Grad
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. lipnja 2017.

Dr. Ljepša Rakas-Vujčić jednoglasno izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća

Nakon što je jednoglasno izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća Ljepša Rakas-Vujčić obratila se nazočnima.

„Zahvaljujem se na  jednoglasnoj podršci na izboru za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške. Obećavam, vama ovdje u vijećnici, a i svim našim Gradiščankama i Gradiščanima, koji su nam dali povjerenje da uđemo u ovo časno mjesto i  ovu vijećnicu, da   ću sjednice Gradskog vijeća voditi u skladu s Zakonom, Poslovnikom i Statutom  Grada Nove Gradiške, vodeći računa o potrebama  naših građana.  Lista SDP-a i Hrvatskih laburista je u prvom krugu dobila gradonačelnika i zamjenike, te deset gradskih vijećnika, znači apsolutnu   većinu u Gradskom vijeću. To nam ne treba davati  neka velika krila  jer to znači jedan odgovoran, težak i krvavi rad za dobrobit našeg grad i ljudi koji su nas izabrali. Nije bila mali stvar 21. svibnja dobiti ovoliko  povjerenje građana. To povjerenje građana nas jako obvezuje.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. lipnja 2017.

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE

Bez problema i po proceduri 8. lipnja  konstituirano je Gradsko vijeće Nove Gradiške. Rezultat je to uvjerljive pobjede  liste SDP-a i Hrvatskih laburista  koja je  dobila  deset mjesta u  Gradskom vijeću i konstruktivnog odnosa HDZ-a.

Mario Vučinić,  predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji nije stoga  imao težak zadatak. Prije sjednice  SDP i HDZ  uskladili su  stavove pa je jednoglasno  izabrano mandatno povjerenstvo na čelu s  Vlatkom Grainerom, kao predsjednikom i članovima  Franjom Kikićem  i Željkom Bešlićem.

Vijećnici su informirani o rezultatima izbora, verificirani su mandati  sa zamjenicima  koji će vijećničku dužnost obnašati umjesto gradonačelnika  Vinka Grgića i njegovog zamjenika Borislava Vidošića koji  su svoje mandate  vijećnika stavili u mirovanje zbog nespojivosti  obnašanja dužnosti.  Predsjedanje sjednicom preuzela je Vesna Đapić, a  članovi Gradskog vijeća  svečano su prisegnuli  i  prisegu potpisali.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. lipnja 2017.

INAUGURIRANA  NOVA GRADSKA IZVRŠNA  VLAST

U uredu gradonačelnika  5.lipnja je na prigodnoj svečanosti obavljena inauguracija nove gradske izvršne vlasti. Gradonačelnik  Vinko Grgić kratko je predstavio svoje zamjenike Ivanu Trupinu  koja će biti nadležna za gospodarstvo i Borislava Vidošića nadležnog za društvene djelatnosti.  Zahvalio se svojoj dosadašnjoj zamjenici Vesni Đapić.

„Prija dva tjedna prošli smo prvi krug lokalnih izbora. Sve je bilo gotovo u prvom krugu što je bilo odlično za nas, ali i za građane koje nismo maltretirali slijedeća dva tjedna, a uz to smo  uštedjeli i nešto novca u gradskom proračunu.  Za nas kao i da nije bilo izbora s obzirom da smo odmah nastavili rješavati stare i nove  aktivnosti. Moji zamjenici su se cijeli prošli tjedan prilagođavali, a pripremamo i jedan novi tim na širem nivou.  Zahvaljujem se mojoj zamjenici Vesni Đapić na odličnoj suradnji tijekom prošlog mandata. Društvene djelatnosti su odlično funkcionirale  i mogu joj reći samo veliko hvala na uloženom trudu. Borislav Vidošić će nastaviti  posao vezan za udruge i sport, a Ivana, kao  ekonomski stručnjak, imat će značajan posao vezan za europske fondove. Velika sredstva su nam na raspolaganju. Ako ne osiguramo preduvjete nećemo ništa napraviti. Ona će voditi veliki tim  koji ćemo uskoro formirat. Cilj nam je u  idućih nekoliko godina uzeti što više sredstava iz fondova, a za to treba pripremiti projekte i ishoditi suglasnosti, a Ivana se u tome dokazala“, kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
05. lipnja 2017.

Gradska kuglačka liga 2017.

Odigrano je sedmo kolo Gradske kuglačke lige 2017 . U ovom kolu su odigrana dva derbija , u tim utakmicama se nije znao pobjednik do zadnjih hitaca pa je tako u utakmici između Vilenjaka i Prvog drveta u prvoj satnici Prvo drvo vodilo 55 čunjeva koje su u drugoj satnici zadržali T. Biželj i J. Tokić te završili sa zasluženom pobjedom 52 čunja razlike. Slično je bilo i u drugoj derbi utakmici između Exita i GDM gdje Exit zasluženo pobjedio 39 čunjeva razlike . U VII. Kolu igračica kola je Vesna Đapić 576 čunjeva te je potvrdila vodstvo na tablici najbolje igračice , a od muškaraca Tomislav Biželj 615 čunjeva

 
BOĆARSKI KLUB „DAN“ PDF Ispis E-mail
Autor Dora Bašić   
05. lipnja 2017.

Sjajan uspjeh BK „DAN“

Povodom obilježavanja petnaeste obljetnice boćarskog kluba cerebralne paralize Zagreb u suradnji sa Hrvatskim savezom boćanja osoba s invaliditetom, na Sportskim rekreativnim igrama grada Zagreba u boćanju za osobe s invaliditetom održan je turnir u BC 5. kategoriji. Sudjelovale su ekipe iz Slovenije, Pule, Rijeke, Zagreba, Požege, Osijeka i Slavonskog Broda.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 224

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba