Općine
Dom na Strmcu PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. prosinca 2010.

DOM ZA PSIHIČKI BOLESNE ODRASLE OSOBE NA STRMCU

Privode se kraju radovi na izgradnji doma za psihički bolesne ljude na Strmcu. Kako doznajemo, trebali bi biti okončani za otprilike mjesec dana, kada će se obaviti i tehnički pregled.  Djelatnici građevinske tvrtke „Grading“ i drugih tvrtki užurbano rade na dovršenju poslova na objektu koji impozantno izgledna te na uređenju okoliša.

 
Najuzornija žena PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. prosinca 2010.

IVANKA GRGIĆ, NAJUZORNIJA HRVATSKA SEOSKA ŽENA

Brđani su bili u znaku najuzornije hrvatske seoske žene Ivanke Grgić. Dolazili su čestitati rođaci i prijatelji, bili su tu državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede mr.sc. Josip Kraljičković, Davor Vlaović i Ružica Vidaković, zamjenici župana brodsko-posavskog, Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća Rešatara, predstavnici poljoprivredno savjetodavne službe i Zavoda za javno zdravstvo u kome radi najuzornija hrvatska seoska žena 2010. godine.

 
Spomen-ploča sestri Juli Ivanišević PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
28. studenog 2010.

SPOMEN-PLOČA DRINSKOJ MUČENICI S. JULI IVANIŠEVIĆ

U nedjelju, 28. studenog, u Godinjaku, rodnom mjestu časne sestre Jule Ivanišević, jedne od  Drinskih mučenica, a filijali župe Sv. Antuna Padovanskog Staro Petrovo Selo, otkrivena je spomen-ploča i to na mjestu i kući gdje je nekad bila rodna kuća sestre Jule.
Svečanost je počela svetom misom u župnoj crkvi, koju je slavio prečasni Antun Prpić, upravitelj staropetrovoselske župe i dekan Novokapelačkog dekanata.

 
Duhovna obnova molitvenih zajednica Krvi Kristove PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
27. studenog 2010.

OZDRAVITELJSKA SNAGA KRVI KRISTOVE

U nedjelju, 21. studenog, u Okučanima je upriličena duhovna obnova molitvenih zajednica Krvi Kristove, koje vode sestre klanjateljice Krvi Kristove. Organizira se svake godine prije Adventa i Korizme, kako bi se članovi molitvenih zajednica što bolje pripravili za Božić, a još više za najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

 
Susret malih pjesnika PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. studenog 2010.

17. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE

Ivana Đulabić, OŠ „Josip Lovretić“ Otok (voditeljica Marica Pejić), Katja Kasač, OŠ „Sveta Ana“ Osijek (voditeljica Ruža Zubac-Ištuk), Antonija Serdar, OŠ „Miroslav Krleža“ Čepin (voditeljica Marija Dorić), Marina Gusić, OŠ „Matija“ Gubec“ Cernik (voditeljica Monika Kovarbašić) i Patricija Eškutić, OŠ Ivana Filipovića Osijek (voditeljica Jasna Ćulibrk) proglašene su najboljim malim pjesnikinjama na 17. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje.

 
<< Početak < « 111 112 113 114 » > Kraj >>

Stranica 111 od 114

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba