Grad
Folklorna manifestacija PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. kolovoza 2015.

NISMO MLADI, AL' SMO LIPI

Šestu godinu za redom, održana je u organizaciji novogradiške Udruge čuvara pučke kulturne baština "Tkanica" pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška, BPŽ i Ministarstva kulture RH.

Na središnjem gradskom trgu 1. kolovoza okupila je zaljubljenike u tradicijsko nasljeđe, običaje, izvorni folklor i zvuke tamburice.

 
Glagoljanje u knjižnici PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. srpnja 2015.

ZAVRŠILO JOŠ JEDNO ZA DJECU RADOSNO I KREATIVNO LJETO U KNJIŽNICI

Ovogodišnje "Ljeto u knjižnici" završilo je 10. srpnja 2015. posljednjom edukativno-kreativnom radionicom po nazivom Glagoljanje u knjižnici i na kraju druženjem uz slatkiše, glazbu i ples.

Za glazbeni uvod u radionicu koju je, uz potporu prof. Biljane Dakić, vodila Marija Mikanović, nastavnica hrvatskog jezika u OŠ "Ivan Goran Kovačić" Staro Petrovo Selo, zaslužne su učenice Glazbenog odjela OŠ "Mato Lovrak" Nova Gradiška. Na gitari svirala je Roberta Pintarić, a na flauti Renata Tančak.

 
Politička kriza u Gradskom vijeću PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. srpnja 2015.

ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA NIJE ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

9. srpnja 2015. zbog nedostatka kvoruma nije održana sjednica Gradskog vijeća. Vijećnici HDZ-a nisu došli prosvjedujući tako protiv načina na koji je predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić, nakon dogovora HDSSB-a i SDP-a, sazvao sjednicu. Nisu došli ni neki vijećnici iz redova neformalne koalicije HDSSB-a i SDP-a, te HSP AS i HSS-a pa nije bilo kvoruma unatoč tomu što je Josip Mikšić u dva navrata davao pauzu i čekao da se vijećnici HDZ-a predomisle i dođu na sjednicu.

 
Kreativna druženja u Gradskoj knjižnici PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. srpnja 2015.

DVIJE NOVE KREATIVNE RADIONICE

Iva Saraf, voditeljica Studia Prestige Nalis NG i Renata Matijašević, knjižničarka u Gradskoj knjižnici priredile su 7. srpnja 2015. na Dječjem odjelu još jedno, četvrto po redu, kreativno druženje novogradiških mališana na ovogodišnjem Ljetu u knjižnici. U edukativno-kreativnoj radionici pod nazivom "Listajući knjige" sviralo se, glumilo i plesalo, prezentirale knjige i edukativni plakati.

 
Braniteljsko hodočašće od Kutine do Vukovara PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. srpnja 2015.

U ZNAK SJEĆANJA NA SVE POGINULE BRANITELJE I VUKOVARSKE ŽRTVE

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i Udruga specijalne policije "Zebre" Nova Gradiška ugostile su 7. srpnja 2015. branitelje hodočasnike koji pješače od Kutine do Vukovara u znak sjećanja na sve poginule branitelje i vukovarske žrtve. Ovo hodočašće branitelji koriste i kao prigodu za prikupljanje novca za Udrugu "Vukovarske iskrice" koja okuplja mlade osobe s mentalnim poteškoćama.

 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 129 od 265

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba