Općine
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
20. listopada 2019.

Otvoreni Dani  cerničkog portugisca i izložba  plodova starih sorta voća

 

Kulmerov dvorac u Cerniku mjesto je hvalevrijednog događanja.  Izložbom plodova starih sorta voća i prerađevina,  šarenilom boja i  mirisima, brojni izlagači, zaljubljenici u stare sorte voća, povrća o šumskih voćkarica  svojim su štandovima19. listopada uljepšali atrij dvorca i  lijep i sunčan jesenski dan. Tradicionalna je to jesenska  manifestacija Udruge vinogradara i voćara Cernik koju je organizirala u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Brodsko-posavskom županijom, LAG-om Zapadna Slavonija, OPG-om Hudolin i Udrugom „Živa zemlja“. Kako kaže predsjednik Zvonko Živković,  to je  nastavak vrlo uspješne razmjene plemki starih sorti voća i šumskih voćkarica i sjemenja povrća „Sačuvajmo stare sorte 2019.“ održane u ožujku ove godine.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
20. listopada 2019.

U posljednja tri mjeseca Općina Rešetari bogatija za desetero djece

 

Prijem za roditelje novorođene djece u općini Rešetari održan je u srijedu 16.10.2019. godine. Za susret se prijavilo 10 roditelja, a prijemu je bilo prisutno i sedmero djece rođenih u posljednjih nekoliko mjeseci.

Na početku susreta prisutnu djecu i roditelje pozdravio je načelnik Zlatko Aga.  U svom obraćanju istakao je da Općina Rešetari nastoji raznim oblicima potpore pomoći roditeljima u podizanju i školovanju djece. Cilj i želja općine je da se pomaže roditeljima od rođenja djeteta. Tako se roditeljima za svako novorođeno dijete dodjeljuje financijska pomoć i poklon paket s osnovnom robicom za svakodnevnu upotrebu. Načelnik je upoznao i roditelje s radom vrtića u Rešetarima i područnog odijela u Adžamovcima kao i izgradnjom novog vrtića u Rešetarima u kojem će biti  i jaslice za   najmlađe žitelje  općine.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. listopada 2019.

Kreativna Dragaličanke obilježile Svjetski dan seoske žene

 

Tradicionalno, žene iz Dragalića  i okolnih mjesta  koje okuplja Udruga Trobojnica-tkanica,  15. listopada 2019. godine,  još su jednom u Vatrogasnom domu u Dragaliću obilježile Svjetski dan seoske žene.  Okupile su se da pokažu što su to  tijekom godine radile kao članice Udruge godine, ali kao domaćice, supruge, majke i bake.  Dragalićanke  su među   ženama koje žive u ruralnom području  i četvrtina su svjetskog stanovništva. Kako kaže Đurđica Peterlik, predsjednica udruge, velika je njihova uloga u  održavanju obiteljskog zajedništva i na selu i čuvanju njegovih tradicija. Dodaje da se mnogo toga u seoskim obiteljima promijenilo i više nije kao prije. Žena međutim, kao  supruga i majka ima još uvijek veliku ulogu  u obitelji i o njoj  puno toga ovisi.

 
UDRUGA VINOGRADARA I VOĆARA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Zvonko Živković   
14. listopada 2019.

DANI CERNIČKOG PORTUGISCA I IZLOŽBA PLODOVA STARIH SORTI

 

Udruga vinogradara i voćara Cernik organizira 19. listopada Dane cerničkog portugisca, a u sklopu te tradicionalne manifestacije u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Brodsko-posavskom županijom, LAG-om Zapadna Slavonija, OPG Hudolin i Udrugom Živa Zemlja priprema i izložbu plodova starih sorti voća, šumskih voćkarica i povrća, te prerađevina od njih.
To je nastavak vrlo uspješne razmjene plemki starih sorti voća i šumskih voćkarica i sjemenja povrća „Sačuvajmo stare sorte 2019.“.
I na ovoj izložbi očekuje se sudjelovanje velikog broja zaljubljenika u stare sorte voća iz cijele Hrvatske,
Izložba će biti otvorena u 10,00 sati u atriju Kulmerova dvorca u Cerniku. U sklopu izložbe predviđena su i predavanja u organizaciji stručnjaka Ministarstva poljoprivrede.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
13. listopada 2019.

Akcija čišćenja okoliša „ Cernik volim, o okolišu brinemo“

 

„Cernik volimo o okolišu brinemo“ slogan je druge akcije čišćenja okoliša koju je 12. listopada organizirala općina Cernik predvođena Vitomirom Žakićem, načelnikom. Lijepo vrijeme omogućila je da akcija bude uspješno obavljena.

„ U akciji sudjeluje oko pedesetak ljudi i poduzeće Gorana Gudeljevića koje nam je ustupilo kamion i višenamjenski kombinirani stroj, te uslugu transporta bez  čega ne bismo uspješno obavili čišćenje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 121

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba