Općine
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. svibnja 2019.

Okučanci su ponosni na izgled i uređenost središta svoga mjesta

 

Okučanci se mogu pohvaliti da već godinama žive u primjereno uređenom mjestu. Osim što se obnavlja i gradi osnovna komunalna infrastruktura i podiže standard življenja stanovništva, posvećuje se pozornost uređenju javnih površina. Na zelenu tržnicu, koja je također vizualno doprinosi lijepom izgledu mjesta Okučanci mogu biti ponosni. Ne samo da je primjereno uređena, pozornost plijeni i ponudom.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. svibnja 2019.

Uređena spomen-kosturnica  poginulim partizanima i žrtvama fašističkog terora

 

Prošlo je gotovo nezamijećeno da je  u Okučanima,  u mjesnom  parku  uz  spomen obilježje „Kristalne kocke vedrine“, postavljenom u počast hrvatskim braniteljima poginulim u VRO „Bljesak“,  obnovljena i spomen- kosturnica palim borcima i žrtvama fašističkog terora okučanskog kraja 1941. - 1945. godine na kojoj piše: SPOMEN - KOSTURNICA  PALIM BORCIMA I ŽRTVAMA FAŠISTIČKOG TERORA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA  1941. - 1945. SA PODRUČJA OKUČANA.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
12. svibnja 2019.

18. rođendan okučanskih Susreta „Obnovimo baštinu-Bljesak 2019.“

 

Općina Okučani i KUD „Tkanica“ potvrdili su se kao vrsni organizatori i domaćini i ovogodišnjih Susreta folklornih skupina RH „Obnovimo baštinu-Bljesak 2019.“ i zajedno sa sudionicima bogatog programa proslavili i „punoljetnost“ ove jedinstvene Smotre.

Vrijednost manifestacije kojom se čuva i s ponosom prezentira kulturna i tradicijska baština prepoznalo je i Ministarstvo kulture RH, koje svih ovih godina potpisuje pokroviteljstvo.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
11. svibnja 2019.

Gosti iz Slovenije oduševljeni cerničkom etno-gastro ponudom

 

Općina Cernik na čelu s Vitomirom Žakićem, načelnikom ulaže sredstva i napore kako bi oživjela turizam u Cerniku. Osnovna je i Turistička zajednica koja u suradnji s Franjevačkim samostanom organizira prihvat ekskurzija i drugih posjetitelja kojima se prezentira bogata kulturna baština i drugi sadržaji kojima obiluje općina Cernik. Danas su ugostili posjetitelje iz Sevnice u Sloveniji.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
05. svibnja 2019.

„PROLJETNI KONCERT“ HPD „TOMISLAV“

 

Tradicionalni „Proljetni koncert“ u Društvenom domu u Cerniku, 4. svibnja održalo je Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ iz Cernika. Nastupili su mali i veliki tamburaški orkestar pod ravnanjem Marijana Paurića, prof., juniorski tamburaški orkestar i mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Dalibora Timarca, prof.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 112

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba