Grad
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. prosinca 2019.

Pokrenuli gospodarstvo kroz veliki investicijski ciklus od 585 milijuna kuna

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća, u povodu Dana grada, bila je prilika da gradonačelnik Vinko Grgić govori o postignućima u proteklih godinu dana, projektima koji su u realizaciji i koji će se realizirati u narednoj godini. Donosimo dio njegovog izlaganja koji se odnosi na ulaganja u gospodarski razvoj, prije svega u gospodarsku zonu u Industrijskom parku i zapošljavanje.

Podići gospodarstvo na razinu koja će zadržati ljude
„Hvala vam što ste došli da rezimiramo sve ono što smo radili posljednjih godinu dana. Dobro je što Dan grada pada u studenom, jer je to vrijeme kada pogledamo iza sebe i vidimo što smo i koliko radili. Naravno, nikad nismo zadovoljni, jer uvijek smatramo da možemo još bolje, pogotovo u kriznim trenucima. Nažalost znamo, da naš grad svakih 30 do 50 godina ima određene probleme.

 
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA POVODOM DANA GRADA NOVE GRADIŠKE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
08. prosinca 2019.

Dan grada obilježen u ozračju napretka i brojnih projekata

 

Obilježavanje Dana grada i župnog Blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije počelo je 7. prosinca polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, te kod spomen biste dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Minutom šutnje odana  je  počast ljudima najzaslužnijim za obranu Nove Gradiške, oslobađanje okupiranih dijelova Domovine i neovisnu i slobodnu Hrvatsku.  Molitvu za poginule branitelje vodio je velečasni Ivan Štivičić. Svečanu sjednicu Gradskog vijeća u povodu Dana grada, održanu u Domu kulture  otvorila je predsjednica Ljepša Rakas Vujčić i pozdravila brojne goste. Govoreći o radu Gradskog vijeća izrazila je zadovoljstvo njegovim konstruktivnim radom i odlukama koje su donosili vijećnici.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
07. prosinca 2019.

Sveti Nikola  posjetio  novogradiški Adevnt i darivao djecu

 

Nisu  uzalud  zebli najmlađi Novogradiščani, 6. prosinca  okupljeni u gradskom parku. Sveti Nikola  nije  zaobišao ni njihov grad i dovezao se u kočiji punom darova. Nije ih puno propitkivao jesu li bili dobri,  uvjeren da jesu  jer u kočiji  uz poklone nije  bilo šiba.

Nastavljena je  tako sinoć novogradiška  adventska  priča u Čarobnoj šumi  u blizini kuće  Djeda Božićnjaka  koji je  svoj dolazak najavio 22. prosinca u 18 sati.

Podsjetimo. Advent u našem gradu i ove godine  sa puno sadržaja  za mlade i stare organiziraju  Turistička zajednica  i Grad Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor I.Herceg   
07. prosinca 2019.

Predstavljen dvobroj Godišnjaka novogradiškog Ogranka Matice hrvatske

 

Ova svečanost  riječi i glazbe dogodila se 4. prosinca u Gradskoj vijećnici i ujedno je bila dio ovogodišnjih sadržaja u sklopu obilježavanja Dana grada i Dana župe.

Ogranak Matice hrvatske je do ovoga Godišnjaka izdao 18 brojeva i ovo je zapravo prvi dvobroj u kojemu, uz riječ urednice, prof. Vjekoslave Bagarić, donosi različite sadržaje u 11 rubrika. Tekstove potpisuje ukupno 38 autora, stalnih, ali i novih, među kojima su i 4 mlada autora.

 
VOKALNA SKUPINA „AURORA I GOST" PDF Ispis E-mail
Autor I.Herceg   
05. prosinca 2019.

„Sretan ti rođendan Grade moj“

 

„Sretan ti rođendan Grade moj“naziv je koncerta Danu i župi u čast  kojega je organizirala Vokalna skupina „Aurora“ i otvorila ga bezvremenskom pjesmom Josipa Pintarića Puce „Ulice Gradiške Nove“ (obrada Veronika Terzić), svojevrsnom himnom Nove Gradiške.

Vokalna skupina „Aurora“ i njihovi gosti darovali su jedinstvene trenutke ljepote i ljubavi koje najbolje iskazujemo glazbom, tim univerzalnim jezikom, koji oplemenjuje i donosi duhovno bogatstvo kakvo ne može niti jedna druga umjetnost.

A  „Aurore“ su 30. studenoga ugostile  Žensku  pjevačku skupinu  KUD-a „Matija Antun Relković“ Davor, Vokalnu skupinu „Arete“ iz Konjščine i Školski tamburaški orkestar Ljupina, kojega vodi Ivica Đikić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 394

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba