Općine
Duhovna obnova molitvenih zajednica Krvi Kristove PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
27. studenog 2010.

OZDRAVITELJSKA SNAGA KRVI KRISTOVE

U nedjelju, 21. studenog, u Okučanima je upriličena duhovna obnova molitvenih zajednica Krvi Kristove, koje vode sestre klanjateljice Krvi Kristove. Organizira se svake godine prije Adventa i Korizme, kako bi se članovi molitvenih zajednica što bolje pripravili za Božić, a još više za najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

 
Susret malih pjesnika PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. studenog 2010.

17. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE

Ivana Đulabić, OŠ „Josip Lovretić“ Otok (voditeljica Marica Pejić), Katja Kasač, OŠ „Sveta Ana“ Osijek (voditeljica Ruža Zubac-Ištuk), Antonija Serdar, OŠ „Miroslav Krleža“ Čepin (voditeljica Marija Dorić), Marina Gusić, OŠ „Matija“ Gubec“ Cernik (voditeljica Monika Kovarbašić) i Patricija Eškutić, OŠ Ivana Filipovića Osijek (voditeljica Jasna Ćulibrk) proglašene su najboljim malim pjesnikinjama na 17. susretu malih pjesnika Slavonije i Baranje.

 
Blagoslov vozila PDF Ispis E-mail
Autor p. Ante Perković   
07. studenog 2010.

BLAGDAN SVETOG LEONARDA

Na dan sv. Leonarda ili kao ga Cerničani zovu Linarta bila je sv. misa u crkvi sveca nedaleko Cernika, što ju sagradiše franjevci s vjernicima odmah nakon sagrađene crkve u Cerniku po odlasku Turaka. Iz poštovanja više no zbog potrebe ovdje gdje su kroz cijelo vrijeme od stopedest godina koliko su Turci bili u Cerniku, imali crkvicu i stambenu zgradu i održavali puk u kršćanskoj vjeri.

 
Memorijalni maraton PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. studenog 2010.

DVANAESTI MARATON PRIJATELJSTVA OKUČANI - TSAZAR

S Trga dr. Franje Tuđmana 6. listopada startao je dvanaesti maraton Okučani - Tsazar. Šezdeset maratonaca trčalo je 189 kilometara i u prijateljski mađarski grad stiglo je 7. listopada. Trčali su od Okučana do Barcsa u Mađarskoj, gdje su prenoćili, te su sutradan nastavili trčati do Taszara. Maratonce su ispratili načelnik Aca Vidaković i Pataki Sandor gradonačelnik, Tsazara.

 
Udruga voćara i vinogradara - Cernik PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
16. listopada 2010.

DANI CERNIČKOG PORTUGISCA

Udruga voćara i vinogradara općine Cernik 15. i 16. listopada, po drugi puta je organizirala Dane cerničkog portugisca. U atriju i podrumu Kulmerovog dvorca okupili su se brojni ljubitelji portugisca iz Cernika i okolnih mjesta, a poseban gost bio je makedonski veleposlanik u RH Danče Markovski. Posjetitelje je svirkom zabavljao Tamburaški sastav Ledina iz Cernika.

 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 119 od 122

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba