Općine
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. kolovoza 2019.

U Adžamovcima otvoren područni odjel  Dječjeg vrtića Čarobni svijet

 

Ima općina koje  nemaju  ni jedan dječji vrtić, a Općina Rešetari ih ima dva, a umjesto starog gradi još i treći u kome će biti i jaslice.  Iako  i ova općina  slijedi  trend iseljavanja iz Slavonije  i mladi odlaze općinska  predstavnička i izvršna vlast na čelu s načelnikom Zlatkom Agom  ulaže napore i  novac lako bi se za najmlađe stanovnike i njihove obitelji stvorili što bolji uvjeti za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje.  Kako je sinoć, na otvaranju područnog odjela dječjeg  vrtića u Adžamovcima, koji će raditi u sastavu Dječjeg vrtića Čarobni svijet u Rešetarima, kazao  načelnik Zlatko Aga, najbolji je to način da se utječe na demografsku sliku općine, a one koji su otišli potakne na razmišljanje da se  jednoga dana i vrate.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
29. kolovoza 2019.

Brojni projekti u općini Rešetari vrijedni preko 30 milijuna kuna

 

Potpisivanje  ugovora o izgradnji  i opremanju  reciklažnog dvorišta u Rešetarima  bila je jučer prilika da općinski načelnik Zlatko Aga  govori  i projektima koji se  ove godine provede ili su u fazi  pripreme za realizaciiju, a  predsjednica  Općinskog vijeća Milka Perković  izrazi zadovoljstvo što  se u ovom njenom mandatu puno čini na  unapređenju  ukupnog života stanovništva na području cijele općine.

„U tijeku je javni   natječaj za dogradnju i adaptaciju  doma DVD-a Rešetari  i vatrogasne  spremnice, a u cilju  podizanja na  višu razinu  sigurnost i zaštitu od požara.  2. rujna očekujemo otvaranje javnih ponuda  očekujemo, a  krajem rujna,  kada prođu svi žalbeni rokovi,   potpisivanje ugovora sa izvođenju radova.  Dom će bit višenamjenski i osim za potrebe vatrogastva koristit će  ga i mještani za druge namjene i potrebe.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. kolovoza 2019.

Potpisani ugovori  za izgradnju reciklažnog dvorišta u Rešetarima

 

U općini Rešetari, 27. kolovoza bilo razloga za još jedno zadovoljstvo  jer se nizu projekata milijunskih vrijednosti koji se realiziraju ove godine dodala izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta za područje općine Rešetari. Potpisani  su ugovori  s izvođačem radova  požeškom tvrtkom „Promet građenje“ Požega i tvrtkom  „Ingri“ iz Rušice koja će obavljati nadzor.

Projekt, ukupne vrijednosti 5.174.904,38 kuna, od kojih su prihvatljivi troškovi određeni u iznosu od 4.837,258,75,  financiran  je iz Kohezijskog fonda putem Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Bespovratna EU sredstva iznose 4,1 milijun kuna, a Općina Rešetari u ovom projektu sudjeluje s 15 posto  svojih sredstava.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
21. kolovoza 2019.

Delegacija Općine Rešetari  bila u radnoj posjeti Općini Lasinja

 

Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga u pratnji zamjenika Željka Kolakovića, predsjednice Općinskog vijeća Milke Perković i vijećnika Vlade Bizjaka, boravio je u radnom posjetu općini Lasinja (Karlovačka županija), nekada ratom iseljenoj i opustošenoj općini od 1991. do 1995. godine, kada su se mještani vratili u svoja mjesta nakon ratnih djelovanja.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. kolovoza 2019.

Općina Rešetari ulaže novih 30 milijuna kuna u društvene objekte


Da je Općina Rešetari, predvođena načelnikom Zlatkom Agom veliko gradilište potvrđuju brojni kapitalni projekti na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi koji su završeni i koji se realiziraju. To su Izgradnja vodovoda i kanalizacije, obnove zgrada, objekata, cesta staza, deponje komunalnog otpada i drugi projekti kojima je općina Rešetari zajedno s Općinskim vijećem napravila veliki iskorak u svim pravcima razvoja s ciljem ispunjenja očekivanja stanovništva.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 119

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba