Općine
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. svibnja 2017.

DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU

Šesta po redu folkolorna manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“održana je 6.svibnja u Dragaliću. Mještani Dragalića i okolnih mjesta  napunili su Pučki dom, uživali u  nastupu  šest folklornih društava i skupina i dobro se zabavili. Manifestaciju narodne  folklorne baštine  organizirali su  KUD „Dragalić“ uz potporu Općine Dragalić. Ove godine po prvi put je dobila međunarodni karakter jer su uz domaća kulturno-umjetnička društva domaćini u Dragalić doveli i FSKD „Obrež“ iz Obreža u Sloveniji.  Folkloraše i okupljene mještane pozdravili su u ime KUD-a„Dragalić“predsjednica Katica Matijašević i općinski načelnik Zvonimir Karlik, koji je još jednom istaknuo doprinos koji  KUD „Dragalić“ ima  u očuvanju zavičajnih tradicija i kulturnim zbivanjima u općini. Smotru je otvorio  Davor Vlaović, čovjek kojega je načelnik nazvao prijateljem Općine Dragalić jer je  kao zamjenik župana brodsko-posavskog i saborski zastupnik puno učinio u obnovi i normalizaciji života nakon Domovinskog rata i povratka iz progonstva, te obnovi komunalne i društvene infrastrukture i ukupnom razvoju općine. Uz domaćine na smotri su nastupili KUD-ovi „Vinica“ Vinica, „Starča“Gornji Bogićevci, „Bročice“ Bročice i FSKD „Obrež“ Slovenija.

 
DRUŠTVO NAŠA DJECA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
06. svibnja 2017.

"Neka se i nas nešto pita"

Društvo „Naša djeca“ Rešetari uz obilježavanje  Dana općine Rešetari  ove  godine po prvi put je uključilo i najmlađe stanovnike koji su organizirali razne aktivnosti pod nazivom "Djeca u općini i općina za djecu".   Pod motom  "Neka se i nas nešto pita" održana je Mala sjednica na kojoj su  djeca, predvođena  Majom Marjanović, predsjednicom Društva „Naša djeca“, imala priliku družiti se  s načelnikom općine Zlatkom Agom  i razgovarati  o temama koje ih zanimaju i predlagati aktivnosti koje će im zabavno i kreativno upotpunjuju slobodno vrijeme.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. svibnja 2017.

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE REŠETARI

Brojnim događanjima 5. svibnja obilježen je Dan općine Rešetari. Središnji  događaji bili su otkrivanje spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su  zaslužnima za  razvoj općine i doprinos koji su dali  u ukupnom unapređenju  života stanovništva dodijeljena općinska priznanja.

Nakon što su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika  poginulim braniteljima s područja općine Rešetari i molitve koju je vodio velečasni Josip Bogović, ispred općinske zgrade  bistu  prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu otkrili su hrvatski vojnici u nazočnosti Stjepana Tuđmana, sina pokojnog predsjednika.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prilika da načelnik Zlatko Aga govori  o  postignućima u proteklih godinu dana kojima je  nastavljen kontinuitet izgradnje komunalne i društvene infrastrukture u  svim naseljima u općini. Načelnik Zlatko Aga imao se čime pohvaliti. Područje općine Rešetari  prošle su godine obilježili radni strojevi što je rezultat  investicija i projekata vrijednih čak 30 milijuna kuna.

 
DAN OPĆINE REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. svibnja 2017.

OTKRIVENA SPOMEN-BISTA DR. FRANJI TUĐMANU

Bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana 5.svibnja su povodom Dana općine Rešetari, a u nazočnosti brojnih uzvanika, među kojima je bio i Stjepan Tuđman, sin pokojnog predsjednika,  otkrila  dva hrvatska vojnika. Stanovnici Općine Rešetari na taj su se način  zahvalili dr. Franji Tuđmanu za doprinos koji je dao u stvaranju države Hrvatske i  Domovinskom ratu kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH u oslobađanju njenih  okupiranih teritorija. Vrlo emotivno o vizijama prvog hrvatskog predsjednika, o stvaranju samostalne hrvatske države i njegovom nemjerljivom doprinosu kao vođi koji je hrvatski narod i hrvatske branitelje poveo u oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske, govorili su  načelnik Zlatko Aga  i župan Danijel Marušić.  U ime obitelji Tuđman  zahvalio se Stjepan Tuđman kazavši kako je sve vidljivije da se u mnogim dijelovima Hrvatske sve više cijeni djelo njegovog oca.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. svibnja 2017.

Općina za primjer drugima

Obilježavanje Dana općine Rešetari  bila je prigoda da  se okupe svi  značajni čimbenici  u uspješno okončanom  projektu sanacije zatvorene  deponije na kojoj se godina  gomilao otpad iz  Nove Gradiške. Na saniranoj deponiji okupili su se  Dario Matanović, pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Suada Mustajbegović i Nataša Dankić Sliepčević,  predstavnici izvođača radova, stručnog nadzora i tehničke pomoći u provedbi EU projekata, te općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Moćan.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 93

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba