Općine
Slavlje u Vrbovi PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
02. listopada 2012.

DAN ŽUPNOG KLANJANJA I DAN ZAHVALNOSTI ZA BOŽJA DOBROČINSTVA

U župi sv. Jurja Vrbova svake godine se svečano slavi Dan župnog klanjanja ili klečanja, 30. rujna. Uz to, u suradnji s osnovnom  školom, slavi se i Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva, kao poveznica čašćenja Tijela i Krvi Kristove i zahvala za kruh svagdašnji, jer bez jednog i drugog kruha ne možemo živjeti.

 
Posveta crkve na Strmcu PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
29. rujna 2012.

POSVETA BOLNIČKE CRKVE SV. RAFAELA

U petak, 28. rujna, u povodu blagdana sv Rafaela, zaštitnika katoličke bolnice na Strmcu, požeški biskup, Antun Škvorčević, u zajedništvu s desetak svećenika, predvodio je u bolničkoj crkvi svečano euharistijsko slavlje njezine posvete. Uz braću Bolničkog reda sv. Ivana od Boga, na čelu s provincijalom fra Gianpietrom  Luzzatom i savjetnicima, koji su osnivači i vlasnici Bolnice, bili su djelatnici i pacijenti te drugi uzvanici. Riječi dobrodošlice uputio je fra Dario Vermi, upravitelj Bolnice i prior samostana.

 
Sportaši za sportaše PDF Ispis E-mail
Autor Branko Tomek   
24. rujna 2012.

HUMANITARNI TURNIR ZA POMOĆ SPORTSKOJ OBITELJI

Na stadionu NK "Mladost" u Cerniku 22. rujna 2012. održan je humanitarni veteranski turnir pod nazivom "Sportaši za sportaše" s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć cerničkoj četveročlanoj sportskoj obitelji bez oba roditelja.

Odigrane su tri utakmice, a nastupile su ekipe Humanitarnih zvijezdi Hrvatske, FC Nice Cote d'Azur A.S. Croatia i selekcija Nogometnog središta Nova Gradiška.

 
Staro Petrovo Selo PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
24. rujna 2012.

GODIŠNJICA PROGLAŠENJA BLAŽENOM SESTRE JULE IVANIŠEVIĆ I SUSESTARA

U Starom Petrovom Selu, rodnoj župi bl. Jule Ivanišević, u subotu, 22. rujna, svečano je obilježena prva godišnjica beatifikacije nje i njezinih susestara. Hodočasnici sa svih strana Hrvatske, od Zagreba, Pleternice, Svetog Ilije, Karlovca, Siska, Petrinje, Slavonskog Broda, Sunje, Ludine, do Sesveta, Osijeka i Zadra, zatim iz Slovenije i Tuzle.

 
IX. folklorni susreti u Cerniku PDF Ispis E-mail
Autor www.kuu-cernik.hr   
23. rujna 2012.

"LIPA MOJA SLAVONIJO"

22. rujna 2012. u Hrvatskom domu u Cerniku održani su IX. folklorni susreti pod nazivom "Lipa moja Slavonijo". Uz domaćine, Kulturno umjetničku udrugu Cernik, nastupili su KUD Gradići iz Velike Gorice, HKUD Željezničar iz Osijeka te Varaždinski folklorni ansambl.

Posjetitelji su mogli uživati u vrhunskim folklornim izvedbama, a nakon programa nastavljeno je zajedničko druženje do dugo u noć.

 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 71 od 99

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba