Općine
Obljetnica "Bljeska" 2011. PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
02. svibnja 2011.

PO NAČELIMA MODERNOG RATOVANJA OSLOBOĐENO OKUPIRANO PODRUČJE I OSTVAREN STRATEŠKI CILJ

Skromnije nego prijašnjih godina, 1. svibnja 2011. u Okučanima je dostojanstveno obilježena 16. obljetnica Vojno-redarstvene akcije "Bljesak". "Bljesak" je bio odlučan odgovor hrvatske države agresorskoj politici. Vojno-redarstvena akcija oružanih snaga i specijalne policije RH počela je 1. svibnja u 5 sati i 21 minut.

 
16. obljetnica "Bljeska" PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
30. travnja 2011.

DOMOVINSKI RAT JE BIO OBRAMBENI, PRAVEDAN I OSLOBODILAČKI RAT

- Budući da sutra neću moći biti ovdje, jer ću biti u Vatikanu na svečanosti beatifikacije Ivana Pavla II., došla sam danas kako bi se prisjetila svih onih koji su  sudjelovali u toj akciji, koja je bila precizna, kristalno jasna, akcija oslobađanja dijela hrvatskog okupiranog teritorija i sigurno dobar uvod u "Oluju". Vojno-redarstvena akcija "Bljesak" je dokaz da je Domovinski rat bio obrambeni, da je bio pravedan i oslobodilački i da smo imali pravo braniti i oslobađati svoju zemlju.

 
Eko-etno selo Stara Kapela PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
29. travnja 2011.

OTVORENA "TUNJINA KUĆA"

Stara Kapela ima snagu i mogućnost da se dalje razvija. Trebate se okrenuti budućnosti i zajedništvom ostvariti još puno toga da u svakom dijelu Hrvatska bude turistička zemlja. Ovo što ste napravili pokazuje da će to biti jedan od razloga ostanka ljudi  u ovom prostoru - kazao je Niko Bulić, predsjednik Turističke zajednice Hrvatske, 28. travnja 2011. na otvaranju "Tunjine kuće" Općeg poljoprivrednog gospodarstva "Staklarević".

 
Uskrs uz tamburu PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
27. travnja 2011.

BLAGDANSKI UGOĐAJ UZ FOLKLORAŠE, TAMBURAŠE I KONJSKE ZAPREGE

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak i ove je godine u Gunjavcima održana manifestacija "Uskrs uz tamburu". Četrnaesti puta za redom Mjesni odbor Gunjavci je, uz potporu Općine Rešetari, organizirao hvale vrijedno folklorno i tamburaško druženje u koje su se uklopile zaprege deset konjogojaca novogradiškog kraja.

 
Općina Dragalić PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
25. travnja 2011.

NASTAVLJA SE RAZMINIRANJE U OPĆINI DRAGALIĆ

Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, Tomislav Ban, načelnik općine Dragalić Zvonimir Karlik i drugi djelatnici Odjela za nadzor i kontrolu Hrvatskog centra za razminiranje, Dražen Jakupec, direktor tvrtke DIZ-EKO, koja obavlja poslove razminiranja, posjetili su radilište između zaštitnog pojasa autoceste Zagreb-Lipovac i naselja Gorice. Radovi na razminiranju počeli su 4. ožujka.

 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 112 od 122

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba