Općine
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. lipnja 2019.

Promenadni koncert Gradske glazbe u Cerniku

 

Udruga vinogradara i voćara Cernik, 21. lipnja organizirala je Promenadni koncert kojega je izvela novogradiška Gradska glazba u Kulmrovom dvorcu u Cerniku. Prema riječima Zvonka Živkovića, predsjednika povod za koncert bio je Svjetski dan glazbe, a i početak ljeta. Bila je to prigoda da članovi udruge i domaći OPG-ovi ponude vlastite proizvode te na taj način doprinesu razvoju turizma u Cerniku. Brojni posjetitelji, među kojima je bio i Vitomir Žakić, načelnik uživali su u idiličnom ugođaju Kulmerovog dvorca, domaćem pivu i vinu, te drugim specijalitetima s roštilja, a najviše u sjajnim izvedbama Gradske glazbe koja je nagrađena velikim pljeskom. Da podsjetimo. Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. lipnja 2019.

Financijski stabilna općina bori se za bolji život  ljudi

 

Svečana sjednica  Općinskog vijeća, upriličena u povodu  Dana općine Okučani,  bila je prigoda da   predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac i načelnik  Aca Vidaković  govore o  aktivnostima u proteklih godinu dana i programima za iduće razdoblje. Imali su  priliku pohvaliti se  brojnim aktivnostima  i postignućima  u proteklih godinu dana što je dijelom i rezultat  novog Zakona o Zakona o financiranju jedinica lokalnih  samouprava.

-Ovim Zakonom Vlada RH je   omogućila da općine i županije  imaju više sredstva na svojim računima.   Da je to tako bilo prije pet godina sigurno ne bi bilo ovakvog iseljavanja iz Slavonije  jer se radi o znatnim sredstvima.  Općina  je u 2018. godini imala  proračun od oko 10 milijuna kuna, a ove godine je Općinsko vijeće  je prihvatilo proračun od 19,4 milijuna kuna. Mi smo općina koja je stabilna, koja nema kredita i zaduženja. Možemo disati punim plućima i borit se za ljude koji žive na našem području.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. lipnja 2019.

Održana konstituirajuća sjenica Vijeća srpske nacionalne manjine u  općini Dragalić

 

Na sinoć održanoj konstituirajuća sjenica Vijeća srpske nacionalne manjine u   općini Dragalić za predsjednicu Vijeća jednoglasno je izabrana Ranka Milojković, a za zamjenika Ljuban Banjanac.  Na sjednici je bilo nazočno devet od deset članova Vijeća i  jednoglasno su  izabrani.

Do konstituiranja vijeća  sjednicom je predsjedao  načelnik Zvonimir  Karlik, a potom je  predsjedanje preuzela  Ranka  Milojković nakon utvrđivanja da je  dobila najveći  broj glasova  na izborima  održanim 5. svibnja.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. lipnja 2019.

Svečano obilježen  Dan općine i župni blagdan Sv. Vida mučenika

 

Ima razloga da ovih dana bude svečano i dostojanstveno u Okučanima. Okučanci obilježavaju Dan općine  i župni blagdan Sv. Vida mučenika.

Pod predsjedanjem Ivice Pivca, 14. lipnja  je održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su općinskim priznanjima nagrađeni pojedinci koji su raznim područjima života doprinijeli  razvoju općine, a kod spomenika Kristalne kocke vedrine   položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast, ponajprije   hrvatskih branitelja koji su  oslobađajući okupirani dio zapadne Slavonije i Okučane,  svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu. Počast je odana i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim hrvatskim braniteljima, državnim institucijama  i pojedincima koji su  dali svoj doprinos  u oslobađanju Okučana, a potom povratku stanovništva, obnovi  i izgradnji. Nakon polaganja vijenaca u  župnoj crkvi  služena je sveta misa.

 
U POVODU DANA OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
12. lipnja 2019.

Brojna pozitivna događanja u gospodarstvu i životu u općini

 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodu Dana općine Gornji Bogićevci, Pavo Klarić, načelnik govorio je o naporima koji su ulagani u posljednjih godinu dana i realiziranim projektima, te projektima i planovima za iduće razdobljeu cilju poboljšanja kvalitete i standarda stanovništva na području općine.

„Poštovane dame i gospodo, dragi prijatelji, dragi naši gosti, od srca Vas sve još jednom pozdravljam. Ovo je prigoda kada se družimo i govorimo o rezultatima koje smo postigli za našu zajednicu, tim Općine Gornji Bogićevci i suradnici.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 121

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba