Općine
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. kolovoza 2017.

Obilježen Dan Općine Vrbje i blagdan Sv. Roka

Stanovnici Općine Vrbje 16. kolovoza su obilježili Dan općine i proslavili blagdan Svetog Roka. Položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja  Općine Vrbje, a  tradicionalnu misu na otvorenom služio je velečasni Željko Volarić.

Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio  novi predsjednik Mladen Konjević. Nazočni su, uz  članove Općinskog vijeća, bili predstavnici braniteljskih i  drugih udruga,  članovi obitelji poginulih branitelja, župan Danijel Marušić i županijski pročelnici Željko Burazović i Klara Šćuka, te općinski načelnici  iz Dragalića, Nove Kapela, Cernika i  Brodskog Stupnika: Zvonimir Karlik, Ivan Šmit, Vitomir Žakić i Goran Jelinić. Nazočni su bili i  Marin Marjanović, načelnik Policijske postaje Nova Gradiška i Miroslav Matić načelnik granične policije Stara Gradiška, Jozo Bungić predsjednik  županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ravnateljice novogradiških osnovnih škola Vesna Lončar – Cindrić i Blagica Pečnjak, te poslovna suradnica  Višnja Lasović.

 
NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
14. kolovoza 2017.

DAN OPĆINE NOVA KAPELA I BLAGDAN SVETE KLARE

Da obilježavanje Dana općine Nova Kapela i blagdana svete Klare ima veliku tradiciju potvrdilo se u Novoj Kapeli brojnim trodnevnim sadržajima koje su organizirali Općina i  brojne  udruge.

I ove godine održan je  robni i stočni sajam, koji se tradicionalno održava  na blagdan svete  Klare koji se posljednjih godina održava  kao  manifestacija čiji je cilj očuvanje povijesne i slavonske baštine novokapelačkog kraja.

Programi su počeli u petak rock koncertom banda „Vatra“, u subotu je održana  vježba vatrogasne mladeži, nogometna utakmica između „Slavonca“ i „Batrine“, a u večernjim satima pučko veselje uz besplatan čobanac, fiš, pivo i sokove, te nastup  Tamburaškog sastava „Tkanica“ i Stjepana Jeršeka Štefa. Manifestacije u povodu Dana općine završile su u nedjelju  utrkom konjskih zaprega.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
06. kolovoza 2017.

Održana 11.regata Dolina-Slavonski Brod-Dolina

U organizaciji braniteljske Udruge "Prijatelji rijeke Save" u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice Vojno redarstvene operacije "Oluja" i ove je godine uspješno provedena 11. regata Dolina-Slavonski Brod-Dolina. Samo u jednom pravcu 10-ak brodova i 20-ak članova posada  plovili su Savom 81 km. Regata je krenula 1. kolovoza i kao i svake godine do sada završila dočekm u Dolini 5. kolovoa. Spavalo se u čamcima, bilo je jako vruće, ali to sudionike nije spriječilo na ovaj način iskazati poštovanje svojim poginulim suborcima, kao i svim hrvatskim braniteljima.

 
M O Smrtić- Ratkovac PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. kolovoza 2017.

10. Festival dječjih sportskih igara

Kad se velike i male ruke slože, doista se sve može! Potvrda tomu je i ova prekrasna dječje sportska manifestacija održana u Ratkovcu 30. srpnja. Odrasli nisu žalili ni vremena ni truda kako bi djeci upriličili sadržajno nedjeljno poslijepodne i omogućili i roditeljima da aktivno provedu slobodno vrijeme s djecom. Upravo je i cilj ove manifestacije druženje i zajedništvo, svima nama važni, a posebno u malim mjestima u kojima se na ovaj način obogaćuju  društveni sadržaji.

Po prvi puta u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju "Sport za sve" i DVD-a Gornji Bogićevci, a uz pokroviteljstvo općine i župe Gornji Bogićevci te uz pomoć brojnih sponzora, kojima zahvaljuju, ovaj Festival u MO Smrtić-Ratkovac" okupio je više od 70 djece uzrasta do 8. razreda osnovne škole.

 
OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
29. srpnja 2017.

Održana 2. sjednica Općinskog vijeća

Održana je  2. sjednica Općinskog vijeća Stara Gradiška.  Vodio ju je predsjednik  Tvrtko Beganović. Na početku sjednice održane 27. srpnja izvijestio je 11 nazočnih vijećnika o osnivanju Kluba vijećnika HDZ-a, te na usvajanje dao zapisnik s prve sjednice, a potom je uslijedio Aktualni sat.

Načelnik Općine Velimir Paušić, pozdravio je nazočne i izrazio uvjerenje kako će se u novom sazivu Općinskoga vijeća raditi konstruktivno na dobrobit svih mještana općine i kako je konstruktivna kritika dobro došla. Zbog novih vijećnika, kako je istaknuo, osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti i neke aktualnosti na području općine te izvijestio o priznanju i najvećim ocjenama Općini Stara Gradiška od Instituta za javne financije za transparentnost poslovanja i dostupnost svih dokumenata na čemu je zahvalio Štefici Slovinac, pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela i Željki Zečević.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 100

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba