Općine
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Fra Josip Vukoja   
14. travnja 2017.

Obred Velikog petka

U crkvi sv. Petra apostola u Cerniku vjernici predvođeni fra Nenadom Meterom, uz fra Dragu Radelića i fra Josipa Vukoju, gvardijana obilježili su Veliki petak koji se sastoji od tri dijela.Prvi dio je služba Riječi koja uključuje i  pjevanu Muku po Ivanu. Muku su pjevali članovi HPD„ Tomislav“ Cernik.

 
CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
09. travnja 2017.

Tradicionalno zajedno za križem

Na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, 9. travnja, u župi svetog Petra, apostola u Cerniku, na cerničkoj Kalvariji, održan je tradicionalni, 4. po redu zajednički križni put vjernika novogradiške župe Bezgrješnog začeća BDM i vjernika župe Cernik, a pridružili su im se i članovi redovničke zajednice Milosrdne braće sv Ivana od Boga iz bolnice svetog Rafaela na Strmcu, na čelu s priorom, fra Kristijanom Sinkovićem.

 
KOALICIJA HSS-a i SDP-a PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. travnja 2017.

Mario Bokulić kandidat za načelnika u Okučanima

U Okučanima su 4.ožujka koalicijski sporazum na predstojećim izborima u ime HSS-a i SDP-a  potpisali njihovi čelnici  Mario Bokulić i Boro Ojdanić.

Nazočni su bili Davor Vlaović, predsjednik županijske organizacije HSS-a, saborski zastupnik i kandidat za brodsko-posavskog župana, Stribor Valenta povjerenik županijske . organizacije SDP-a i kandidat za zamjenika župana, Milan Mateša (SDP) kandidat za  zamjenika župana, Klara Šćuka predsjednica „Hrvatskog srca“HSS-a i Ana Rečić predsjednica mladih  HSS-a brodsko-posavske županije. Mario Bokulić će biti kandidat  za općinskog načelnika, a  Boro Ojdanić za zamjenika načelnika. Na listi za Općinsko vijeće biti će 7 kandidata iz redova HSS-a i  6 iz redova SDP-a.

„Općina Okučani je specifična Općina  u kojoj se  puno se toga mora zadovoljiti i posložiti  da bi sve funkcioniralo kako treba. Svih šest  mjesnih odbora će imati svoje kandidate i  vodit će se briga o 40-postotnoj zastupljenosti žena na listi. U Okučanima žive ljudi   koji su došli  iz više od  130 župa u BiH i Vojvodini.  Tu su i domicilni  Hrvati i Srbi.  Naša lista će biti dobro posložena sa kvalitetnim i odgovornim ljudima“, kazao je Mario Bokulić dugogodišnji član Općinskog vijeća, u prošlom mandatu i zamjenik načelnika, a bio je član Županijske skupštine.

 
AGROPRODUKT VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. ožujka 2017.

Obećavajuća godina za ratare

Ako za ratare ova  godina prođe bez  elementarnih nepogoda  mogli bi sa svojih oranica   ubrati dobar urod.  Stanje  ozimih usjeva u novogradiškom  kraju je, naime,   nakon  zime u dobrom stanju, a povoljne vremenske prilike ratari koriste kako bi  usjeve prihranili i zaštitili od korova.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
21. ožujka 2017.

Postavljanje vodoopskrbnog cjevovoda  u Visokoj Gredi

Izvode se radovi na  dionici vodoopskrbnog cjevovoda od  Mačkovca prema  Savskom Boku i Visokoj Gredi. Trenutno se radovi izvode u Visokoj Gredi, jer se  zbog  visokog vodostaja Save  ne mogu izvoditi  u Mačkovcu i Savskom Boku. Radove izvodi tvrtka Legrad iz Berja Ivaničkog. U Visokoj Gredi se radi  magistralni i sekundarni vodovod.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 93

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba