Općine
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
08. ožujka 2017.

Ulična akcija povodom Međunarodnog dana žena

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ danas je, povodom Međunarodnog dana žena provela prvu aktivnost u sklopu projektne inicijative „Probij zid šutnje“. Inicijativu je podržala Zaklada Solidarna, kroz natječaj „Drugotna na sav glas“.

U dopodnevnim satima dijelile smo letke s ciljem razbijanja uobičajenih mitova i predrasuda o nasilju nad ženama, te karanfile kako bismo primjereno obilježili ovaj važan dan u svjetskoj povijesti. Također, postavile smo plakate koji sadržavaju uvećane screenshot-ove negativnih komentara postavljanih na objave članaka koji adresiraju nasilje nad ženama, a koji se mogu pronaći na internetskim člancima o ubojstvima / silovanjima žena i drugim člancima koji se bave ovom temom.

 
STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
06. ožujka 2017.

Godišnja izvještajno – izborna skupština DVD-a

U subotu, 4. ožujka u staropetrovoselskom Hrvatskom pučkom domu održana  je 126. po redu Izvještajno – izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Staro Petrovo Selo.

Nakon državne i vatrogasne himne te minute šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce, goste i domaćine pozdravio je predsjednik DVD-a, Milan Vuković. Posebno je pozdravio načelnika općine, Željka Kočijaševića, predsjednika Općinskog vijeća, Stanka Mikića,  v.d. predsjednika Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo, Karla Emanovića,  izaslanika Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije i zapovjednika VZO Staro Petrovo Selo, Zlatka Pospišila, potom staropetrovoselskog župnika, monsinjora Antuna Prpića te predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društava Vrbova, Komarnica, Štivica, Godinjak, Laze, Tisovac i Blažević Dol.

 
OPČINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
25. veljače 2017.

„Pokladno jahanje-Dragalić 2017.“

KUD„Dragalić“ okupio je 25. veljače u Dragaliću preko 20  konjanika i četiri zaprege  na trećoj manifestaciji „Pokladno jahanje–Dragalić 2017“. Bio je to još jedan doprinos očuvanju od zaborava pokladnog i graničarskog običaja iz vremena kada su graničari od Turaka čuvali granicu na Savi. Uz potporu Općine Dragalić, ovaj običaj  oživjeli su članovi KUD-a Dragalić predvođeni Katicom Matijašević. Nakon što ih je blagoslovio fra Ivo Brezović, a pokladno jahanje otvorio saborski zastupnik Davor Vlaović, konjanici su u pratnji tamburaša i uz pokladne pjesme prošli kroz Dragalić i zaustavljali se na punktovima na okrijepi. Sve okupljene je u središtu mjesta u ime organizatora pozdravila  Katica Matijašević.  Zahvalila se jahačima, članovima konjogojskih udruga iz Brodsko-posavske županije, što su  i  pomogli da očuvaju, kako je naglasila,  kulturu i običaje  Slavonije. Zahvalio im se  i općinski načelnik Zvonimir Karlik, posebno uzgajivačima konja.

 
OPĆINA STARO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. veljače 2017.

OBILJEŽENO 20 GODINA HSS-a

HSS-ovci  općine  Staro Petrovo Selo  imali su jučer razloga za slavlje. Obilježavali su 20. obljetnicu osnivanja Općinske organizacije  Hrvatske seljačke stranke, koja je godinama prva politička opcija u Općini Staro Petrovo Selo.

Zaslužili su zato pohvale od Davora Vlaovića, predsjednika županijskog HSS-a i Klare Šćuka, predsjednice Organizacije žena „Hrvatsko srce“. Bio je tu i Mirko Đanić, prvi predsjednik HSS-a u Starom petrovom Selu i  evocirao sjećanja na osnivanje  stranke.   U Hrvatskom seljačkom domu okupili su se općinski načelnici i predsjednici općinskih organizacija HSS-a,  predstavnici  drugih političkih stranaka i udruga. Pozdravio ih je Željko Kočijaćević općinski načelnik i predsjednik OOHSS-a općine Staro Petrovo Selo.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. veljače 2017.

ŠESTO  POKLADNO JAHANJE U BODOVALJCIMA

Zahvaljujući Udruzi „Pokladno jahanje“ Bodovaljci mještani Bodovaljaca i njihovi gosti mogli su uživati u ljepoti konja i biti sudionici još jedne manifestacije pokladnog jahanja čiji je cilj od zaborava sačuvati stari običaj i prisjetiti se vremena kada su svečano odjeveni graničari obilazili svoje suborce na graničnim postajama, noseći im pokladno jelo i  piće. Konjanici su se okupili  ispred Društvenog doma gdje su ih je pozdravili Branko Matijević u ime organizatora i Igor Jurišić, načelnik Općine Vrbje koji je otvorio ovu manifestaciju. Povorka konjanika uz pratnju tamburaša i pjesmu krenula je  kroz selo. Na punktovima  su ih  zaustavljali mještani  da se  okrijepe i zapjevaju. Nakon što je povorka konjanika, u kojoj je bilo više od 50 jahačica i jahača, pošla kroz selo narodno veselje nastavljeno je u  Društvenom domu gdje je  nastupio KUD „Vrbje“, a potom je okupljene zabavljao tamburaški sastav „Legatto“.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 92

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba