Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Općine
KNJIŽEVNO LIKOVNO DRUŠTVO REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

ODRŽANA 20.LIKOVNA KOLONIJA

Povodom Dana svetog Antuna i rođenja Antuna Petrovića (13. lipnja 1900. godine), članovi Književno likovnog društva „Rešetari“, Likovna grupa „Petrović“ organizirali su 10.lipnja dvadesetu likovnu koloniju u Rešetarima. U parku Likovne galerije Petrović u Rešetarima lijepo vrijeme pogodovalo je umjetničkoj inspiraciji likovnjaka koji su sa zadovoljstvom i uz druženje oslikavali svoja platna.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. lipnja 2017.

Srdačno dočekan povratak patera Vjenceslava Janjića u Cernik

Patera Vjenceslava Janjića zatekli smo u posjeti općini Cernik gdje su ga srdačno dočekali Vitomir Žakić, načelnik Općine Cernik i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić. Razgovoru je bio nazočan i bivši načelnik općine Nikola Jugović.

Pater Vjenceslav Janjić boravio je deset godina u Franjevačkom samostanu u Cerniku. Devet godina bio je župnik i gvardijan i nakon 20 godina izbivanja iz mjesta Cernik i Općine Cernik, čiji je počasni građanin, na zadovoljstvo većine mještana vraća se ponovo u cernički samostan. Iako na novu dužnost stupa tek nakon Velike Gospe, u kolovozu, zamolili smo ga za kratki razgovor.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. lipnja 2017.

Vitomir Žakić, novi načelnik Općine Cernik

Vitomir Žakić, na lokalnim izborima jedini kandidat za načelnika, sa 94, 46 posto glasova izabran je za novog  načelnika Općine Cernik, budući da je bivši, dugogodišnji načelnik Nikola Jugović otišao u mirovinu. Vitomira Žakića, diplomiranog agronoma, poznatog poduzetnika i vlasnika tvrtke Žakić-commerce zamolili smo za razgovor.

Kako vam je protekao prvi radni dan?

Prvi radni dan zadesila me je tuča u Cerniku, uz veliko nevrijeme.Velika količina vode i kiše  poharala je općinu Cernik sa određenim štetama koje smo nastojali odmah sanirati. Druga nedaće koja me zadesila na početku moga mandata je puknuće glavnog vodoopskrbnog cjevovoda za cijelo distributivno područje tvrtke Slavča u blizini filtrirnice Baćica. Stanovništvo je ostalo bez vode i morali smo poduzeti mjere opskrbe pitkom vodom dok se situacija ne popravi.

 
DRUGI KRUG IZBORA U OPĆINI STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. lipnja 2017.

Nikola Denis novi je načelnik Općine Staro Petrovo Selo

Nikola Denis novi je načelnik u Općini Staro Petrovo Selo. Prema neslužbenim rezultatima, zajedno sa svojim zamjenikom dr. Josipom Kolodzijem, u drugom krugu 4. lipnja, na  održanim izborima, dobio je uvjerljivu podršku birača osvojivši 66 posto njihovih glasova. Na taj je način u toj općini prestala šesnaestogodišnja dominacija HSS-a i dosadašnjeg načelnika Željka Kočijaševića. HDZ u koaliciji sa HDSSB-eom ima osam vijećnika i većinu u Općinskom vijeću.

 
OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. lipnja 2017.

SVEČANO OBILJEŽEN BLAGDAN DUHOVA I DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI

U Općinskoj vijećnici, u nazočnosti  Danijela Marušića, župana Brodsko-posavske županije, Davora Vlaovića, saborskog zastupnika, načelnika susjednih općina Vitomira Žakića iz Cernika, Ace Vidakovića iz Okučana, Zvonimira Karlika iz Dragalića, Velimira Paušića iz Stare Gradiške, te gostiju iz Bosne i Hercegovine i mještana, 5. lipnja, povodom blagdana Duhova svečano je obilježen Dan općine Gornji Bogićevci.

U crkvi Duha Svetoga fra Ivo Brezović, župnik služio je svetu misu, a kod spomenika palim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, izaslanstvo Općine Gornji Bogićevci predvođeno Pavom Klarićem, načelnikom i drugi uzvanici položili su vijence i zapalili svijeće. Načelnik Pavo Klarić govorio je o realiziranim projektima u prošlom mandatu, te najavio nove aktivnosti čija realizacija kreće odmah nakon konstituiranja novog saziva Općinskog vijeća.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 96

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba