Općine
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. kolovoza 2018.

Izložba slika Blaženke  Benković


Jedno od događanja ove godine u povodu Dana općine Nova Kapala i blagdana Sv. Klare  bila je i izložba  slika  Novokapelčanke  Blaženke   Benković  u općinskoj vijećnici.

Ova mlada i nadarena slikarica  intenzivnije slika u posljednje tri godine. Iako  postaje sve poznatija u  slikarskim krugovima kaže da  slikarstvo smatra hobijem koji ju ispunjava.  Ovo  joj je   prva samostalna izložba, a kao članica  Književno-likovnog društva  „Berislavić“ iz Slavonskog Broda  izlagala je  na zajedničkim izložbama.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. srpnja 2018.

IN MEMORIAM: Umro  Nikola Jugović, bivši  načelnik Općine Cernik

Nakon kratke i teške bolesti 20. srpnja 2018. godine u 67. godini  preminuo je Nikola Jugović, bivši  načelnik Općine Cernik.

Do odlaska u mirovinu i posljednjih lokalnih izbora Nikola Jugović je bio jedini načelnik  u Općini Cernik  i među rijetkim općinskim načelnicima u Hrvatskoj koji su na čelu svoje Općine bili od njenog utemeljenja. Velike su stoga njegove zasluge, ne samo u  Općini Cernik i Brodsko-posavskoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj za afirmiranje lokalne samouprave i unapređenje  ukupnog života stanovništva.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. srpnja 2018.

Općini Rešetari dodijeljeno 482.000 kuna za nabavku spremnika za otpad i 755.000 kuna za predškolski odgoj

 

Općina Rešetari sklopila je s Fondom za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, a kojim je Općina Rešetari ostvarila ukupno 2502 novih spremnika, od toga 1220 spremnika za papir/karton, 6 spremnika za staklo, 1220 spremnika za plastiku, 6 spremnika za tekstil i
50 spremnika kompostera.

 
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. lipnja 2018.

Najboljim vinom novogradiškog kraja proglašen mirisni traminac Igora Majera

 

Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo  i ove je godine u povodu Dana Općine Staro Petrovo Selo  organizirala ocjenjivanje vina  novogradiškog vinogorja. Kako kaže predsjednik Stjepan Pavlagić  ove je  godine  bilo prijavljeno   26 vina i ocjenjivački sud nije imao laku zadaću  odabrati najbolja.  Najviše je bilo graševina, a potom traminca, portugizca,  rizlinga,  kabernea, pinota, frankovke, rozea,  silvanca zelenog, te miješanih i  stolnih vina. Šampionsko zlato i titulu najboljeg vina  dobio je mirisni traminac Igora Majera iz Nove Kapele.

 
DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
29. lipnja 2018.

OPĆINA PETROVO SELO KRUPNIM KORACIMA KORAČA NAPRIJED


Polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i svetom misom u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu,  29. lipnja, počelo je obilježavanja Dana Općine Staro Petrovo Selo. Postavljeni su štandovi sa poljoprivrednim proizvodima domaćih OPG-ova. Pod predsjedanjem Slavka Mulca, predsjednika Općinskog vijeća održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Staro Petrovo Selo na kojoj su zaslužnim pojedincima dodijeljena javna priznanja Općine Staro Petrovo Selo a priznanja su dodijeljena i članovima Udruge vinograda i voćara “Sveti Vinko”. Bila je to prigoda da načelnik općine Nikola Denis govori o aktivnostima u proteklom periodu.  Općina Staro Petrovo može se pohvaliti s nizom započetih, ali i realiziranih projekata višemilijunske vrijednosti od životnog značaja za mještane.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 112

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba