Općine
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. svibnja 2019.

Povodom Dana općine Dragalić održana 8.manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“

 

Dragalićani i ljubitelji folklora i narodne baštine iz okolnih mjesta 4. svibnja napunili sun Pučki dom u Dragaliću. Nisu požalili jer su bili sudionici još jedne, osme po redu i hvalevrijedne manifestacije „Dragalić u pjesmi i plesu“.

Uživali su u ljepoti narodnih nošnji, pjesmi i plesu iz raznih krajeva Hrvatske koje su u Dragaliću prezentirala gostujuća kulturno-umjetnička društva koja u svojim sredinama njeguju i od zaborava čuvaju i na mlade prenose neprocjenjivu vrijednost narodne baštine svojih predaka.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
02. svibnja 2019.

Kandidati HDZ za EU parlament posjetili Strmac

 

Kandidati HDZ-a za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Danijel Marušić, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić posjetili su 1. svibnja izletište Strmac gdje ih je ugostio Vitomir Žakić, načelnik Općine Cernik i Hrvoje Žakić, predsjednik HDZ Cernik prigodom proslave obilježavanja 24.VRO“Bljesak“ i Međunarodnog praznika rada koje je na Strmcu organizirala općina Cernik. Bila je to prigoda da se hadezeovi kandidati za EU parlament druže članovima HDZ Cernik, njihovim novogradiškim simpatizerima i članovima HDZ susjednih općina, te mladeži HDZ-a uz praznički grah i svirku tamburaškog sastava Merak kojima se s pjesmom pridružio i župan Danijel Marušić, poznat već po dobrom glasu.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Vlada RH   
02. svibnja 2019.

Premijer Plenkovića u Okučanima načelnicima Dragalića, Gornjih Bogićevaca, Okučana i Stare Gradiške uručio odluke o potporama

 

U okviru obilježavanja 24. godišnjice Vojno-redarstvene akcije Bljesak, predsjednik Vlade Andrej Plenković 30. travnja boravio je u Okučanima. Položio je vijenac i zapalio svijeće na spomen obilježju“Kristalne kocke vedrine” u počast poginulim hrvatskim braniteljima u VRO „Bljesak“ “. S predsjednikom Vlade bili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. svibnja 2019.

Briljantna pobjeda  bila je uvod u „Oluju“ ,  konačan završetak rata i slobodu

Obilježavanje  obljetnica VRO "Bljesak" u Okučanima  svake  je godine prilika i obveza da se progovori o  značaju  koji je ona imala  u oslobađanju, ne samo okupiranog dijela zapadne Slavonije, već i  potvrdi da su tada hrvatske oružane snage bile sposobne  krenuti u oslobodilačke akcije, poraziti  neprijatelja i   osloboditi  okupirana područja. Isto tako  i ovogodišnja je obljetnica  bila obveza da se oda  dužna počast i iskaže doprinos koji su  u oslobađanju Domovine imali  branitelji  koji su u slobodu ugradili  svoje živote.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. svibnja 2019.

24. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak:

Središnji događaj  obilježavanje  VRO „Bljesak“   bilo je 1. svibnja u  Okučanima   polaganje vijenaca, paljenje svijeća  spomen-obilježja „Kristalne kocke vedrine“ u počast  hrvatskim  braniteljima poginulim i umrlim od posljedica ranjavanja u blistavoj operaciji oslobađanja okupiranog dijela zapadne Slavonije.

Svečanosti u spomen  parku Hrvatskih vitezova  u središtu Okučana nazočne  su  bile obitelji hrvatskih branitelja poginulih u VRO Bljesak, državni vrh predvođen  predsjednicom RH   i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga RH Kolindom Grabar Kitarović i  predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Predsjednik  Vlade RH Andrejem  Plenkovićem  jučer je položio vijenac i odao počast poginulim braniteljima.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 112

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba