Grad
SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. veljače 2018.

Domćeva ulica došla napokon  na red  za modernizaciju

Ulica  Ivana Domca jedna je od pet ulica u Novoj Gradiški  koja  zahtijeva uređenje  i  asfaltni  kolnik umjesto makadama.

-Ulica je to u kojoj živi  velik broj naših sugrađana koji godinama  imaju obećanja od raznih političkih opcija i pojedinaca da će se nešto učiniti  i  ulicu urediti  za  dostojnom  život primjeren vremenu - kazao je gradski vijećnik Marijan Radić (SDP)  na sjednici Gradskog vijeća i upitao gradonačelnika što se po tom pitanju čini i kada će  se kolnik asfaltirati.

 
RUKOMETNI TURNIR "IN MEMORIAM IVO PETRANOVIĆ" PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
28. siječnja 2018.

Spomen na doajena novogradiškog sporta Ivu Petranovića

U spomen na doajena novogradiškog sporta Ivu Petranovića, novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić, 27.siječnja otvorio je 8. memorijalni rukometni turnir "In memoriam Ivo Petranović".

SaveU sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole sudjelovalo je 12 muških i 9 ženskih ekipa, preko 250 sudionika iz Makedonije, Slovenije BIH I Hrvatske.

Organizator su  novogradiške udruge Rukometnih veterana zajedno s veteranskim rukometnim klubom “Slavonka”, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice grada. Sudionike i posjetitelje pozdravio je Nikša Kaleb, bivši hrvatski rukometni reprezentativac.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. siječnja 2018.

FI-MA preuzela Drvnu industriju Nova Gradiška (DING)

Potpisivanjem sporazuma  između Industrijskog parka Nova Gradiška, Drvne industrije Nova Gradiška, NG Drvo, Grada Nova Gradiška i  tvrtke FI-MA  ta je tvrtka  26.sijećnja preuzela Drvnu industriju Nova Gradiška (DING). Ugovor su potpisali gradonačelnik Vinko Grgić, direktor  tvrtke FI-MA Ljuboja Kolar, direktorica Industrijskog parka Ivana Vončina-Toplek i direktor tvrtke NG drvo Bernard  Kurjaković. Nazočna je bila i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika  nadležna za gospodarstvo.

Predugovor o preuzimanju je potpisan prije dvije i pol godine. U međuvremenu se uspješno pregovaralo pa su usklađene sve financijske dubioze vezane za DING, a koje su opterećivale Grad i Industrijski park.

Kako je kazao gradonačelnik Vinko Grgić, FI-MA  je preuzimajući  DING u potpunosti preuzela  kredit  čime su skinute hipoteku sa četiri gradske nekretnine, a  kroz određeni period vratiti će i pozajmicu koju je Grad preko Industrijskog parka  u iznosu od 2,5 milijuna kuna dao DING-u.

 
MALA GRADSKA VIJEĆNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. siječnja 2018.

Tvrtka Aminolabs Atlantic   u Industrijskom parku kupila  31.610  kvadratnih metara zemljišta

Gradonačelnik Vinko Grgić  i  Sanjin Weinacht potpisali  su 26.sijećnja ugovor  kojim tvrtka  Aminolabs Atlantic  u  Industrijskom parku kupuje  31.610  kvadratnih metara zemljišta.

„Zahvalio bih se Gradu i gradonačelniku  i cijeloj gradskoj upravi  na dosadašnjoj suradnji. Vjerujem da će ona i dalje biti na ovom nivou. Moram naglasiti da je Atlantic došao  prije četiri godine u Novu Gradišku. Vrlo smo zadovoljni načinom na koji smo primljeni  i supportom sa strane Grada. Isto tako smo zadovoljni i sa ljudima koji su nas tu dočekali. Naši radnici su iz Nove Gradiške i okolice. Moram zahvaliti cijeloj zajednici i na tome. Vrlo smo zadovoljni i kao što se vidi  i dalje razvijamo posao. Ušli smo u ogromnu investiciju koju ćemo dovršiti  ove godine  novom proizvodnom linijom. Imamo planove da u nekoliko slijedećih godina proširimo naše proizvodne pogone i zaposlimo  nove ljude i zato smo   krenuli u investiciju  kupnje zemljišta. To je dobitna kombinacija za sve nas“, kazao je  Sanjin Weinacht.

 
EUROPSKI SOCIJALNI FOND PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
27. siječnja 2018.

Projekt "Žena zaželi, žena radi" vrijedan 6.658.829,01 kuna

Zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška Ivana Trupina na uvodnoj konferenciji 26. siječnja predstavila je projekt "Žena zaželi, žena radi" koji je zbog velikog interesa žena  željnih posla napunio Gradsku vijećnicu. Grad Nova Gradiška u partnerstvu s  ispostavom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Nova Gradiška i novogradiškom Centrom za socijalnu skrb do 1. svibnja 2020. godine realizirat će  projekt ukupne vrijednosti 6.658.829,01 kuna  koja je  u ukupnom iznosu osigurao Europski socijalni fond. Projekt će se realizirati u trajanju od 30 mjeseci.  Svrha projekta je smanjenje dugotrajne nezaposlenosti i osnaživanje radnog potencijala 50 teže zapošljivih žena, pripadnica ciljne skupine kroz zapošljavanje za rad sa starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, a povećanjem konkurentnosti nezaposlenim ženama pružiti mogućnost za ostanak na tržištu rada

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 266

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba