Općine
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
21. kolovoza 2019.

Delegacija Općine Rešetari  bila u radnoj posjeti Općini Lasinja

 

Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga u pratnji zamjenika Željka Kolakovića, predsjednice Općinskog vijeća Milke Perković i vijećnika Vlade Bizjaka, boravio je u radnom posjetu općini Lasinja (Karlovačka županija), nekada ratom iseljenoj i opustošenoj općini od 1991. do 1995. godine, kada su se mještani vratili u svoja mjesta nakon ratnih djelovanja.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. kolovoza 2019.

Općina Rešetari ulaže novih 30 milijuna kuna u društvene objekte


Da je Općina Rešetari, predvođena načelnikom Zlatkom Agom veliko gradilište potvrđuju brojni kapitalni projekti na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi koji su završeni i koji se realiziraju. To su Izgradnja vodovoda i kanalizacije, obnove zgrada, objekata, cesta staza, deponje komunalnog otpada i drugi projekti kojima je općina Rešetari zajedno s Općinskim vijećem napravila veliki iskorak u svim pravcima razvoja s ciljem ispunjenja očekivanja stanovništva.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
20. kolovoza 2019.

Projekt "Kreirajmo kvalitetniji život zajedno"

 

U općini Rešetari 19. kolovoza načelnik Zlatko Aga i koordinator Kornelije Lalić održali su radni sastanak sa ženama koje sudjeluju u projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno“, a koji se financira iz Program "Zapošljavanje žena - Zaželi" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Iz razgovora sa ženama moglo se zaključiti da su i one i korisnici programa, uglavnom starije i nemoćne osobe, vrlo zadovoljni.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
19. kolovoza 2019.

Ravnomjerno se ulaže i unapređuje životu svim naseljima

 

-  Bilo je svečano u Vrbju 16. kolovoza. Mještani su obilježavali blagdan svog zaštitnika sv. Roka, a tradicionalno toga je dana  obilježen  i  Dan općine

Nije bilo klasične svečane sjednice Općinskog vijeća pa ni izvješća  načelnika Igora Jurišića o aktivnostima provedenim u proteklih godinu dana.  Druženje upriličeno u povodu  Dana općine bila je prilika da s načelnikom o njima razgovara, a   Mladena Konjevića predsjednika  Općinskog vijeća  pitamo za suradnju općinske  izvršne i predstavničke vlasti.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. kolovoza 2019.

Ljepota i sklad  konja plijenili  pozornost u Vrbju

 

Sigurno jedan od  atraktivnijih dijelova tradicionalne manifestacije  Rokovo u Vrbju je  okupljanje  zaljubljenika u konje i narodnu baštinu koji  dovode u Vrbje  tu krasnu i plemenitu životinju  bez koje se nekada nije  mogao  zamisliti  život na selu.  Danas konji  imaju drugu ulogu. Vlasnici ih timare  u svojim štalama  da bi im se  sami divili, uživali u  njihovoj ljepoti i čuvali  od zaborava tradiciju u kojoj su čovjek i konj  imali zajednički zadaću opstanka. Dovode konje da im se dive  Vrbjani i njihovi gosti  koji  dolaze na blagdan   sv. Roka. Bilo je tako i ove godine  zahvaljujući  Općini Vrbje, KUD-u Vrbje, Konjogojskoj udruzi Slavonija i njenim članovima  koji su doveli  sve ono najbolje što imaju u svojim štalama. Dobro oko i danas je  moglo zapaziti kolika je  privrženost konja i gospodara.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 117

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba