Općine
21. DJEČJA SMOTRA FOLKLORA SIČE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
26. lipnja 2017.

„Mi smo djeca vesela“

Iako je kiša prekinula održavanje 21. dječje smotre folklora „Mi smo djeca vesela“ na  pozornici u Spomen parku i male folkloraše i publiku preselila u mjesni dom bilo je  25. lipnja u Sičama opet razloga za zadovoljstvo, kako sudionika, tako i organizatora KUD-a „Radinje“.

U Siče su  došli mali folkloraši  11 mjesta Brodsko-posavske  i drugih županija. Potvrdili su i ove godine da u zaborav neće pasti stari običaji i narodna baština, dječje igre,  pjesma i ples  u mjestima i krajevima iz kojih su došli. Za svoje nastupe zaslužili su pljesak publike. Posebne pohvale zaslužuju njihovi voditelji koji okupljaju djecu, ulažu trud i znanje prenoseći na najmlađe generacije  kulturnu i narodnu baštinu.

 
KUD DREŽNIK REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
25. lipnja 2017.

ODRŽANO PETNAESTO „KOLO NA MEDANU“

Tradicionalna folklorna  manifestacija “Kolo na medanu” održana je 24.lipnja u središtu Drežnika  po petnaesti puta. Organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” i ove su godine u Drežnik doveli kulturno-umjetnička društva koja, isto kao i oni, čuvaju od zaborava folklornu tradiciju i pjesmu, te  običaje i pučku tradiciju   svoga kraja. Brojni mještani i njihovi gosti iz susjednih mjesta, koji su se okupili  ispred pozornice na Medanu, nisu požalili jer su imali priliku  vidjeti i čuti pjesme i plesove iz raznih krajeva Hrvatske.

Uz  domaćine KUD  “Drežnik”,  predstavili  su se  Kulturno umjetnička udruga “Cernik” iz Cernika, “Mladost” Odra, “Berda” Brestovac, KUD “Župe sveti Rok” Skakavac, Kulturno umjetnička udruga “Andrija Matijaš Pauk” Marina i Folklorni ansambl “Marija Magdalena” Sesvete.

 
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. lipnja 2017.

SLAVKO MULAC  PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 19.lipnja  za predsjednika je izabran Slavko Mulac (HDZ), a za zamjenike  Marko Dumenčić (HDZ)  i Zvonko Arić (HSS).  Izabrani si jednoglasno  kao što su usvojene  i ostale odluke, budući da su vladajući HDZ  i HDSSB i  oporbeni HSS suglasili prijedloge.

Mario Vučinić, predstojnik Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji  nije imao ni malo težak zadatak konstituirati  Općinsko vijeće.

Nakon što je Valentino Đurić izabran za predsjednika, a  Anton Bićanić i  Mario Vlainić za članove Mandatnog povjerenstva  općinski vijećnici su primili na znanje izvješće o provedenim izborima  za članove Općinskog Vijeća Općine Staro Petrovo Selo, verificirani su im mandati i svečano su prisegnuli.

 
DAN OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. lipnja 2017.

PROSLAVILI  BLAGDAN SVETOG VIDA MUČENIKA I DAN OPĆINE OKUČANI

Okučanci su 16.lipnja proslavili blagdan svetog Vida mučenika i obilježili Dan općine Okučani. U nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković, zamjenici brodsko-posavskog župana, saborski zastupnici Pero Ćosić, Marko Šimić i Ljubica Maksimčuk, općinski načelnik u Staroj Gradiški Velimir Paušuić, općinska načelnica u Vrpolju Ankica Zmajić i predsjednik Općinskog vijeća u Gornjim Bogićevcima  Stjepan Šugić,  načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak,  Zrinko Kapetanić načelnik Policijske postaje Okučani i Miroslav Matić, načelnik Postaje granične policije Stara Gradiška, te  predstavnika  brojnih udruga i društava, održana je  pod predsjedanjem Ivice Pivca    svečana sjednica Općinskog vijeća konstituiranog u novom sastavu nakon   održanih lokalnih izbora.

Predsjednik Ivica Pivac, govoreći o rezultatima izbora, izrazio je očekivanja da će vijećnici iz novog sastava Općinskog vijeća, kao što je to bio slučaj u prethodnom mandatu,  konstruktivnim djelovanje  ostvariti dobru suradnju s  izvršnom vlasti  i raditi na dobrobit   stanovništva i Općine Okučani.

 
PRIZNANJA ZA DAN OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. lipnja 2017.

Plaketu su dobili Fra Marijan Radman, Milorad Oršulić -Mican  i Slavko Kutlić

Općina Okučani svake godine u povodu Dana općine dodjeljuje priznanja Općinskog vijeća  pojedincima, institucijama, udrugama i društvima koji su doprinijeli ugledu i afirmaciji Općine Okučani, te dali doprinos u njenom razvoju.

 

Općinski načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog  vijeća Ivica Pivac danas  su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća  Srebrnu plaketu  Općine Okučani za 2017. godinu   uručili Fra Marijanu Radmanu, Miloradu Oršuliću -Micanu  i Slavku Kutliću.

Fra MARIJAN RADMAN, okučanski župnik, Plakeu je dobio  za  duhovni napredak vjernika župe sv. Vida Mučenika u Okučanima i zalaganje za izgradnju  novog župnog ureda.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 99

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba