Grad
17. lokalno natjecanje mladeži Crvenog križa PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. ožujka 2015.

EKIPA OŠ LJUDEVITA GAJA JOŠ JEDNOM NAJBOLJA

14. ožujak 2015. u Društvenom je domu održano 17. lokalno natjecanje mladeži Crvenog križa iz osnovnih škola novogradiškog kraja. U teoretskom i praktičnom dijelu natjecanja u pružanju prve pomoći sudjelovalo je šest ekipa iz Nove Gradiške, Nove Kapele, Rešetara, Vrbove i Cernika. Kako ističe Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa, po prvi put se desilo da na natjecanju nije bilo mladeži iz srednjih škola.

 
Izvještajna skupština Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
14. ožujka 2015.

TRAJNI SPOMEN NA POGINULE, UMRLE, ZATOČENE I NESTALE HRVATSKE BRANITELJE

Redovnu izvještajnu skupštinu održala je 13. ožujka 2015. Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Održana je u nazočnosti predstavnika novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata i gradonačelnika Željka Bigovića, što je predsjednica Vjekoslava Karešin posebno istaknula, jer se udovice poginulih branitelja, kako je rečeno, gotovo i ne sjećaju kada ih je posjetio neki od novogradiških gradonačelnika.

 
Konferencija za novinare HDSSB-a PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
14. ožujka 2015.

KRITIZIRAJU GRADONAČELNIKA I NUDE SURADNJU !?

Na tiskovnoj konferenciji HDSSB-a 13. ožujka 2015. o prekinutoj sjednici i konferenciji za novinare, koju je potom održao gradonačelnik Željko Bigović, očitovali su se predsjednik GO GDSSB-a Dubravko Gubić i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić.

Obrazlažući zašto je prekinuo sjednicu Mikšić je naglasio da u Poslovniku o radu Gradskog vijeća piše koje se sjednice izravno prenose preko radiopostaje te da je gradonačelnik bez znanja predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika Klubova vijećnika samovoljno pozvao Radio "Bljesak" da prenosi sjednicu iako on nema koncesiju za područje Grada Nova Gradiška.

 
Kriza gradske vlasti PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. ožujka 2015.

MOŽE LI ESDEPEOVAC FRANJO KIKIĆ BITI PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA?

Kako će funkcionirati gradska izvršna i predstavnička vlast moglo se jasno naslutiti na posljednjoj sjednici  Gradskog vijeća  i konferenciji na novinare HDSSB-a održanim koncem prošle godine.
Pale su tada maske savezništva HDZ-a i HDSSB-a.

Iako je gradonačelnik Željo Bigović javno optužio HDSSB i predsjednika vijeća Josipa Mikšića za višegodišnje ucjene, bez obzira tko je na vlasti, i kazao da se to više ne može trpjeti, vijećnici HDSSB-a su ipak prihvatili gradski Proračun i otklonili tada mogućnost prijevremenih izbora.

 
Sjednica Gradskog vijeća PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
11. ožujka 2015.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PREKINUTA ZBOG PRIJENOSA RADIO "BLJESKA"

Nakon usvajanja dnevnog reda održavanje sjednice Gradskog vijeća 10. ožujka 2015. zapelo je izlaskom za govornicu Dubravka Gubića (HDSSB) koji je inzistirao, kako je kazao radi informiranja građana Nove Gradiške, da sjednicu prenosi Radio Slavonija ili Radio Nova Gradiška.

 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 129 od 254

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba