Općine
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

Milka Perković predsjednica Općinskog vijeća

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rešetarti održanoj 9. lipnja za predsjednicu je  izabrana  Milka Peković (HSLS), a za  njene zamjenike  Branko Babić (SDP) i  Marko Sivonjić (HSS).

Sjednicu je,  do izbora Mandatnog povjerenstva i verifikacije mandata članova Općinskog vijeća i utvrđivanje  Milke Perković kao članice Općinskog vijeća koja je predsjedala sjednicom do izbora predsjednika, vodio  Mario Vučetić, predstojnik  Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji.

 
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

Ivica Pivac ponovo izabran za predsjednika vijeća

Predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije Mario Vučinić nije sinoć imamo problema pri konstituiranju Općinskog vijeća u Okučanima jer su vijećnici sve odluke donijeli jednoglasno.  Za predsjednika Općinskog  vijeća još je jednom izabran Ivica Pivac, a za zamjenika  Josip Agatić.   U odnosu na izborena mjesta na listama  bilo je dosta izmjena. Sa liste HDZ-a, zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti svoj je mandat  u mirovanje stavio načelnik Aca Vidaković,  pa će umjesto njega  vijećničku dužnost obavljati Milan Vučković. Mandat u stanje mirovanja  je stavila i Dijana Kašljević, a  zamijenila ju je Ivana Mijatović.

Marica Šeatović, sa liste DSS-a  podnijela je ostavku pa joj je mandat time prestao. Umjesto nje vijećnik je Ilija Drageljević. Zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti u stanje mirovanja svoj je mandat stavio i zamjenik načelnika iz redova srpske nacionalne manjine Siniša Martinović sa liste SDSS-a. Zamijenio ga je Milenko Ećimović.

 
KNJIŽEVNO LIKOVNO DRUŠTVO REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

ODRŽANA 20.LIKOVNA KOLONIJA

Povodom Dana svetog Antuna i rođenja Antuna Petrovića (13. lipnja 1900. godine), članovi Književno likovnog društva „Rešetari“, Likovna grupa „Petrović“ organizirali su 10.lipnja dvadesetu likovnu koloniju u Rešetarima. U parku Likovne galerije Petrović u Rešetarima lijepo vrijeme pogodovalo je umjetničkoj inspiraciji likovnjaka koji su sa zadovoljstvom i uz druženje oslikavali svoja platna.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. lipnja 2017.

Srdačno dočekan povratak patera Vjenceslava Janjića u Cernik

Patera Vjenceslava Janjića zatekli smo u posjeti općini Cernik gdje su ga srdačno dočekali Vitomir Žakić, načelnik Općine Cernik i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić. Razgovoru je bio nazočan i bivši načelnik općine Nikola Jugović.

Pater Vjenceslav Janjić boravio je deset godina u Franjevačkom samostanu u Cerniku. Devet godina bio je župnik i gvardijan i nakon 20 godina izbivanja iz mjesta Cernik i Općine Cernik, čiji je počasni građanin, na zadovoljstvo većine mještana vraća se ponovo u cernički samostan. Iako na novu dužnost stupa tek nakon Velike Gospe, u kolovozu, zamolili smo ga za kratki razgovor.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. lipnja 2017.

Vitomir Žakić, novi načelnik Općine Cernik

Vitomir Žakić, na lokalnim izborima jedini kandidat za načelnika, sa 94, 46 posto glasova izabran je za novog  načelnika Općine Cernik, budući da je bivši, dugogodišnji načelnik Nikola Jugović otišao u mirovinu. Vitomira Žakića, diplomiranog agronoma, poznatog poduzetnika i vlasnika tvrtke Žakić-commerce zamolili smo za razgovor.

Kako vam je protekao prvi radni dan?

Prvi radni dan zadesila me je tuča u Cerniku, uz veliko nevrijeme.Velika količina vode i kiše  poharala je općinu Cernik sa određenim štetama koje smo nastojali odmah sanirati. Druga nedaće koja me zadesila na početku moga mandata je puknuće glavnog vodoopskrbnog cjevovoda za cijelo distributivno područje tvrtke Slavča u blizini filtrirnice Baćica. Stanovništvo je ostalo bez vode i morali smo poduzeti mjere opskrbe pitkom vodom dok se situacija ne popravi.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 95

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba