Općine
OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. lipnja 2017.

SVEČANO OBILJEŽEN BLAGDAN DUHOVA I DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI

U Općinskoj vijećnici, u nazočnosti  Danijela Marušića, župana Brodsko-posavske županije, Davora Vlaovića, saborskog zastupnika, načelnika susjednih općina Vitomira Žakića iz Cernika, Ace Vidakovića iz Okučana, Zvonimira Karlika iz Dragalića, Velimira Paušića iz Stare Gradiške, te gostiju iz Bosne i Hercegovine i mještana, 5. lipnja, povodom blagdana Duhova svečano je obilježen Dan općine Gornji Bogićevci.

U crkvi Duha Svetoga fra Ivo Brezović, župnik služio je svetu misu, a kod spomenika palim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, izaslanstvo Općine Gornji Bogićevci predvođeno Pavom Klarićem, načelnikom i drugi uzvanici položili su vijence i zapalili svijeće. Načelnik Pavo Klarić govorio je o realiziranim projektima u prošlom mandatu, te najavio nove aktivnosti čija realizacija kreće odmah nakon konstituiranja novog saziva Općinskog vijeća.

 
ŽUPA SVETOG PETRA APOSTOLA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
03. lipnja 2017.

Sanacija kapilarne vlage u crkvi sv. Roka u Opatovcu

Kako doznajemo od patera Josipa Vukoje, gvardijana Franjevačkog samostana u Cerniku, nastavljaju se radovi započeti prošle godine na sanaciji kapilarne vlage u crkvi svetoga Roka u Opatovcu .

„Radi se na odvodnji oborinskih voda i druge vlage u crkvi sv. Roka u Opatovcu. Prošle godine napravili smo presjek crkve i stavili zaštitnu foliju kako bismo spriječili dizanje kapilarne vlage uza zid. Ove godine uređujemo kanal oko crkve u kojega je stavljena drenažna cijev. Oborinske vode ćemo s posebnom cijevi odvesti tako da se voda ne zadržava oko temelja i osigurati da crkva uvijek bude suha i pogodna za zadržavanje ljudi i liturgijska slavlja koja imamo. Vjerujem da će i ove godine Općina Cernik sudjelovati dobrim dijelom u  pokrivanju troškova, a radove uglavnom izvode sami Opatovčani.

 
OŠ ANTE STARČEVIĆA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. svibnja 2017.

Proslavili  Dan škole i završetak  projekta  „Most prijateljstva“ Ilinden -Rešetari

Učenici i učitelji OŠ „Ante Starčević“ 26.svibnja su dvostruko slavili. Svečanom akademijom  obilježili su Dan škole i završetak  projekta „Most prijateljstva“: Ilinden -Rešetari. Tim povodom ugostili su  predstavnike  projektnog tima OŠ „Goce Delčev“  iz Ilindena  u Makedoniji predvođene ravnateljicom škole Dušankom Krstevskom. Ostvaren je  osnovni cilj ovog  međunarodnog projekta, a to je razmjena učenika ove dvije škole koji su  iskoristili priliku da  se međusobno  bolje upoznaju i sklope prijateljstva   te više  saznaju o  Hrvatskoj, odnosno Makedoniji.  U školskoj  sportskoj dvorani  bilo je svečano i veselo. Uz učenike i učitelje i njihove goste iz Makedonije dvoranu su napunili roditelji,  a nazočni su bili umirovljeni djelatnici škole, predstavnici udruga i društava, općinski načelnik Zlatko Aga i ravnatelji  osnovnih škola  novogradiškog kraja.

 
ZAJEDNICA MLADIH ŽUPE VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
16. svibnja 2017.

U čast kraljici svibnja

Zajednica mladih župe sv. Josipa Vrbje, predvođena mladim članovima Ivanom Turkaljem i Antunom Stipićem, upriličila je više sadržaja kojima tijekom svibnja časte Mariju, kraljicu svibnja. Tako su organizirali susrete župljana i hodočašće iz Vrbja u filijalu župe – Bodovaljce, a uskoro će u procesiji pohoditi i filijalu Sičice .

Prve nedjelje svibnja procesija sa Gospinim kipom pošla je iz crkve sv. Josipa u Vrbju do crkve sv. Mateja apostola u Bodovaljcima, gdje su održani molitveni program i druženje u Društvenom domu u Bodovaljcima, uz projekciju filma Gospa Fatimska.

 
ŽUPA SVETOG JOSIPA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
14. svibnja 2017.

Don Damir Stojić predvodio duhovnu obnovu

Povodom svibanjskih pobožnosti u crkvi Svetog Josipa u Vrbju, 14. svibnja održana je kratka duhovna obnova koju je predvodio don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba.

„Zajednica mladih župe Sv  Josipa Vrbje organizirala je duhovnu obnovu na koju smo pozvali don Damira Stojića, studentskog kapelana iz Zagreba

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 93

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba