Općine
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. rujna 2019.

„DA SE NE ZABORAVI“ - Spomen na  28 poginulih hrvatskih branitelja s područja općine Rešetari

 

Osnovna škola „Ante Starčević“u suradnji s Udrugom roditelja hrvatskih  branitelja poginulih u  Domovinskom ratu i  Općinom Rešetari 16. rujna  svake godine, pod nazivom „Da se ne zaboravi“,  organizira  spomen na poginule branitelje s područja općine Rešetari.  Učenici i djelatnici škole, predstavnici Općine Rešetari, roditelji i udovice poginulih branitelja  okupe se spomenika poginulim braniteljima, polože vijence, zapale svijeće  i za njih  izmole molitvu. Prisjete se Domovinskog rata i žrtve koju se  podnijeli za  slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

-Možda se pitate kada je to bilo i zašto se to desilo. Sigurno u vašim glavicama se te misli prožimaju. Znajte da se sjećamo 16. rujna  1991. godine  kada su iz prostora naše škole krenuli branitelji u obranu Domovine  zbog nametnutog nam rata i agresije koja se u to vrijeme dešavala. Zato, upravo s vama, želimo podijeliti  te slavne trenutke naše  povijesti, prenijeti na vas sve ono što su tekovine Domovinskog rata nama  donijele i  budućnost koja  je  pred vama.

 
SLAVA I POČAST HEROJIMA-LAZE PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
09. rujna 2019.

Održan 26.  memorijal „Hrvatski sokoli Laze“

 

Pod pokroviteljstvom Općine Staro Petrovo Selo, 7. i 8. rujna  održan je   u Lazama, 26. po redu memorijal „Hrvatski sokoli Laze“ i evocirana sjećanja na Željka i Vladu Grganića, Zvonka Novoselca, Ivicu Pavlovića, Željka Mikolčevića, Darka Babića i Josipa Martinovića, mještane koji su  u Domovinskom ratu   život  položili na oltar Domovine.  Ovogodišnji memorijal, Organizacijski odbor na čelu s brigadnim generalom u miru Mladenom Mikolčevićem i Općina Staro Petrovo Selo  iskoristili su kao prigodu da se otvori obnovljeni mjesni dom „Hrvatski sokoli”.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. rujna 2019.

Potpisana Povelja i položen temeljni kamen za Dječji vrtić u Rešetarima

 

Puno je zadovoljstva ovih dana u općini Rešetari. Prošli tjedan u Adžamovcima je otvoren područni odjel  Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“, a  6. rujna  su u Rešetarima svečano započeli radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića „Čarobni svijet”. Zadovoljni mogu biti svi stanovnici ove općine, posebno oni najmlađi i njihovi roditelji.  Zadovoljstvo nisu danas krili Matilda Copić, ravnateljica Agencija za plaćanja poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, općinski načelnik Zlatko Aga, Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća i  ravnateljica Vrtića „Čarobni svijet“ Jasminka Kolić. Oni su nakon potpisivanja povelje prigodno položili temeljni kamen  s poveljom, čime su  u službeno započeli radovi  koje izvodi vinkovačka tvrtka Watmont. Uz druge uzvanike nazočna je bila   zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške IvanaTrupina,  načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis i ravnatelj OŠ „Ante Starčević“ Tihomir Batalo.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
06. rujna 2019.

Izaslanstvo Općine Rešetari i članovi KUD-a Drežnik posjetili Općinu Ilinden u S. Makedoniji

 

Delegacija Općine Rešetari predvođena načelnikom Zlatkom Aga i predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković, te članovima KUD-a Drežnik posjetili su Općinu Ilinden u Sjevernoj Makedoniji od 30.08. do 01.09.2019. godine.

U kulturnom centru Ilinden članovi KUD-a Drežnik imali su priliku pokazati i izvesti splet kulturnih plesova i pjesama Slavonije, kao i izvedbu makedonskih narodnih pjesama. Pokazali su i tradicionalne običaje svoga kraja koji se prenose na generacije, a koji daju posebnu ljepotu današnjem vremenu.
Realizacija ovog koncerta dio je već tradicionalnog druženja dviju općina, što je bio i povod da načelnici Žika Stojanovski i Zlatko Aga upoznaju jedan drugog s razvojem svojih općina i projektnim realizacijama.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. rujna 2019.

Brojne aktivnosti u općini Cernik

 

Općina Cernik predvođena  načelnikom Vitomirom Žakićem provodi brojne aktivnosti  na uređenju društvene i komunalne infrastrukture. Mnogo je projekata završeno, te su pri  kraju radovi na adaptaciji i uređenju dječjeg vrtića u Cerniku.

„Za manje od godinu dana završavamo obnovu zgrade dječjeg vrtića u Cerniku koji je kompletno uređen, od instalacija do krovišta, s ugrađenim liftom, s energetskom učinkovitosti,  novim izvorima energije izmjenjivačima topline i kompletnim unutrašnjim uređenjem. Početkom nove školske sezone trebalo bi biti završeno uređenje dječjeg igrališta oko vrtića sa novim spravama kao i okoliš. Posađeni su borići, ograda je obnovljena.  Sredstva za obnovu vrtića osiguralo je Ministarstvo demografije i Ministarstvo zaštite okoliša u iznosu od 1 631 000 kuna i 1 423 000 kuna , ostalo Općina Cernik. Zahvaljujem se Županiji i školi što nam je dala vrtić na ugovor o zakupu na 30 godina pa smo ga mogli renovirati i obnoviti. Pored vrtića napravljena je i nova jednosmjerna cesta sa novim prometnim znakovima i zabranom prometa kamionima i tegljačima što će znatno utjecati na kvalitetu prometa i lakše kretanje pješacima, a bit će i manje gužve.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 119

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba