Općine
DAN OPĆINE REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
16. lipnja 2018.

Nagrade najzaslužnijima  za doprinos u razvoju općine

 

Povodom Dana općine i 25. godina od osnutka na svečanoj su sjednici Općinskog vijeća  načelnik Zlatko Aga i Milka Perković,  predsjednica vijeća uručili nagrade najzaslužnijima za doprinos razvoju općine.

Zahvalnicu općine dobio je Andrija Čakarić za promicanje kulturnog amaterizma pisanjem pučkih igrokaza i širenje tradicijskih vrijednosti sela Drežnik.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
16. lipnja 2018.

Obilježen Dan općine i 25. godina od osnutka


Na blagdan sv. Vida 15. je lipnja obilježen Dan općine Rešetari i ujedno proslavljena 25. obljetnica od ustroja ove Općine, koja je "povukla" najviše sredstava iz EU projekata u BPŽ.

U sklopu sadržaja domaćini su gostima pokazali kako teku završni radovi izgradnje Vodospreme u Rešetarima, a potom su zajedno odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, polaganjem vijenaca, minutom šutnje i molitvom koju je vodio domaći župnik vlč. Josip Bogović.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
16. lipnja 2018.

Svečano za Dan općine i blagdan sv. Vida mučenika


Mještani općine Okučani obilježili su 15. lipnja, na blagdan sv. Vida, Dan općine. Upravo je  odluka da se Dan općine slavi na ovaj blagdan, donesena i prilikom konstituiranja Općinskog vijeća 1997. godine. Održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća pod predsjedanjem  Ivice Pivca,koji je rekao: „Od protekle svečane sjednice Općinskog vijeća održali smo 7 sjednica od kojih je jedna, po prvi puta bila telefonska. Na sjednici 24. travnja ove godine donijeli smo Odluku da na području općine više nemamo izbore za MO, a zbog njihove dosadašnje neaktivnosti. Učinile su to i neke druge općine.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZBPŽ   
08. lipnja 2018.

Posjet stranih novinara HTZ-au Eko etno selo Stara Kapela

Slijedom najave Glavnog ureda HTZ-a Turistička zajednica Brodsko – posavske županije3.lipnja ugostila španjolske novinare gospodina Aitor Pedruzea  i Indigo Carranza koji su u svom putovanju kroz Hrvatsku i Slavoniju iskazali interes za posjetu i boljem upoznavanju eko etno sela  Stara Kapela.  Po dolasku, gostima je priređeno osvježenje i degustacija domaćih proizvoda. Gosti, Aitor i Iñigo  Pedrueza Carranza, oduševljeno su komentirali i konzumirali predstavljene proizvode. Bili su ugodno iznenađeni srdačnom dobrodošlicom i dočekom na materinskom jeziku.

 
ŠKOLA ANTE STARČEVIĆA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. lipnja 2018.

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi  i najavljen projekt dogradnje škole


Župan Danijel Marušić potpisao je s tvrtkom „L Projekt" d.o.o. iz Jakšića ugovor o početku radova energetske obnove školske. Ugovor vrijedan 2.224.314 kuna  potpisao je u nazočnosti načelnika Općine Rešetari Zlatka Age, ravnatelja škole Tihomira Batale i županijske  pročelnice Anice Vukašinović.

Radovi energetske obnove trajat će četiri mjeseca, a obuhvaćaju izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice,  stropova, krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. U sklopu energetske obnove, postojeća kotlovnica umjesto  loživog ulja koristit  će zemni plin. Obnovit će se i krovište sportske dvorane. Treba istaknuti da će škola  ostvarivati uštedu toplinske energije od čak 73 posto.

Energetskoj obnovi  škole treba dodati i najavu rekonstrukcije  i dogradnje  školske zgrade. Projekt rade  Brodsko-posavska županija, Ministarstvo znanosti  i obrazovanja o Općina  Rešetari. Projekt vrijedan 8 milijuna kuna  trebao bi se realizirati do 2020. godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 113

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba