Općine
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
07. prosinca 2019.

Sveti Nikola darivao najmlađe stanovnike općine Cernik

 

Prigodom Svetog Nikole, Općina Cernik predvođena Vitomirom Žakićem, načelnikom osigurala je prigodne poklone za najmlađe stanovnike općine. U crkvi Svetog Petra apostola u Cerniku Sveti Nikola razveselio je mališane i njihove roditelje kojima su prigodni program izveli polaznici Dječjeg vrtića „Matija Gubec“ iz Cernika pod budnim okom tete Sanje. Na zadovoljstvo fra Vjenceslava Janjića, gvardijana Franjevačkog samostana u Cerniku koji je pozdravio sve nazočne i zahvalio načelniku što vodi brigu za najmlađe stanovnike, svi su sretni i zadovoljni otišli svojim kućama.

 
Fra Vjenceslav Janjić PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
07. prosinca 2019.

Tajna  Bezgrješnog začeća

 

Piše : Fra Vjenceslav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku

U svojim propovijedima i nagovorima čuveni franjevac i karizmatik  pater  Zvjezdan Linić, sada već pokojni,  znao je govoriti:

„Bog je svakog od nas htio, želio, planirao. Svaki je čovjek željeno Božje dijete. Sa svakim od nas Bog ima svoj plan ljubavi i spasenja. Svaki je od nas upisan u dlan njegove ruke. To bi nam svima Marija željela poručiti tajnom svoga začeća!“  Sve do drugog stoljeća, nakon Krista, nije se znalo tko su Marijini roditelji. Tek u drugom stoljeću u tzv. Apokrifima sv. apostola Jakova čitamo da su Marijini roditelji, a Isusovi  djed i baka, bili Joakim i Ana. Za Židove ne imati djecu značilo je biti od Boga kažnjen. Tako se sv. Joakim dugo vremena pitao u čemu je on pogriješio protiv Boga pa  stoga nema tako željenog potomka. Marija je izmoljeno dijete. Ona je Božje dijete. Ona je simbol u kojemu smijemo prepoznati začeće i rođenje svakog od nas. Teolozi kažu da  se ime Mirjam ( Marija) može prevesti na šezdeset načina. Jedan od njih je i da je ona izmoljeno, ali i Bogu darovano dijete. Ona je DEODATA-Bogu prikazano dijete!

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. studenog 2019.

Veoma značajna obnova društvenog doma u Cagama

 

Uz  obnovu  Društvenog doma u Okučanima u koji  se ulaže 1.635.782 kuna i koji će, kada se radovi dovrše, a  naglašava općinski načelnik Aca Vidaković,  biti namijenjen raznim  događanjima, veoma značajna  je i  obnova društvenog doma u Cagama. Za obnovu društvenog doma u Okučanima Ministarstvo regionalnog razvoja dalo je  400.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 1.635.782 kuna.  Dom će se koristiti  za društvene, kulturne i političke svrhe, te  za  brojne  manifestacije  koje se u Okučanima organiziraju.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
23. studenog 2019.

26. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE

 

Tradicionalni 26. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje održan je u Cerniku 22. studenog. Domaćin i organizator je OŠ „Matija Gubec“Cernik , a pokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Brodsko-posavska županija i Općina Cernik. Bilo je to još jedno pjesničko druženje na kome se štovala hrvatska riječ. Mali pjesnici iz 31 škole na natječaj su poslali 97 pjesama od kojih je odabrano 40, za zbirku susreta „ Ples stihova ispod Lipovice stre“. I ovogodišnji Susret okupio je brojne male pjesnike iz 5 slavonskih županija i prijateljskih osnovnih škola iz Zlatara, Primoštena i Usore, te iz Bosne i Hercegovine. Povjerenstvo u sastavu profesorice i spisateljice Đurđice Stuhlreiter, profesorice Vjekoslave Bagarić i pjesnikinje Evice Kraljić odabralo je najbolje pjesme.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor opcina.resetari   
21. studenog 2019.

HSLS dobio novog predsjednika Daria Hrebaka, sadašnjeg gradonačelnika Bjelovara


16. studenog 2019. godine održan je 19. sabor HSLS-a u Zagrebu. Članovi te najstarije političke stranke u novijoj hrvatskoj povijesti izabrali su novog predsjednika Daria Hrebaka, sadašnjeg gradonačelnika grada Bjelovara, mladog i perspektivnog političara koji je do sada obnašao dužnost i saborskog zastupnika i državnog tajnika u MUP-u. Kolege iz stranke u njemu su vidjele golemi liderski potencijal te se isti kandidirao na stranačkim izborima i premoćno pobijedio svoga protukandidata, sadašnjeg državnog tajnika Žarka Katića.

Nekada druga politička stranka u Hrvatskoj, godinama je već slab oponent vodećim strankama, koju je 10 godina vodio Darinko Kosor, što su članovi ocijenili povijesno lošim rejtingom i vođenjem jer HSLS je proizveo i utemeljio mnoštvo vrijednosti na koje su Hrvati s pravom bili ponosni i prema HSLS-u gledaju s nostalgijom i željom da ponovno probudi u Hrvata liberalnu demokraciju s naglaskom na socijalni status. Slabi politički rezultati i skori izborni ciklusi bili su krajnje upozorenje da u redovima liberala hitno treba mijenjati prvu postavu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 122

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba