Općine
DRUGI KRUG IZBORA U OPĆINI STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. lipnja 2017.

Nikola Denis novi je načelnik Općine Staro Petrovo Selo

Nikola Denis novi je načelnik u Općini Staro Petrovo Selo. Prema neslužbenim rezultatima, zajedno sa svojim zamjenikom dr. Josipom Kolodzijem, u drugom krugu 4. lipnja, na  održanim izborima, dobio je uvjerljivu podršku birača osvojivši 66 posto njihovih glasova. Na taj je način u toj općini prestala šesnaestogodišnja dominacija HSS-a i dosadašnjeg načelnika Željka Kočijaševića. HDZ u koaliciji sa HDSSB-eom ima osam vijećnika i većinu u Općinskom vijeću.

 
OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. lipnja 2017.

SVEČANO OBILJEŽEN BLAGDAN DUHOVA I DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI

U Općinskoj vijećnici, u nazočnosti  Danijela Marušića, župana Brodsko-posavske županije, Davora Vlaovića, saborskog zastupnika, načelnika susjednih općina Vitomira Žakića iz Cernika, Ace Vidakovića iz Okučana, Zvonimira Karlika iz Dragalića, Velimira Paušića iz Stare Gradiške, te gostiju iz Bosne i Hercegovine i mještana, 5. lipnja, povodom blagdana Duhova svečano je obilježen Dan općine Gornji Bogićevci.

U crkvi Duha Svetoga fra Ivo Brezović, župnik služio je svetu misu, a kod spomenika palim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, izaslanstvo Općine Gornji Bogićevci predvođeno Pavom Klarićem, načelnikom i drugi uzvanici položili su vijence i zapalili svijeće. Načelnik Pavo Klarić govorio je o realiziranim projektima u prošlom mandatu, te najavio nove aktivnosti čija realizacija kreće odmah nakon konstituiranja novog saziva Općinskog vijeća.

 
ŽUPA SVETOG PETRA APOSTOLA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
03. lipnja 2017.

Sanacija kapilarne vlage u crkvi sv. Roka u Opatovcu

Kako doznajemo od patera Josipa Vukoje, gvardijana Franjevačkog samostana u Cerniku, nastavljaju se radovi započeti prošle godine na sanaciji kapilarne vlage u crkvi svetoga Roka u Opatovcu .

„Radi se na odvodnji oborinskih voda i druge vlage u crkvi sv. Roka u Opatovcu. Prošle godine napravili smo presjek crkve i stavili zaštitnu foliju kako bismo spriječili dizanje kapilarne vlage uza zid. Ove godine uređujemo kanal oko crkve u kojega je stavljena drenažna cijev. Oborinske vode ćemo s posebnom cijevi odvesti tako da se voda ne zadržava oko temelja i osigurati da crkva uvijek bude suha i pogodna za zadržavanje ljudi i liturgijska slavlja koja imamo. Vjerujem da će i ove godine Općina Cernik sudjelovati dobrim dijelom u  pokrivanju troškova, a radove uglavnom izvode sami Opatovčani.

 
OŠ ANTE STARČEVIĆA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. svibnja 2017.

Proslavili  Dan škole i završetak  projekta  „Most prijateljstva“ Ilinden -Rešetari

Učenici i učitelji OŠ „Ante Starčević“ 26.svibnja su dvostruko slavili. Svečanom akademijom  obilježili su Dan škole i završetak  projekta „Most prijateljstva“: Ilinden -Rešetari. Tim povodom ugostili su  predstavnike  projektnog tima OŠ „Goce Delčev“  iz Ilindena  u Makedoniji predvođene ravnateljicom škole Dušankom Krstevskom. Ostvaren je  osnovni cilj ovog  međunarodnog projekta, a to je razmjena učenika ove dvije škole koji su  iskoristili priliku da  se međusobno  bolje upoznaju i sklope prijateljstva   te više  saznaju o  Hrvatskoj, odnosno Makedoniji.  U školskoj  sportskoj dvorani  bilo je svečano i veselo. Uz učenike i učitelje i njihove goste iz Makedonije dvoranu su napunili roditelji,  a nazočni su bili umirovljeni djelatnici škole, predstavnici udruga i društava, općinski načelnik Zlatko Aga i ravnatelji  osnovnih škola  novogradiškog kraja.

 
ZAJEDNICA MLADIH ŽUPE VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
16. svibnja 2017.

U čast kraljici svibnja

Zajednica mladih župe sv. Josipa Vrbje, predvođena mladim članovima Ivanom Turkaljem i Antunom Stipićem, upriličila je više sadržaja kojima tijekom svibnja časte Mariju, kraljicu svibnja. Tako su organizirali susrete župljana i hodočašće iz Vrbja u filijalu župe – Bodovaljce, a uskoro će u procesiji pohoditi i filijalu Sičice .

Prve nedjelje svibnja procesija sa Gospinim kipom pošla je iz crkve sv. Josipa u Vrbju do crkve sv. Mateja apostola u Bodovaljcima, gdje su održani molitveni program i druženje u Društvenom domu u Bodovaljcima, uz projekciju filma Gospa Fatimska.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 92

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba