Općine
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. studenog 2019.

Veoma značajna obnova društvenog doma u Cagama

 

Uz  obnovu  Društvenog doma u Okučanima u koji  se ulaže 1.635.782 kuna i koji će, kada se radovi dovrše, a  naglašava općinski načelnik Aca Vidaković,  biti namijenjen raznim  događanjima, veoma značajna  je i  obnova društvenog doma u Cagama. Za obnovu društvenog doma u Okučanima Ministarstvo regionalnog razvoja dalo je  400.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 1.635.782 kuna.  Dom će se koristiti  za društvene, kulturne i političke svrhe, te  za  brojne  manifestacije  koje se u Okučanima organiziraju.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
23. studenog 2019.

26. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE

 

Tradicionalni 26. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje održan je u Cerniku 22. studenog. Domaćin i organizator je OŠ „Matija Gubec“Cernik , a pokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Brodsko-posavska županija i Općina Cernik. Bilo je to još jedno pjesničko druženje na kome se štovala hrvatska riječ. Mali pjesnici iz 31 škole na natječaj su poslali 97 pjesama od kojih je odabrano 40, za zbirku susreta „ Ples stihova ispod Lipovice stre“. I ovogodišnji Susret okupio je brojne male pjesnike iz 5 slavonskih županija i prijateljskih osnovnih škola iz Zlatara, Primoštena i Usore, te iz Bosne i Hercegovine. Povjerenstvo u sastavu profesorice i spisateljice Đurđice Stuhlreiter, profesorice Vjekoslave Bagarić i pjesnikinje Evice Kraljić odabralo je najbolje pjesme.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor opcina.resetari   
21. studenog 2019.

HSLS dobio novog predsjednika Daria Hrebaka, sadašnjeg gradonačelnika Bjelovara


16. studenog 2019. godine održan je 19. sabor HSLS-a u Zagrebu. Članovi te najstarije političke stranke u novijoj hrvatskoj povijesti izabrali su novog predsjednika Daria Hrebaka, sadašnjeg gradonačelnika grada Bjelovara, mladog i perspektivnog političara koji je do sada obnašao dužnost i saborskog zastupnika i državnog tajnika u MUP-u. Kolege iz stranke u njemu su vidjele golemi liderski potencijal te se isti kandidirao na stranačkim izborima i premoćno pobijedio svoga protukandidata, sadašnjeg državnog tajnika Žarka Katića.

Nekada druga politička stranka u Hrvatskoj, godinama je već slab oponent vodećim strankama, koju je 10 godina vodio Darinko Kosor, što su članovi ocijenili povijesno lošim rejtingom i vođenjem jer HSLS je proizveo i utemeljio mnoštvo vrijednosti na koje su Hrvati s pravom bili ponosni i prema HSLS-u gledaju s nostalgijom i željom da ponovno probudi u Hrvata liberalnu demokraciju s naglaskom na socijalni status. Slabi politički rezultati i skori izborni ciklusi bili su krajnje upozorenje da u redovima liberala hitno treba mijenjati prvu postavu.

 
GORNJI BOGIČEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
19. studenog 2019.

Predstavljena zbirka pjesama Zrinka Kapetanića „ U šutnji pjevam“

 

U Mjesecu hrvatske knjige 14.studenog  u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci održana je promocija zbirke pjesama „U šutnji pjevam“ pjesnika i načelnika Policijske postaje Okučani, Zrinka Kapetanića.

Zbirka „U šutnji pjevam“ u izdanju Matice hrvatske prvi put je i promovirana 18.01.2019. godine u prostorijama Matice Hrvatske u Zagrebu, potom 08.02.2019 u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški i drugim knjižnicama lijepe naše…a evo imali smo tu čast  i ugostili gospodina Zrinka i u našoj knjižnici. Ova zbirka nije Zrinkov prvi dodir sa poezijom, on je prije 35 godina izdao jednu pjesničku zbirku pod nazivom “Dječak u zabludi“

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. studenog 2019.

Zaštita i očuvanje židovskih groblja


Izvršnog direktora Europske inicijative židovskih groblja (ESJF)  Philipa Carmela u pratnji Dražena Klinčića, višeg savjetnik specijalist u Ministarstvu kulture, Luciana Prelevića, glavnog rabina u RH, Diane Vonnak, ESJF projekt menađera, Tee Blaževac iz Ministarstva kulture, Željke Perković, pročelnice Konzervatorskog odjela i Ortal Elbaz zamjenica šefice Misije primio je 13. studenoga  Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik. Kako doznajemo do Vitomira Žakića, razlog  posjeta delegacije ESJF je zaštita i očuvanje židovskih groblja na području Hrvatske, u ovom slučaju na području Cernika, kao povijesnog svjedočanstva i dokaza postojanja židovskih zajednica na tom prostoru te također u svojstvu podsjetnika na stradanje Židova za vrijeme Holokausta.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 122

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba