Općine
Biskup Škvorčević u Staroj Gradiški PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
22. ožujka 2013.

MOLITVENI SPOMEN NA NEDUŽNE ŽRTVE U STAROGRADIŠKOM ZATVORU

U predvečerje Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika, koji se u Požeškoj biskupiji redovito održava od Velikog jubileja 2000. godine, u četvrtak, 21. ožujka održano je u Staroj Gradiški molitveno-pokorničko slavlje na spomen svih nedužno osuđenih, prognanih i zatočenih ljudi u starogradiškom zatvoru, napose svećenika tijekom komunističke vladavine.

 
Dramska skupina ŽPV Okučani PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
17. ožujka 2013.

UPRIZORENJE MUKE I SMRTI ISUSA KRISTA

Dramska skupina Župnog pastoralnog vijeća župe Okučani i okučanski KUD "Tkanica" i ove godine po župama tradicionalno izvode scenski prikaz muke i smrti Isusove, sa željom da u ovo sveto, korizmeno vrijeme potaknu vjernike na razmišljanje o žalosnom otajstvu muke i smrti našega Otkupitelja. Scenski prikaz muke tijekom ovogodišnje korizme do sada su vidjeli vjernici u Bodegraju, filijali župe Okučani, zatim u Drežniku, (župa Zapolje), pa u župama Međurić, Pakrac, Brestovsko u srednjoj Bosni (između Busovače i Kiseljaka), potom u novoizgrađenoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Gornjim Močilima, kod Bosanskog Broda. Muka i smrt Isusova tradicionalno će biti prikazani na Cvjetnicu u Okučanima.

 
Pobožnost Križnog puta PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
17. ožujka 2013.

KRIŽNI PUTOVI U STAROM PETROVOM SELU, NOVOJ KAPELI I CERNIKU

Nakon što je lijepi broj mladih s novogradiškog područja sudjelovao u Križnom putu Požeške biskupije proteklog vikenda, nastavilo se organiziranje župnih Križnih putova. Tako su 16. ožujka u na župni Križni put tradicionalno pošli vjernici staropetrovoselske župe. Kako nam je rekao staropetrovoselski župnik i dekan Novokapelačkog dekanata, prečasni Antun Prpić, sudionici su išli Gajevom i Frankopanskom ulicom, izvan naselja, prema Crnogovcima, iz kojih je uslijedio povratak prema središtu župe. Voditelj pobožnosti je vjeroučitelj Tomislav Ivanišević.

 
Županijsko natjecanje mladih tehničara PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. ožujka 2013.

MLADI TEHNIČARI POKAZALI ZAVIDNO ZNANJE

Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari 8. ožujka 2013. tradicionalno je bila domaćin Županijskog natjecanja mladih tehničara i 1. smotre mladih poduzetnika Brodsko-posavske županije. Na natjecanju je sudjelovalo 95 učenika iz 24 osnovne škole. Mladi tehničari su se okupili u velikom broju da bi pokazali svoje vještine, znanja i umijeća koja su stekli tijekom godine pripremajući se za ovo natjecanje.

 
Udruga 8+ u Okučanima PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
07. ožujka 2013.

PODRUŽNICA UDRUGE HRVATSKIH BROJNIH OBITELJI

Među udrugama koje uspješno djeluju na području općine Okučani, odnedavno je i Udruga hrvatskih brojnih obitelji 8+ Vinkovci, Podružnica Okučani, koja djeluje za područje Brodsko-posavske županije. Nakon što je općinski načelnik, Aca Vidaković, dodijelio udruzi na korištenje prostorije objekta na Trgu dr. Franje Tuđmana, fra Mario Radman, okučanski župnik, iste je blagoslovio i poželio udruzi uspješan rad.

 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 71 od 105

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba