Općine
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
15. siječnja 2020.

U subotu se u Dragaliću održava šesto pokladno jahanje


U subotu, 18. siječnja, KUD „Dragalić“, uz potporu Općine Dragalić, organizira tradicionalnu manifestaciju POKLADNO JAHANJE. Šesti puta zaredom Dragalićani i njihovi gosti moći će uživati u lijepim konjima, evocirati sjećanja na stari graničarski običaj i dobro se zabaviti.
KUD „Dragalić“, Općina Dragalić, opća poljoprivredna gospodarstva i mještani do sada su bili dobri organizatori i domaćini pa vjerujemo da će tako biti i u subotu.

 
OPĆINA DRAGALIČ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
04. siječnja 2020.

Drgalićani će ove godine imati priliku vidjeti više kazališnih predstava

 

Prošle godinu u po prvi put u Dragaliću je održana Noć kazališta. Napunili su Dragalićani  Pučki dom na čiju su se pozornicu po prvi puta  popeli glumci  iz nekog kazališta. Bilo je puno zadovoljstva, posebno  kod djece, koju je  oduševili mladi glumci iz Dječjeg kazališta Dubrava.

Prva Noć kazališta u Dragaliću bila je pun pogodak, a kako najavljuje  općinski  načelnik Zvonimir  Karlik, nije ni posljednja jer je namjera da se  Općina Dragalić u suradnji s KUD-om Dagalić trajno uključi u  ovu manifestaciju. Nastavlja se suradnja  s Narodnom sveučilištu Dubrava zahvaljujući Krešimiru Kvočiću, koji tamo radi 30 godina. I ne samo to. Na pozornicu Pučkog doma  ove bi se godine trebali popeti i glumci Teatra Gavran. Za one koji to ne znaju, Miro Gavran, istaknuti  suvremeni romanopisac, pripovjedač, dramatičar i pisac za mlade, rođen je u Gornjoj Trnavi, a  osnovnu školu  pohađao u Dragaliću od1972. do 1975. godine.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
02. siječnja 2020.

Na radost roditelja u Dragaliću se gradi vrtić

 

U 2019. godini Općina Dragalić, uz redovne aktivnosti, pokrenula je ili nastavila realizirati nekoliko  značajnih projekta u oblasti komunalne i društvene infrastrukture.  Nastavljena je izgradnja vodovoda u Poljanama i Donjim Bogićevcim i započela izgradnja mrtvačnice u Goricama, a početak izgradnje zgrade dječjeg vrtića sve je obradovao, posebno  mlade obitelji koje žive na području općine.

-Najveći je to projekt koji je u realizaciji  i  nakon zime, kada to dozvole vremenske prilike očekujemo nastavak radova.  Očekujemo da će biti dovršeni do  početka  svibnja i da ćemo za Dan općine  preuzeti  zgradu na upravljanje - kaže načelnik Zvonimir Karlik.

Vrtić bi  s radom trebao početi na jesen, kada će roditeljima  biti osiguran  dnevni boravak za djecu,   i   prvi put će se  moći  u vrtiću čuti dječja graja.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
31. prosinca 2019.

Održan tradicionalni božićni koncert“Božić nam je došao“

 

Blagdanski ugođaj vladao je 29. Prosinca u Društvenom domu u Dragaliću gdje je u organizaciji KUD-a Dragalić održan tradicionalni, 9. po redu, božićni koncert“Božić nam je došao“ . Blagdanskom ozračju sa božićnim pjesmama, na zadovoljstvo posjetitelja koji su napunili dvoranu društvenog doma,  doprinijela  su kulturno-umjetnička društva, posebno  njihovi najmlađi članovi,  potvrdivši time da folklorne tradicije i narodni običaji neće pasti u zaborav.  Uz domaći KUD “Dragalić”, pljeskom su nagradili  male članove KUD-a “Godinjak” i KUD-a  “Radost”  iz Sela kod Siska, a posebno članove KUD-a  “Ale Obić” iz  Bosanske Gradiške.  Pokrovitelj  božićnog koncerta je Općina Dragalić.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. prosinca 2019.

Iz tiska izašao  novi broja godišnjaka  „SUZA DOLINSKA“

 

Nakon tri godine stanke izašao je 35 broj „Suze dolinske“, publikacije koja povezuje Dolince  iz bosanskogradiške Posavine, danas  raseljene diljem Hrvatske, Europe i svijeta gdje su  nakon ratnog egzodusa i stradanja  našli utočište i svoj novi dom.

I ovaj broj „Suze dolinske“, godišnjak župe uznesenja Bl. Dj. Marije, Dolina bosanska,   tiskan je  u povodu  Božića i božićnih blagdana kao   Godišnjak župe uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina bosanska kraj Bosanske Gradiške. Budući da nije izlazila tri godine u  ovom broju uredništvo je pripremilo brojne sadržaje  i osvrte na događanja  koja su obilježila  2017., 2018. i 2019.  godinu. Tiskan je zahvaljujući  uredniku Miloradu Oršuliću Micanu i anonimnom  donatoru koji je osigurao sredstva.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 124

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba