Općine
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
27. listopada 2017.

Modernizacija kolnika ceste u Potočnoj ulici

U cilju poboljšanja života stanovništva Općina Cernik na čelu s načelnikom Vitomirom Žakićem ulaže znatna sredstva u izgradnju infrastrukture i modernizaciju ulica . U tijeku je modernizacija kolnika ceste u Potočnoj ulici u dužini 426, 98 metara. Radove, kojima pogoduje lijepo vrijeme  izvodi tvrtka Cestar iz Gornje Vrbe.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. listopada 2017.

SMOTRA ZBOROVA

HPD "Tomislav" iz Cernika u suradnji s paterom Vjenceslavom Janjićem, gvardijanom Franjevačkog samostana u Cerniku održao je 8. listopada, već tradicionalnu Smotru zborova u crkvu sv. Petra apostola u Cerniku. Sve nazočne pozdravio je Đuro Vuk, predsjednik Društva i zahvalio pateru Vjenceslavu Janjiću na podršci kao i svima sudionicima koji su se odazvali smotri. Nastupili su pored domaćina HPD " Tomislav" Cernik ( mješovitog i velikog tamburaškog orkestra) HPD" Graničar" Nova Gradiška, HPD" Urbata" Davor, MPZ KUD-a"Kristal Sladorana" Županja, Gradski pjevački zbor " Lipik" Lipik, HPGD " Sloga" Pitomača i Ženska klapa" Alegre "Osijek pod ravnanjem Cerničanke Ane Bilmez. Fra Vjenceslav Janjić pohvalio je sve sudionike koncerta koji su oduševili ljubitelje zborskog pjevanja u prepunoj crkvi, te su za sjajne izvedbe nagrađeni velikim pljeskom. Program je vodila Josipa Tadić Ivančić.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. listopada 2017.

OBILJEŽENA  26. OBLJETNICA  USTROJA  SAMOSTALNE PSUNJSKE SATNIJE

Svečano i dostojanstveno kod HRTV-ova odašiljača na Psunju i spomenika poginulim braniteljima  obilježena je 26. obljetnica ustroja Samostalne psunjske satnije 121. brigade HV-e Nova Gradiška. Okupili su se njeni pripadnici, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, djelatnicima odašiljača  i predstavnicima Općine Cernik,   koje su predvodili Mate Botica i načelnik Vitomir Žakić,  pripadnici Udruge dragovoljaca domovinskog rada iz prijateljske općine Čavle i Grada Nova Gradiška.

Kod spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci i za sve branitelje poginule u obrani odašiljača  zapaljeni su  lampioni. Molitvu je  vodio fra Vjencislav Janjić, koji je tijekom obrane odašiljača  braniteljima bio velika potpora. S prigodnim programom sudjelovali su i učenici  OŠ „Matija Gebec“ Cernik. Fra Vjencislav  Janjić je služio i svetu misu.

 
STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. rujna 2017.

PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. MIHAELA I OBILJEŽEN DAN OPĆINE STARA GRADIŠKA

Starogradiščani su 29. rujna proslavili blagdan zaštitnika župe sv. Mihaela i  Dan općine Stara Gradiška.   Kod spomenika  poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine, za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i neovisne domovine Hrvatske i oslobađanje zapadne Slavonije i općine Stara Gradiška u VRO „Bljesak“, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Pod predsjedanjem Tvrtka Beganovića održana je svečana sjednica Općinskog vijeća  na kojoj je općinski načelnik Velimir  Paušić govorio o postignućima u proteklih nekoliko godina, te  planovima i  naporima  koji se ulažu  u daljnje unapređenje komunalne i društvene infrastrukture i ukopan napredak i stvaranje boljih uvjeta za život stanovništva. Ono što zabrinjava, istaknuo je, loša  je  demografska slika, sve manje  rođene djece  i odlazak mladih. Postavio je stoga pitanje  čemu  izgradnja komunalne i društvene infrastrukture ako se desi, a to je i moguće, da se  tijekom godine  na području općine  ne rodi ni jedno dijete. Smatra da je   glavni razlog  takvog stanja nerazvijeno gospodarstvo. S njim se složio  Pavo Klarić, općinski načelnik  u Gornjim Bogićevcima, koji  je u ime općinskog načelnika  Ace Vidakovića iz Okučana, zamjenika načelnika Igora Šupice iz Dragalića i predsjednika Općinskog vijeća  Hrvoja Žakića iz Cernika, Starogradiščanima  čestitao blagdan i Dan općine. Na svečanoj sjednici su, uz općinske vijećnike,  nazočni bili Ivica Kardum, stručni suradnik u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Brodsko-posavske županije, Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske i  Ivana Mijatović, vršiteljica dužnosti ravnateljice OŠ Okučani, te predstavnici udruga i trgovačkih društava koja djeluju na području Općine Stara Gradiška. Svečana sjednica  Općinskog vijeća bila je prigoda da se  dodijele ovogodišnja općinska priznanja koja su uručili načelnik Velimir Paušić, zamjenik načelnika Damir Figurić i predsjednik Općinskog vijeća Tvrtko Beganović.

 
ŠTIVICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. rujna 2017.

OBILJEŽENA 26. OBLJETNICA USTROJA 121. BRIGADE HV-e NOVA GRADIŠKA

Domaćin ovogodišnjeg obilježavanja  obljetnice 121. brigade HV-e Nova Gradiška   bila je Općina Staro Petrovo Selo. Zajedno s Odborom za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata grada Nova Gradiška  još se jednom prisjetilo ustroja 121. brigade i njenog  herojskog ratnog puta, a posebno njenih pripadnika koji su živote utkali u slobodnu i neovisnu  domovinu Hrvatsku. Vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika u Novoj Gradiški i Starom Petrovom Selu gdje je velečasni Ivan Nikolić u crkvi svetog Antuna Padovanskog služio svetu misu. U mjesnom domu u  Štivici održan je prigodan program u povodu 26. obljetnica ustroja 121. brigade HV-e, druženje njenih  pripadnika i brojnih  predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gostiju i uzvanika. Uz domaćine, općinskog načelnika  Nikolu Denisa, zamjenika načelnika Josipa Kolodzieja i predsjednika Općinskog vijeća Slavka Mulca,  pukovnika Adama Tomičića, predsjednika Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, nazočni su bili župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, u ime Grada Nova Gradiška koordinator za braniteljske udruge, umirovljeni natporučnik Vlatko Greiner, umirovljeni brigadni generali Mladen Mikolčević i Josip Zvirotić,  ratni zapovjednik 121. brigade HV-e umirovljeni brigadir Josip Mikšić i ratni zapovjednik 99. brigade HV-e Zagreb umirovljeni pukovnik Ivica Babić. Okupljanje  u Štivici bila je još jedna prigoda da se evociraju sjećanja na obranu Nove Gradiške, ratni put 121. brigade  i njenih 536  pripadnika koji su poginuli u obrani i oslobađanju  okupiranih teritorija. Zapovjedništvo 121. brigade HV-e ustrojeno je na temelju zapovjedi ministra obrane Gojka Šuška od 27. rujna 1991. godine. Za zapovjednika je postavljen brigadir Josip Mikšić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 99

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba