Općine
OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
15. lipnja 2017.

Tvrtko Beganović izabran za predsjednika Općinskog vijeća, a Stojan Skopljak za zamjenika

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća  Općine Stara Gradiška  za predsjednika  Općinskog vijeća  jednoglasno je  izabran Tvrtko Beganović (HDZ), a za zamjenika predsjednika  Stojan Skopljak (Samostalna demokratska srpska stranka) uz četiri glasa protiv  vijećnika sa  liste HNS-a, SDP-a i HSU-a, te HSS-a koji su za zamjenika predsjednika  predložili Ivicu Mihaljevića (HSS).

Oko ostalih pitanja svi vijećnici su se suglasili i donosili jednoglasne odluke, iako  vijećnici iz redova oporbe nisu  predlagali već samo prihvaćali prijedloga    vladajuće HDZ-e.

Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije je na početku  predsjedao sjednicom  dok  tu funkciju nije dobila  dr. Roberta Šišić. Nakon izbora za predsjednika sjednicu je vodio Tvrtko Beganović.

 
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINEVRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. lipnja 2017.

Mladen Konjević predsjednik, Željko Jurašinović zamjenik predsjednika Općinskog vijeća

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća  Općine Vrbje za predsjednika  i njegovog zamjenika  jednoglasno su izabrani  Mladen Konjević i  Željko Jurašinović.

Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji  nije imao  velikog posla  jer su se HSS, kao pobjednička stranka na izborima i HDZ kao oporba  o svemu  unaprijed dogovorili. Uz načelnika u Općinskom vijeću HSS ima  6, a HDZ 5 vijećnika.

Zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti svoje mandate u stanje mirovanja stavili su  načelnik Igor Jurišić i njegova zamjenica Barbara Jurčević, a u Općinskom vijeću su ih zamijenili Željko Jurašinović i Ivan Gubić.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. lipnja 2017.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Anto Žagrić (Nezavisna  lista Duspara Mirko ) izabran za predsjednika, a Marijan Petranović (HSS) za potpredsjednika Općinskog vijeća.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća održana je bez  problema. Vijećnici HSS kao vladajuće stranke, koalicije HDZ-a i HDSSB-a  te Nezavisne liste Duspara Mirko  brzo su usuglasili stavove oko izbora Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanja  i prijedlog za predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća  pa  je  Mariu Vučiniću, predstojniku  Ureda državne uprave  u Brodsko-posavskoj županiji, preostalo samo da im čestita na izboru u Općinsko vijeće i konstruktivnom radu. Sve odluke donijete su jednoglasno. Na konstituirajućoj sjednici  nazočni su bili  načelnik Ivan Šmit i  njegova zamjenica Vesna Jergović.

 
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

Milka Perković predsjednica Općinskog vijeća

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rešetarti održanoj 9. lipnja za predsjednicu je  izabrana  Milka Peković (HSLS), a za  njene zamjenike  Branko Babić (SDP) i  Marko Sivonjić (HSS).

Sjednicu je,  do izbora Mandatnog povjerenstva i verifikacije mandata članova Općinskog vijeća i utvrđivanje  Milke Perković kao članice Općinskog vijeća koja je predsjedala sjednicom do izbora predsjednika, vodio  Mario Vučetić, predstojnik  Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji.

 
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

Ivica Pivac ponovo izabran za predsjednika vijeća

Predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije Mario Vučinić nije sinoć imamo problema pri konstituiranju Općinskog vijeća u Okučanima jer su vijećnici sve odluke donijeli jednoglasno.  Za predsjednika Općinskog  vijeća još je jednom izabran Ivica Pivac, a za zamjenika  Josip Agatić.   U odnosu na izborena mjesta na listama  bilo je dosta izmjena. Sa liste HDZ-a, zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti svoj je mandat  u mirovanje stavio načelnik Aca Vidaković,  pa će umjesto njega  vijećničku dužnost obavljati Milan Vučković. Mandat u stanje mirovanja  je stavila i Dijana Kašljević, a  zamijenila ju je Ivana Mijatović.

Marica Šeatović, sa liste DSS-a  podnijela je ostavku pa joj je mandat time prestao. Umjesto nje vijećnik je Ilija Drageljević. Zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti u stanje mirovanja svoj je mandat stavio i zamjenik načelnika iz redova srpske nacionalne manjine Siniša Martinović sa liste SDSS-a. Zamijenio ga je Milenko Ećimović.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 96

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba