Općine
Dan škole "Matija Gubec" Cernik PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. svibnja 2012.

MAKETA CERNIKA I FONTANA KRASE OKOLIŠ ŠKOLE

Učenici, učitelji i zaposlenici OŠ "Matija Gubec" 5. svibnja 2012. prigodnim su otvaranjem fontane i dovršetkom radova na maketi Cernika, te prigodnim programom u športskoj dvorani obilježili Dan škole. Nazočna je bila Ružica Vidaković, zamjenica župana brodsko-posavskog, Nikola Jugović, načelnik općine Cernik, gvardijan Franjevačkog samostana fra Anto Perković, ravnatelji drugih škola, gosti iz Cerniku prijateljske općine Čavle, škola "Matija Gubec" iz Tavankuta, Gornje i Jarmine, te drugi gosti i prijatelji škole. Sve ih je pozdravio ravnatelj škole Mato Ordanić.

 
Općina Rešetari PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
20. travnja 2012.

POČELO IZLAGANJE ZEMLJIŠNIH KNJIGA
I KATASTARSKIH PLANOVA

Ravnatelj Državne geodetske uprave Darko Markovinović 19. travnja 2012. na prigodnoj je svečanosti otvorio radove na javnom izlaganju zemljišnih knjiga i katastarskih planova za katastarsku općinu Rešetari. Pred djelatnicima novogradiške ispostave Katastra i Zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda u slijedećih godinu i pol dana velik je posao na sređivanju imovinsko-pravnog stanja.

 
Uskrs uz tamburu PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. travnja 2012.

USKRSNI PONEDJELJAK UZ KONJSKE ZAPREGE,
TAMBURAŠE I FOLKLORAŠE

Tradicionalno, petnaesti puta za redom, na uskrsni ponedjeljak u Gunjavcima je održana manifestacija "Uskrs uz tamburu". Mjesni odbor Gunjavci, uz potporu Općine Rešetari i Ministarstva poljoprivrede organizirao je još jedno folklorno i tamburaško blagdansko druženje u koje su se uklopile svečane zaprege konjogojaca novogradiškog kraja.

 
Scenski prikaz Kristove muke PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. ožujka 2012.

"MUKA I SMRT ISUSA KRISTA"

Članovi Župno-pastoralnog vijeća župe Sv. Vida mučenika iz Okučana i dramske sekcije KUD-a "Tkanica", sa željom da u sveto korizmeno vrijeme potaknu na razmišljanje što veći broj vjernika na žalosno Otajstvo Muke i smrti našega Otkupitelja, i ove korizme su scenski prikazali "Muku i smrt Isusa Krista" u Domu kulture u Dragaliću.

 
Trobojnica tkanica Dragalić PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. ožujka 2012.

ČUVAJU I OBNAVLJAJU KULTURNU BAŠTINU

Članice Udruge "Trobojnica tkanica" osam su godina u Dragaliću čuvarice narodne baštine. Od Đurđice Filipović, predsjednice u prve dvije godine, pa do danas  pod vodstvom Đurđice Peterlik, okuplja se dvadesetak članica. Kako kaže sadašnja predsjednica, na radionicama koje su dobro posjećene, a organiziraju se prije početka proljetnih radova, izrađuju razne rukotvorine i od zaborava čuvaju kulturnu baštinu svoga mjesta i kraja.

 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 71 od 93

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba