Općine
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. lipnja 2017.

SLAVKO MULAC  PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 19.lipnja  za predsjednika je izabran Slavko Mulac (HDZ), a za zamjenike  Marko Dumenčić (HDZ)  i Zvonko Arić (HSS).  Izabrani si jednoglasno  kao što su usvojene  i ostale odluke, budući da su vladajući HDZ  i HDSSB i  oporbeni HSS suglasili prijedloge.

Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji  nije imao ni malo težak zadatak konstituirati  Općinsko vijeće.

Nakon što je Valentino Đurić izabran za predsjednika, a  Anton Bićanić i  Mario Vlainić za članove Mandatnog povjerenstva  općinski vijećnici su primili na znanje izvješće o provedenim izborima  za članove Općinskog Vijeća Općine Staro Petrovo Selo, verificirani su im mandati i svečano su prisegnuli.

 
DAN OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. lipnja 2017.

PROSLAVILI  BLAGDAN SVETOG VIDA MUČENIKA I DAN OPĆINE OKUČANI

Okučanci su 16.lipnja proslavili blagdan svetog Vida mučenika i obilježili Dan općine Okučani. U nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković, zamjenici brodsko-posavskog župana, saborski zastupnici Pero Ćosić, Marko Šimić i Ljubica Maksimčuk, općinski načelnik u Staroj Gradiški Velimir Paušuić, općinska načelnica u Vrpolju Ankica Zmajić i predsjednik Općinskog vijeća u Gornjim Bogićevcima  Stjepan Šugić,  načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak,  Zrinko Kapetanić načelnik Policijske postaje Okučani i Miroslav Matić, načelnik Postaje granične policije Stara Gradiška, te  predstavnika  brojnih udruga i društava, održana je  pod predsjedanjem Ivice Pivca    svečana sjednica Općinskog vijeća konstituiranog u novom sastavu nakon   održanih lokalnih izbora.

Predsjednik Ivica Pivac, govoreći o rezultatima izbora, izrazio je očekivanja da će vijećnici iz novog sastava Općinskog vijeća, kao što je to bio slučaj u prethodnom mandatu,  konstruktivnim djelovanje  ostvariti dobru suradnju s  izvršnom vlasti  i raditi na dobrobit   stanovništva i Općine Okučani.

 
PRIZNANJA ZA DAN OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. lipnja 2017.

Plaketu su dobili Fra Marijan Radman, Milorad Oršulić -Mican  i Slavko Kutlić

Općina Okučani svake godine u povodu Dana općine dodjeljuje priznanja Općinskog vijeća  pojedincima, institucijama, udrugama i društvima koji su doprinijeli ugledu i afirmaciji Općine Okučani, te dali doprinos u njenom razvoju.

 

Općinski načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog  vijeća Ivica Pivac danas  su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća  Srebrnu plaketu  Općine Okučani za 2017. godinu   uručili Fra Marijanu Radmanu, Miloradu Oršuliću -Micanu  i Slavku Kutliću.

Fra MARIJAN RADMAN, okučanski župnik, Plakeu je dobio  za  duhovni napredak vjernika župe sv. Vida Mučenika u Okučanima i zalaganje za izgradnju  novog župnog ureda.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor KsenijaLipičanin   
15. lipnja 2017.

Hrvoje Žakić (HDZ) ponovo izabran za predsjednika za predsjednika Općinskog  vijeća

Predstojnik Ureda  državne uprave  u Brodsko-posavskoj županiji Mario Vučinić nije ima  težak zadatak konstituirati Općinsko vijeće u Cerniku. Vladajući HDZ, koji u Općinskom vijeću ima 10 vijećnika  i oporbeni HSS sa 3 vijećnika  unaprijed su  suglasili stavove pa je konstituirajuća sjednica završila u roku od pola sata, a sve odluke donijete su jednoglasno.

Mandatno povjerenstvo je podnijelo  izvješće o  provedenim izborima za Općinsko vijeće, a vijećnici su ga primili na znanje i verificirali mandate. Nije bilo zamjene vijećnika zbog nespojivog obnašanja dužnosti i stavljanja mandata u mirovanje pa su svi vijećnici sa lista koji su izborili mandat  to i postali.

Nakon uvodnog predsjedanja sjednicom od  strane predstojnika  Ureda državne uprave, predsjedanje je preuzeo Hrvoje Žakić,  koji je sjednicu vodio do kraja jer je potom izabran za predsjednika Vijeća.

 
OPĆINADRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. lipnja 2017.

Mario Brađašević izabran za  predsjednika Općinskog vijeća,  a Brankica Franješević za njegovu zamjenicu

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dragalić za predsjednika je izabran Mario Brađašević  (HSS), a za zamjenicu predsjednika  Brankica Franješević (HSS).  Izabrani su većinom glasova jer su tri vijećnika HDZ-e bila suzdržana.

O ostalim pitanjima   postignuta je suglasnost svih vijećnika.

Konstituirajućom sjednicom na početku je predsjedao je Mario  Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u brodsko-posavskoj županiji, a potom Brankica Franješević  do izbora predsjednika Općinskog vijeća.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 96

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba