Općine
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. rujna 2019.

OTVOREN OBNOVLJENI DJEČJI VRTIĆ VRIJEDAN 3,5 MILIJUNA KUNA

 

Na prigodnoj svečanosti u Cerniku, na radost djece i njihovih roditelja, djelatnica vrtića i općinske vlasti25. rujna otvoren  je obnovljeni Dječji vrtić „Matija Gubec“  u čiju je obnovu  utrošeno ukupno 3,5 milijuna kuna.

Uz  djecu i roditelje  nazočni su bili pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović, općinski načelnik Vitomir Žakić, zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške Borislav Vidošić, načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić,   predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić i njegov zamjenik  Marijan Bakunić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vera Trobić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku fra Vjenceslav Janjić, predstavnici ustanova, tvrtki i udruga s područja  Cernika i novogradiškog kraja.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
19. rujna 2019.

S radom započeo obnovljeni  Dječji vrtić u Cerniku

 

Za manje od godinu dana završena je obnova zgrade Dječjeg vrtića u Cerniku koji je kompletno uređen, od instalacija do krovišta, s ugrađenim liftom, s energetskom učinkovitosti,  novim izvorima energije izmjenjivačima topline i kompletnim unutrašnjim uređenjem. Početkom nove školske sezone mališani s njihovim tetama su se vratili u obnovljeni vrtić koji bi uskoro trebao biti i službeno otvoren. Prema riječima odgajateljice Sanje Podkonjak svi su jako sretni i zadovoljni što sada mogu raditi i boraviti u lijepo uređenom i obnovljenom vrtiću, vedrih boja i novim namještajem, te drugim novim pomagalima za rad. U tijeku je uređenje dječjeg igrališta oko vrtića sa novim spravama za igru kao i okoliša. Posađeni su borići, ograda je obnovljena.  Sredstva za obnovu vrtića osiguralo je Ministarstvo demografije i Ministarstvo zaštite okoliša u iznosu od 1 631 000 kuna i 1 423 000 kuna , ostalo Općina Cernik.

 
OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. rujna 2019.

U Staroj Gradiški obilježena 28. obljetnica stradavanja hrvatskih branitelja  u Novom Varošu

 

U organizaciji Udruge veterana  3. gardijske brigade Kune ogranak Nova Gradiška i  Općine Stara Gradiška  danas je u Staroj Gradiški obilježena obljetnica  stradavanja hrvatskih branitelja  u Novom  Varošu u rujna  1991.godine.  Tada  su se pripadnici  oružanih postrojba  suprotstavili    u oružju i ljudstvu daleko nadmoćnijem   agresoru - pripadnicima Banjalučkog korpusa JNA i  domaćih pobunjenih Srba.  Odana je počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima  sa područja  općine Stara Gradiška, ali i svim braniteljima koji su u to vrijeme  branili starogradišku Posavinu, bili prva crta obrane u  zaustavljanju neprijatelja u namjeri da ovlada prometnicom Stara Gradiška-Okučani. Počast je odana i svim braniteljima koji su u VRO  Bljesak  oslobodili  okupirani  dio zapadne Slavonije, time i starogradišku Posavinu i omogućili prognanom stanovništvu da se  vrati u svoje domove.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. rujna 2019.

„DA SE NE ZABORAVI“ - Spomen na  28 poginulih hrvatskih branitelja s područja općine Rešetari

 

Osnovna škola „Ante Starčević“u suradnji s Udrugom roditelja hrvatskih  branitelja poginulih u  Domovinskom ratu i  Općinom Rešetari 16. rujna  svake godine, pod nazivom „Da se ne zaboravi“,  organizira  spomen na poginule branitelje s područja općine Rešetari.  Učenici i djelatnici škole, predstavnici Općine Rešetari, roditelji i udovice poginulih branitelja  okupe se spomenika poginulim braniteljima, polože vijence, zapale svijeće  i za njih  izmole molitvu. Prisjete se Domovinskog rata i žrtve koju se  podnijeli za  slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

-Možda se pitate kada je to bilo i zašto se to desilo. Sigurno u vašim glavicama se te misli prožimaju. Znajte da se sjećamo 16. rujna  1991. godine  kada su iz prostora naše škole krenuli branitelji u obranu Domovine  zbog nametnutog nam rata i agresije koja se u to vrijeme dešavala. Zato, upravo s vama, želimo podijeliti  te slavne trenutke naše  povijesti, prenijeti na vas sve ono što su tekovine Domovinskog rata nama  donijele i  budućnost koja  je  pred vama.

 
SLAVA I POČAST HEROJIMA-LAZE PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
09. rujna 2019.

Održan 26.  memorijal „Hrvatski sokoli Laze“

 

Pod pokroviteljstvom Općine Staro Petrovo Selo, 7. i 8. rujna  održan je   u Lazama, 26. po redu memorijal „Hrvatski sokoli Laze“ i evocirana sjećanja na Željka i Vladu Grganića, Zvonka Novoselca, Ivicu Pavlovića, Željka Mikolčevića, Darka Babića i Josipa Martinovića, mještane koji su  u Domovinskom ratu   život  položili na oltar Domovine.  Ovogodišnji memorijal, Organizacijski odbor na čelu s brigadnim generalom u miru Mladenom Mikolčevićem i Općina Staro Petrovo Selo  iskoristili su kao prigodu da se otvori obnovljeni mjesni dom „Hrvatski sokoli”.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 121

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba