Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Općine
M O Smrtić- Ratkovac PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. kolovoza 2017.

10. Festival dječjih sportskih igara

Kad se velike i male ruke slože, doista se sve može! Potvrda tomu je i ova prekrasna dječje sportska manifestacija održana u Ratkovcu 30. srpnja. Odrasli nisu žalili ni vremena ni truda kako bi djeci upriličili sadržajno nedjeljno poslijepodne i omogućili i roditeljima da aktivno provedu slobodno vrijeme s djecom. Upravo je i cilj ove manifestacije druženje i zajedništvo, svima nama važni, a posebno u malim mjestima u kojima se na ovaj način obogaćuju  društveni sadržaji.

Po prvi puta u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju "Sport za sve" i DVD-a Gornji Bogićevci, a uz pokroviteljstvo općine i župe Gornji Bogićevci te uz pomoć brojnih sponzora, kojima zahvaljuju, ovaj Festival u MO Smrtić-Ratkovac" okupio je više od 70 djece uzrasta do 8. razreda osnovne škole.

 
OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
29. srpnja 2017.

Održana 2. sjednica Općinskog vijeća

Održana je  2. sjednica Općinskog vijeća Stara Gradiška.  Vodio ju je predsjednik  Tvrtko Beganović. Na početku sjednice održane 27. srpnja izvijestio je 11 nazočnih vijećnika o osnivanju Kluba vijećnika HDZ-a, te na usvajanje dao zapisnik s prve sjednice, a potom je uslijedio Aktualni sat.

Načelnik Općine Velimir Paušić, pozdravio je nazočne i izrazio uvjerenje kako će se u novom sazivu Općinskoga vijeća raditi konstruktivno na dobrobit svih mještana općine i kako je konstruktivna kritika dobro došla. Zbog novih vijećnika, kako je istaknuo, osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti i neke aktualnosti na području općine te izvijestio o priznanju i najvećim ocjenama Općini Stara Gradiška od Instituta za javne financije za transparentnost poslovanja i dostupnost svih dokumenata na čemu je zahvalio Štefici Slovinac, pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela i Željki Zečević.

 
BIJELA STIJENA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
23. srpnja 2017.

Arheološka istraživanja grada-utvrde Bijela Stijena

Istraživanja srednjovjekovnog grada-utvrde Bijela Stijena  počela su 2012., a prije toga pripremljen je teren s Hrvatskim šumama i Općinom Okučani te je lokalitet zaštićen kao nepokretno  kulturno dobro RH (učinio je to Ratko Ivanušec, dipl.pov.umj.- konzervator, Konzervatorski odjel Ministarstva kulture RH u Slavonskom Brodu). Sadašnja istraživanja financiraju se sredstvima Ministarstva kulture, općine Okučani i Brodsko-posavske županije.

S arheolozima smo 21. srpnja bili na Bijeloj Stijeni gdje smo u razgovoru s dr. Marijom Mihaljević, ravnateljicom Gradskog muzeja Nova Gradiška i voditeljicom arheološkog tima saznali dosta novina i o aktivnostima tijekom ove godine.

 
21. DJEČJA SMOTRA FOLKLORA SIČE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
26. lipnja 2017.

„Mi smo djeca vesela“

Iako je kiša prekinula održavanje 21. dječje smotre folklora „Mi smo djeca vesela“ na  pozornici u Spomen parku i male folkloraše i publiku preselila u mjesni dom bilo je  25. lipnja u Sičama opet razloga za zadovoljstvo, kako sudionika, tako i organizatora KUD-a „Radinje“.

U Siče su  došli mali folkloraši  11 mjesta Brodsko-posavske  i drugih županija. Potvrdili su i ove godine da u zaborav neće pasti stari običaji i narodna baština, dječje igre,  pjesma i ples  u mjestima i krajevima iz kojih su došli. Za svoje nastupe zaslužili su pljesak publike. Posebne pohvale zaslužuju njihovi voditelji koji okupljaju djecu, ulažu trud i znanje prenoseći na najmlađe generacije  kulturnu i narodnu baštinu.

 
KUD DREŽNIK REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
25. lipnja 2017.

ODRŽANO PETNAESTO „KOLO NA MEDANU“

Tradicionalna folklorna  manifestacija “Kolo na medanu” održana je 24.lipnja u središtu Drežnika  po petnaesti puta. Organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” i ove su godine u Drežnik doveli kulturno-umjetnička društva koja, isto kao i oni, čuvaju od zaborava folklornu tradiciju i pjesmu, te  običaje i pučku tradiciju   svoga kraja. Brojni mještani i njihovi gosti iz susjednih mjesta, koji su se okupili  ispred pozornice na Medanu, nisu požalili jer su imali priliku  vidjeti i čuti pjesme i plesove iz raznih krajeva Hrvatske.

Uz  domaćine KUD  “Drežnik”,  predstavili  su se  Kulturno umjetnička udruga “Cernik” iz Cernika, “Mladost” Odra, “Berda” Brestovac, KUD “Župe sveti Rok” Skakavac, Kulturno umjetnička udruga “Andrija Matijaš Pauk” Marina i Folklorni ansambl “Marija Magdalena” Sesvete.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 95

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba