Grad
POČELA PRVA ŠKOLSKA GODINA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. rujna 2017.

U novogradiške škole u prvi razred  upisano 125 prvašića

Počela je  nova školska godina.  Za prvašiće u novogradiškim osnovnim školama prvi dan školske godine bio je  uvod u novo razdoblje u njihovom životu, za nešto starije učenike da im pripreme  prigodan program, a  za  učitelje  i ravnateljice Vesnu Lončar- Cindrić i  Blagicu Pečnjak  da ih  dočekaju i ohrabre. Tradicionalno prvašiće i njihove roditelje  u školama su dočekali i predstavnici  grada  sa prigodnim poklonima.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj s kolegom Markom Ćosićem  su u ime  Grada Nova Gradiška prvašićima poželjeli  ugodan boravak u školi  i lijepe školske dane, te ih darivali  torbicom s vlastitim imenom u kojoj su bile  olovke, gumica i informativka.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. rujna 2017.

Izložba slika Elene Arsove Pužar

Gradonačelnik Vinko Grgić 2. rujna je u Domu kulture otvorio izložbu mlade pulske umjetnice Elene Arsove-Pužar. Izložba je nastavak brojnih kulturnih događanja koje ove godine organizira Pučko otvoreno učilište Nova Gradiška. Novogradiški poklonici likovne umjetnici sigurno bi izložbu trebali doći pogledati jer se radi o mladoj umjetnici  koja se kao predstavnica Hrvatske sprema na put do Kine gdje će u Pekingu njene slike  biti  sastavni dio velike svjetske izložbe.

 
BLAGDAN MALA GOSPA PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
04. rujna 2017.

PRIPRAVA ZA MALU GOSPU

Vjernici Bilog Briga i župe Vrbova i ove godine pripravljat će se za blagdan Rođenja BDM ili Malu Gospu i to tradicionalno na Gospinom polju, drevnom Dubovcu.

U nedjelju, 3. rujna na Gospinom polju će biti redovita misa u 18.00 sati, a u ponedjeljak, 4.rujna, počet će trodnevnica. Kao i ranijih godina, vodit će je vlč Zdravko Radoš, župnik u Oriovcu. Od 17. 00 sati bit će prilike za ispovijed, slijedit će zajednička krunica, a u 18.00 sati sveta misa. Tema trodnevnice je „Kroz stoljeća mnoga donosimo Tebi molitve i prošnje, brige i nevolje“.

 
FOLKLORN ANSAMBL MLADIH PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
29. kolovoza 2017.

“Slavonija vesela” oduševila djecu i starije

“Slavonija vesela”, naziv je jedinstvene prve manifestacije za djecu i s djecom, održane 27.kolovoza u organizaciji FA mladih Nova Gradiška u sklopu koje su se predstavnici domaćina, ali i Kulturno-umjetničkih društava “Starča” Gornji Bogićevci, Dragalić, Mala i Vrbje te najmlađih članova DVD-a Gornji Bogićevci natjecali u tradicijskim igrama i sudjelovali u izboru najljepšeg djeteta u narodnoj nošnji. Članice spomenutih KUD-ova te Udruge umirovljenika općine Gornji Bogićevci natjecale su se u pripremanju trganaca.

Cilj ove manifestacije je okupiti djecu i na ovaj način pokazati koliko je naša tradicijska kulturna baština i kroz različite igre, koje su nekada igrali naši preci, ali i nošnju, pjesmu, gastronomiju bogata i vrijedna. Odrasli igraju veliku ulogu u životu djece pa tako i u segmentu očuvanja, njegovanja i ponosnog pokazivanja ljepote svega onoga što su nam ostavili naši stari.

 
TURISTIČKA ZAJEDNOCA GRADA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. kolovoza 2017.

FESTIVAL  KAVE I KOLAČA

Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, otvorio je 26.kolovoza „Festival kave i slavonskih kolača“  koji  treći puta po redu  organizira Turistička zajednica  Nova Gradiška u suradnji s  novogradiškim ugostiteljima.

Potporu ovoj  turističkoj i gastronomskoj manifestaciji, sudjelujući u njoj, su dali  Kavana Exit, caffe bar/noćni bar The corner pub, Caffe & lounge bar IN, Hotel kralj Tomislav, Obrt Mađarica i Cake bar Malina.

Borislav Vidošić se zahvalio Turističkoj zajednici, jer   još jednom manifestacijom doprinosi  afirmiranju  turističke ponude u Novoj Gradiški,  ugostiteljima koji su  prepoznali njen značaj, te svima  koji su  sudjelovali na  njenom otvaranju.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 238

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba