED GRADONAČELNIKA

Novogradiški tenisači napokon imaju pravi razlog za zadovoljstvo. Kako je 30.svibnja obznanjeno u uredu gradonačelnika  Vinka Grgića teniski tereni u naselju Slavča bit će završeni do Novogradiškog  glazbenog ljeta kada će se odigrati i  prvi teniski turnir.  Velik je to trenutak za novogradiški tenis jer tenisači više neće morati trenirati i igrati na terenima u susjednim mjestima, a Nova Gradiška će biti grad u kome će se, zahvaljujući terenima  izgrađenim prema standardnim ITF- a,  moći  igrati  turniri najviših rangova.

 

 
Koncert Marka Perkovića Thompsona u Cerniku PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
31. svibnja 2018.

Povodom Dana općine Cernik koja je osnovana prije 25 godina i u čast 750 obljetnici postojanja mjesta Cernik, Marko Perković Thompson održao je koncert na stadionu HNK Mladost Cernik. Na prepunom stadionu oduševio  je poklonike njegovih pjesama koji su ga razdragano dočekali i pozdravili gromoglasnim pljeskom. Dobar štimung stvorio je i sjajan bend koji ga je pratio te svjetleći efekti kreativno uređene pozornice. Prije šesnaest godina Thompson je gostovao u Cerniku i rado se prisjetio tog vremena, pozdravljajući svoju vjernu publiku, hrvatske branitelje i članove Moto kluba Nova Gradiška s kojima, kako je rekao, rado vozi motorističke turneje. Na opće zadovoljstvo organizatora Općine Cernik, uz podršku Franjevačkog samostana Cernik,  bio je ovo uspješno  organiziran i profesionalno odrađen koncert.

 

 
25. godina Općine Cernik i 750 godina mjesta Cernik PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
31. svibnja 2018.

OPĆINA CERNIK

Mještani općine Cernik i njihovi gosti 30. su svibnja na Dan Hrvatskoga sabora proslavili i Dan svoje općine, ujedno i 25. godina od osnutka ove jedinice lokalne samouprave, a svečanost je bila i u znaku 750. godina mjesta Cernik.

Kod spomen-obilježja položeni su vijenci i upaljene svijeće poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

U izložbenom prostoru Biblijsko-arheološkog muzeja Franjevačkog samostana održana je i svečana sjednica Općinskoga vijeća predvođena predsjednikom Hrvojem Žakićem.

 

 
UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
31. svibnja 2018.

Prijateljski susret

Članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih  branitelja iz Domovinskog rata grada Županje bili su 29. svibnja gosti novogradiške Udruge roditelja. Zajedno su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kod Spomen obilježja u NG polaganjem vijenca i cvijeća, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom. Posjetili su potom cernički Franjevački samostan i razgledali Biblijsko-arheološku izložbu i Muzej, nastavili put Cerničke Šagovine, a potom Dragalića, Gorica, Gornjih Bogićevaca i Okučana gdje su počast odali i kod novog Spomen obilježja poginuli hrvatskim braniteljima u VRO "Bljesak". Tijekom obilaska nekadašnje novogradiške bojišnice svojevrsni sat povijesti održao je prof. Ante Vukšić, predsjednik novogradiške Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata grada NG.

 

 
Smotra stvaralaštva djece i mladih PDF Ispis E-mail
Autor Lea LS   
30. svibnja 2018.

Smotra stvaralaštva djece i mladih održana 29.svibnja u Domu kulture, bila je prava prilika da se nagrade najbolji učenici novogradiških osnovnih i srednjih škola za postignute uspjehe na državnim natjecanjima. Gradonačelnik Vinko Grgić održao je obećanje pa su po prvi put  za postignute uspjehe nagrađeni i mentori koji su učenike pripremali za natjecanja.

Sukladno Programu razvoja osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokog obrazovanja Grad Nova Gradiška je u proračunu osigurao  sredstva u ukupnom iznosu od 34.800 kuna.

Gradonačelnik je čestitao najboljim učenicima i njihovim mentorima i uručio im novčane nagrade. Čestitao je na uspjehu profesorima i ravnateljima škola, te roditeljima na naporima koje ulažu u obrazovanje.

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 292

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba