Općine
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. svibnja 2017.

Općina za primjer drugima

Obilježavanje Dana općine Rešetari  bila je prigoda da  se okupe svi  značajni čimbenici  u uspješno okončanom  projektu sanacije zatvorene  deponije na kojoj se godina  gomilao otpad iz  Nove Gradiške. Na saniranoj deponiji okupili su se  Dario Matanović, pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Suada Mustajbegović i Nataša Dankić Sliepčević,  predstavnici izvođača radova, stručnog nadzora i tehničke pomoći u provedbi EU projekata, te općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Moćan.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. svibnja 2017.

SVEČANO OBILJEŽENA  22. OBLJETNICA  VRO „BLJESAK“

U Okučanima se 1.svibnja svečano obilježila 22. obljetnica Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“.  Došao je  državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom-Grabar Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem. Na komemoraciji kod Središnjeg križa  u Spomen parku hrvatskim vitezovima položeni su vijenci su vijenci  i odana počast poginulim braniteljima. Svetu misu zadušnicu u crkvi Svetog Vida mučenika, za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu,  služio je  požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Za posjetitelje je organiziran i Taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike, te opreme postrojbi Oružanih snaga RH, prezentacija studijskih programa Hrvatskog vojnog učilišta „Dr Franjo Tuđman“ te dragovoljnog vojnog osposobljavanja.  Izveden je  i prikaz ceremonijalnih radnji Počasno zaštitne bojne, Pukovnije vojne policije i Zapovjedništva specijalnih snaga.

 
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. travnja 2017.

Svečano i dostojanstveno za Dan Općine

Cijeli dan družili su se i slavili Dan općine Petrovoselci i njihovi gosti. Brojni sadržaji  počeli su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i žrtvama Drugog svjetskog rata, te spomen bista prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i Stjepanu Radiću. Odali su time počast  i prisjetili se svih u povijesti  zaslužnih za slobodnu i neovisnu Domovinu Hrvatsku.  Dan općine obilježile su svečanim postrojavanjem vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Staro Petrovo Selo, a u  župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa.     Mještani i sudionici obilježavanja Dana općine mogli su razgledati  izložbu „Od motike do kombajna“ koju su pripremili članovi Poljoprivredne udruge Staro Petrovo Selo, a diviti se  ljepoti konja na konjogojskoj izložbi koju je organizirala udruga „Slavonac“, koja je i ove godine za uzgajivače konja organizirala ocjenjivanje njihovih ljubimaca. Družilo se uz pečenog vola i uživalo  u  programu koji su pripremili mališani iz  Dječjeg vrtića „Vjeverica i Društvo „Naša djeca“ Staro Petrovo Selo. Općina Staro Petrovo Selo i ove je godine  dodijelila javna priznanja za 2017. godinu. Na središnjoj svečanosti uručio ih je načelnik Željko Kočijašević. Plakete  su dobili  Antun Smičić, Karlo Emanović, Udruga za integraciju  glazbene kulture mladih „Starci 2001“, Goran Križam i župnik Stjepan Bakarić.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. travnja 2017.

OTVOREN DRUŠTVENI DOM U SAVSKOM BOKU

Zadovoljni su bili  mještani Savskog Boka, najmanjeg naselja u Općini Vrbje. Napokon su i oni  dobili  društveni dom i mjesto  u kome će se moći  okupljati  u različitim prigodama, a Mjesni odbor  imati prostor za rad.   Okupili su se  da bi ga  prigodno otvorili, družili se  i zahvali svima  koji su doprinijeli da se on izgradi.  Mještanima se obratio Ivan Gubić, vijećnik u Općinskom vijeću Općine Vrbje. Zahvalio  se Općini Vrbje i   općinskom načelniku  Igoru Jurišiću, njegovom zamjeniku Mladenu Konjeviću i predsjedniku  Općinskog vijeća Stjepanu Babiću što su  došli  uveličati  njihovu svečanost.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. travnja 2017.

„USKRS U SIČICAMA“

Još jedno blagdansko druženje mještanima Sičica priredila je na uskrsni ponedjeljak  Udruga mladih Sičice.  Na ovoj  tradicionalnoj  kulturno-zabavnoj  manifestaciji  nastupili su   Hrvatska kulturno-umjetnička udruga „Trenk“ iz Nove Gradiške, KUD „Vrbje iz Vrbja i KUD „Starča“ iz Gornjih Bogićevaca. Na zabavnoj večeri koja je uslijedila nakon njihovog nastupa u mjesnom domu mještane i njihove goste iz susjednih mjesta zabavljao je   Tamburaški  sastav „Legatto“.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 95

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba