Općine
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
11. ožujka 2019.

Nastavljaju se projekti od vitalne važnosti za mještane

 

Vodeći računa o potrebama, standardu, boljoj kvaliteti života i projektima od vitalne važnosti za sve mještana, Općina Rešetari na čelu s Zlatkom Agom, načelnikom nastavlja s brojnim aktivnostima na uređenju društvene i komunalne infrastrukture i u ovoj godini. Evo što je o svemu tome rekao načelnik općine Zlatko Aga.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
13. kolovoza 2018.

16. kolovoza obilježava se Dan Općine Vrbje

 

U četvrtak, 16. kolovoza Općina Vrbje obilježit će Dan Općine i blagdan Svetog Roka. Od 9 do 9, 45  uzvanici i gosti okupit će se u Društvenom domu Vrbje nakon čega će položiti vijence kod spomenika hrvatskih branitelja. U 10 sati je Sveta misa, a u 11,30 svečana sjednica Općinskog vijeća općine Vrbje. Proslava Dana Općine Vrbje nastavit će se druženjem uz kulturno-umjetnički program i nastup kulturno-umjetničkih društava u poslijepodnevnim satima.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. kolovoza 2018.

Proslavili Dan Općine i blagdan Svete Klare


Stanovnici  Općine Nova Kapela  i ove su se godine, 12. kolovoza, tradicionalno na blagdan  svete Klare,  u središtu općine  okupili u velikom broju. Uz blagdan svoje zaštitnice  obilježen je i Dan općine Nova Kapela, a uz tradicionalni robni i stočni sajam održano je  više prigodnih sadržaja. Po prvi puta  svoje slikarsko umijeće na  prvoj samostalnoj izložbi predstavila je  Blaženka Benković,  na misi Novokapelčani su napunili  župnu crkvu, u znak zahvalnosti i  pijeteta položeni su vijenci i zapaljene svijeće  kod spomen obilježja  poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Nova Kapela,  a središnji događaj obilježavanja  Dana općine bila je svečana sjednici Općinskog vijeća  koju je otvorio predsjednik Anto  Žagrić, a  načelnik Ivan Šmit govorio o  uloženim naporima i realiziranim  i projektima  koji su u tijeku, a čije je cilj  unaprijediti  život stanovništva na području cijele općine,  posebno  mladima, kojima će kako je naglasio, biti posvećeni naredno razdoblje.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. kolovoza 2018.

Izložba slika Blaženke  Benković


Jedno od događanja ove godine u povodu Dana općine Nova Kapala i blagdana Sv. Klare  bila je i izložba  slika  Novokapelčanke  Blaženke   Benković  u općinskoj vijećnici.

Ova mlada i nadarena slikarica  intenzivnije slika u posljednje tri godine. Iako  postaje sve poznatija u  slikarskim krugovima kaže da  slikarstvo smatra hobijem koji ju ispunjava.  Ovo  joj je   prva samostalna izložba, a kao članica  Književno-likovnog društva  „Berislavić“ iz Slavonskog Broda  izlagala je  na zajedničkim izložbama.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. srpnja 2018.

IN MEMORIAM: Umro  Nikola Jugović, bivši  načelnik Općine Cernik

Nakon kratke i teške bolesti 20. srpnja 2018. godine u 67. godini  preminuo je Nikola Jugović, bivši  načelnik Općine Cernik.

Do odlaska u mirovinu i posljednjih lokalnih izbora Nikola Jugović je bio jedini načelnik  u Općini Cernik  i među rijetkim općinskim načelnicima u Hrvatskoj koji su na čelu svoje Općine bili od njenog utemeljenja. Velike su stoga njegove zasluge, ne samo u  Općini Cernik i Brodsko-posavskoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj za afirmiranje lokalne samouprave i unapređenje  ukupnog života stanovništva.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 114

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba