Općine
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. lipnja 2017.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Anto Žagrić (Nezavisna  lista Duspara Mirko ) izabran za predsjednika, a Marijan Petranović (HSS) za potpredsjednika Općinskog vijeća.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća održana je bez  problema. Vijećnici HSS kao vladajuće stranke, koalicije HDZ-a i HDSSB-a  te Nezavisne liste Duspara Mirko  brzo su usuglasili stavove oko izbora Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanja  i prijedlog za predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća  pa  je  Mariu Vučiniću, predstojniku  Ureda državne uprave  u Brodsko-posavskoj županiji, preostalo samo da im čestita na izboru u Općinsko vijeće i konstruktivnom radu. Sve odluke donijete su jednoglasno. Na konstituirajućoj sjednici  nazočni su bili  načelnik Ivan Šmit i  njegova zamjenica Vesna Jergović.

 
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

Milka Perković predsjednica Općinskog vijeća

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rešetarti održanoj 9. lipnja za predsjednicu je  izabrana  Milka Peković (HSLS), a za  njene zamjenike  Branko Babić (SDP) i  Marko Sivonjić (HSS).

Sjednicu je,  do izbora Mandatnog povjerenstva i verifikacije mandata članova Općinskog vijeća i utvrđivanje  Milke Perković kao članice Općinskog vijeća koja je predsjedala sjednicom do izbora predsjednika, vodio  Mario Vučetić, predstojnik  Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji.

 
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

Ivica Pivac ponovo izabran za predsjednika vijeća

Predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije Mario Vučinić nije sinoć imamo problema pri konstituiranju Općinskog vijeća u Okučanima jer su vijećnici sve odluke donijeli jednoglasno.  Za predsjednika Općinskog  vijeća još je jednom izabran Ivica Pivac, a za zamjenika  Josip Agatić.   U odnosu na izborena mjesta na listama  bilo je dosta izmjena. Sa liste HDZ-a, zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti svoj je mandat  u mirovanje stavio načelnik Aca Vidaković,  pa će umjesto njega  vijećničku dužnost obavljati Milan Vučković. Mandat u stanje mirovanja  je stavila i Dijana Kašljević, a  zamijenila ju je Ivana Mijatović.

Marica Šeatović, sa liste DSS-a  podnijela je ostavku pa joj je mandat time prestao. Umjesto nje vijećnik je Ilija Drageljević. Zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti u stanje mirovanja svoj je mandat stavio i zamjenik načelnika iz redova srpske nacionalne manjine Siniša Martinović sa liste SDSS-a. Zamijenio ga je Milenko Ećimović.

 
KNJIŽEVNO LIKOVNO DRUŠTVO REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

ODRŽANA 20.LIKOVNA KOLONIJA

Povodom Dana svetog Antuna i rođenja Antuna Petrovića (13. lipnja 1900. godine), članovi Književno likovnog društva „Rešetari“, Likovna grupa „Petrović“ organizirali su 10.lipnja dvadesetu likovnu koloniju u Rešetarima. U parku Likovne galerije Petrović u Rešetarima lijepo vrijeme pogodovalo je umjetničkoj inspiraciji likovnjaka koji su sa zadovoljstvom i uz druženje oslikavali svoja platna.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. lipnja 2017.

Srdačno dočekan povratak patera Vjenceslava Janjića u Cernik

Patera Vjenceslava Janjića zatekli smo u posjeti općini Cernik gdje su ga srdačno dočekali Vitomir Žakić, načelnik Općine Cernik i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić. Razgovoru je bio nazočan i bivši načelnik općine Nikola Jugović.

Pater Vjenceslav Janjić boravio je deset godina u Franjevačkom samostanu u Cerniku. Devet godina bio je župnik i gvardijan i nakon 20 godina izbivanja iz mjesta Cernik i Općine Cernik, čiji je počasni građanin, na zadovoljstvo većine mještana vraća se ponovo u cernički samostan. Iako na novu dužnost stupa tek nakon Velike Gospe, u kolovozu, zamolili smo ga za kratki razgovor.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 92

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba