Općine
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Vlada RH   
02. svibnja 2019.

Premijer Plenkovića u Okučanima načelnicima Dragalića, Gornjih Bogićevaca, Okučana i Stare Gradiške uručio odluke o potporama

 

U okviru obilježavanja 24. godišnjice Vojno-redarstvene akcije Bljesak, predsjednik Vlade Andrej Plenković 30. travnja boravio je u Okučanima. Položio je vijenac i zapalio svijeće na spomen obilježju“Kristalne kocke vedrine” u počast poginulim hrvatskim braniteljima u VRO „Bljesak“ “. S predsjednikom Vlade bili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. svibnja 2019.

Briljantna pobjeda  bila je uvod u „Oluju“ ,  konačan završetak rata i slobodu

Obilježavanje  obljetnica VRO "Bljesak" u Okučanima  svake  je godine prilika i obveza da se progovori o  značaju  koji je ona imala  u oslobađanju, ne samo okupiranog dijela zapadne Slavonije, već i  potvrdi da su tada hrvatske oružane snage bile sposobne  krenuti u oslobodilačke akcije, poraziti  neprijatelja i   osloboditi  okupirana područja. Isto tako  i ovogodišnja je obljetnica  bila obveza da se oda  dužna počast i iskaže doprinos koji su  u oslobađanju Domovine imali  branitelji  koji su u slobodu ugradili  svoje živote.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. svibnja 2019.

24. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak:

Središnji događaj  obilježavanje  VRO „Bljesak“   bilo je 1. svibnja u  Okučanima   polaganje vijenaca, paljenje svijeća  spomen-obilježja „Kristalne kocke vedrine“ u počast  hrvatskim  braniteljima poginulim i umrlim od posljedica ranjavanja u blistavoj operaciji oslobađanja okupiranog dijela zapadne Slavonije.

Svečanosti u spomen  parku Hrvatskih vitezova  u središtu Okučana nazočne  su  bile obitelji hrvatskih branitelja poginulih u VRO Bljesak, državni vrh predvođen  predsjednicom RH   i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga RH Kolindom Grabar Kitarović i  predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Predsjednik  Vlade RH Andrejem  Plenkovićem  jučer je položio vijenac i odao počast poginulim braniteljima.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. svibnja 2019.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odao počast braniteljima koji su poginuli u oslobađanju okupiranog dijela zapadne Slavonije

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izostao je 1. svibnja na obilježavanju 24. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Bljesak. Zato je 30. travnja u Okučanima položio vijenac i zapalio svijeće na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u VRO „Bljesak“, “Kristalnoj kocki vedrine”. S predsjednikom Vlade bili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je izjavio da je došao još jednom iskazati veliko poštovanje svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u oslobodilačkoj operaciji „Bljesak“, a posebice pijetet prema 51 hrvatskom branitelju koji je izgubio život u oslobađanju okupiranog dijela zapadne Slavonije.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
12. ožujka 2019.

Novčana pomoć za novorođenčad

 

Općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković  organizirali su  primanje za roditelje i djecu koja su rođena od 1. siječnja 2019. godine.  Za devetero djece roditelja isplaćena je novčana potpora, a Općina je u cilju pronatalitetne politike uvela i novinu koja je obradovala roditelje. Radi se o poklonima koji se sastoje od odjevnih predmeta koje je sašila mlada poduzetnica Martina Pilat. Tako se poklon za djevojčice sastoji od ručnika s trljačicom, suknjice, dva bodija, podbratka za bebu, trakice za kosu, tutu majice i tajice, dok poklon za dječake sadrži ručnik s trljačicom, dva bodija, podbratka za bebe i dvoje hlačica. U cilju  demografske obnove Općina Rešetari isplaćuje novčane  naknade  za prvo dijete 1.000, za drugo 2.000 i treće i svako sljedeće dijete 3.000 kuna. Uz poklon paket odjevnih predmeta novčana potpora se isplaćuje  u roku od 60 dana nakon   podnošenja zahtjeva.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 114

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba