Općine
ŠKOLA ANTE STARČEVIĆA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. lipnja 2018.

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi  i najavljen projekt dogradnje škole


Župan Danijel Marušić potpisao je s tvrtkom „L Projekt" d.o.o. iz Jakšića ugovor o početku radova energetske obnove školske. Ugovor vrijedan 2.224.314 kuna  potpisao je u nazočnosti načelnika Općine Rešetari Zlatka Age, ravnatelja škole Tihomira Batale i županijske  pročelnice Anice Vukašinović.

Radovi energetske obnove trajat će četiri mjeseca, a obuhvaćaju izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice,  stropova, krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. U sklopu energetske obnove, postojeća kotlovnica umjesto  loživog ulja koristit  će zemni plin. Obnovit će se i krovište sportske dvorane. Treba istaknuti da će škola  ostvarivati uštedu toplinske energije od čak 73 posto.

Energetskoj obnovi  škole treba dodati i najavu rekonstrukcije  i dogradnje  školske zgrade. Projekt rade  Brodsko-posavska županija, Ministarstvo znanosti  i obrazovanja o Općina  Rešetari. Projekt vrijedan 8 milijuna kuna  trebao bi se realizirati do 2020. godine.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. lipnja 2018.

„MI SMO DJECA VESELA“

Članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” iz Siča 3. lipnja su  po 22.  puta  organizirali Županijsku smotru dječjeg  folklora “Mi smo djeca vesela”. Po prvi  puta ova je  hvalevrijedna manifestacija  organizirana izvan Siča.  Održana je u Novoj Kapeli, a u sklopu  Dječjeg  dana u organizaciji Općine Nova Kapela. I ove godine  Sičani su se  potvrdili kao dobri organizatori i u Novu Kapelu doveli više od 500 malih folkloraša. Uz domaćine došlo je 12 kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina među kojima i mali folkloraši iz  Dječjeg vrtića „Zvo0nčić“Nova Kapela. Koliki je interes za ovu jedinstvenu folklornu manifestaciju  potvrdilo se i ove godine dolaskom malih folkloraša iz četiri županije.

 
25 GODINA MEMORIJALA„HRVATSKI SOKOLI “LAZE" PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
04. lipnja 2018.

Čuvaju uspomenu na poginule branitelje

 

Posebno svečano i dostojanstveno u Lazama je bilo  2. i 3. lipnja. Brojnim sadržajima mještani Laza 25. put organizirali su Memorijal „Hrvatski sokoli“ i zajedno s gostima  odali počast sedmorici mještana, hrabrih hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u obranu domovine  i njenu neovisnost.  Organizacijski odbor i ove je  godine  zajedno s mještanima  odradio veliki i značajan posao u čuvanju spomena na Željka Grganića, Vladu Grganića,  Zvonka Novoselca, Ivicu Pavlovića, Željka Mikolčevića  Darka Babića i Josipa Martinovića.

 
ČUPTETIJADA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. lipnja 2018.

Mirela Andrašević i Slavica Jedličko  pobjednice cerničke ćuptetijade

 

Cernički slani kolač uz koji paše dobro vino cerničkog vinogorja  sve se više promovira i  afirmira kao  gastronomska  delicija, ne samo u Cerniku već i Slavoniji.  Ćupteti su  jedinstveno jelo koje se pravi samo u Cerniku. Rekli bi da se radi slasnom zalogaju  koji  naprosto mami  gutljaj  vina. Zdravko Živković, predsjednik Udruge  vinogradara i  voćara  kaže da je  za  to  najbolji cernički portugizac, vino s  nižim postotkom alkohola i kiselošću  koja  sljubljuje  ćuptete i vino u nezaboravan okus.

Ćuptetijada  organizirana u povodu Dana općine Cernik  bila je prigoda  da Cerničani potvrde umijeće spravljanja ćupteta  i  nimalo lako  odaberu najbolje.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
01. lipnja 2018.

Fra Anti Perkoviću uručen grb Općine


Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća općine Cernik dodijeljene su zaslužnim pojedincima za njihov svesrdan doprinos u različitim područjima s ciljem kvalitetnijih životnih uvjeta svih mještana te za promociju općine.

Zahvalnica općine dodijeljena je ZORANU LAZIĆU za rasadničarsku proizvodnju i dugogodišnje očuvanje starih sorti krušaka, jabuka, trešanja i šljiva, a puno tih sačuvanih starih voćnih vrsta nalazi se u cerničkim voćnjacima, kao i voćnjaku Franjevačkog samostana.

Zahvalnica je uručena i VJEKI HUDOLINU za dugogodišnju uspješnu suradnju s općinom Cernik, a posebno za doprinos u očuvanju starih sorti voća i manifestaciju "Sačuvajmo stare sorte"-razmjena sjemena starih sorti, kao i plemki i šumskih voćkarica.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 105

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba