Općine
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. svibnja 2019.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odao počast braniteljima koji su poginuli u oslobađanju okupiranog dijela zapadne Slavonije

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izostao je 1. svibnja na obilježavanju 24. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Bljesak. Zato je 30. travnja u Okučanima položio vijenac i zapalio svijeće na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u VRO „Bljesak“, “Kristalnoj kocki vedrine”. S predsjednikom Vlade bili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je izjavio da je došao još jednom iskazati veliko poštovanje svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u oslobodilačkoj operaciji „Bljesak“, a posebice pijetet prema 51 hrvatskom branitelju koji je izgubio život u oslobađanju okupiranog dijela zapadne Slavonije.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
12. ožujka 2019.

Novčana pomoć za novorođenčad

 

Općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković  organizirali su  primanje za roditelje i djecu koja su rođena od 1. siječnja 2019. godine.  Za devetero djece roditelja isplaćena je novčana potpora, a Općina je u cilju pronatalitetne politike uvela i novinu koja je obradovala roditelje. Radi se o poklonima koji se sastoje od odjevnih predmeta koje je sašila mlada poduzetnica Martina Pilat. Tako se poklon za djevojčice sastoji od ručnika s trljačicom, suknjice, dva bodija, podbratka za bebu, trakice za kosu, tutu majice i tajice, dok poklon za dječake sadrži ručnik s trljačicom, dva bodija, podbratka za bebe i dvoje hlačica. U cilju  demografske obnove Općina Rešetari isplaćuje novčane  naknade  za prvo dijete 1.000, za drugo 2.000 i treće i svako sljedeće dijete 3.000 kuna. Uz poklon paket odjevnih predmeta novčana potpora se isplaćuje  u roku od 60 dana nakon   podnošenja zahtjeva.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
11. ožujka 2019.

Nastavljaju se projekti od vitalne važnosti za mještane

 

Vodeći računa o potrebama, standardu, boljoj kvaliteti života i projektima od vitalne važnosti za sve mještana, Općina Rešetari na čelu s Zlatkom Agom, načelnikom nastavlja s brojnim aktivnostima na uređenju društvene i komunalne infrastrukture i u ovoj godini. Evo što je o svemu tome rekao načelnik općine Zlatko Aga.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
13. kolovoza 2018.

16. kolovoza obilježava se Dan Općine Vrbje

 

U četvrtak, 16. kolovoza Općina Vrbje obilježit će Dan Općine i blagdan Svetog Roka. Od 9 do 9, 45  uzvanici i gosti okupit će se u Društvenom domu Vrbje nakon čega će položiti vijence kod spomenika hrvatskih branitelja. U 10 sati je Sveta misa, a u 11,30 svečana sjednica Općinskog vijeća općine Vrbje. Proslava Dana Općine Vrbje nastavit će se druženjem uz kulturno-umjetnički program i nastup kulturno-umjetničkih društava u poslijepodnevnim satima.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. kolovoza 2018.

Proslavili Dan Općine i blagdan Svete Klare


Stanovnici  Općine Nova Kapela  i ove su se godine, 12. kolovoza, tradicionalno na blagdan  svete Klare,  u središtu općine  okupili u velikom broju. Uz blagdan svoje zaštitnice  obilježen je i Dan općine Nova Kapela, a uz tradicionalni robni i stočni sajam održano je  više prigodnih sadržaja. Po prvi puta  svoje slikarsko umijeće na  prvoj samostalnoj izložbi predstavila je  Blaženka Benković,  na misi Novokapelčani su napunili  župnu crkvu, u znak zahvalnosti i  pijeteta položeni su vijenci i zapaljene svijeće  kod spomen obilježja  poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Nova Kapela,  a središnji događaj obilježavanja  Dana općine bila je svečana sjednici Općinskog vijeća  koju je otvorio predsjednik Anto  Žagrić, a  načelnik Ivan Šmit govorio o  uloženim naporima i realiziranim  i projektima  koji su u tijeku, a čije je cilj  unaprijediti  život stanovništva na području cijele općine,  posebno  mladima, kojima će kako je naglasio, biti posvećeni naredno razdoblje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 112

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba