Općine
GORNJI BOGIČEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Jasminka Klarić   
29. rujna 2019.

Dobro došla jeseni u knjižnicu i čitaonicu „Grigor Vitez“

 

Stigla nam je jesen, iako kalendarski započinje 23. rujna, ove godine je i vremenski obilježila svoj dolazak u punom smislu te riječi. Lišće opada, kiša pada, vrijeme hladnije… a plodova ljudskih ruku u izobilju. Rekli bi naši stari: “Bogata, prava jesen…”. Uživajmo svi u njenim čarima, bogatstvu plodova, darova, boja, šarenilu jesenskog lišća…

Jasminka Klarić, voditeljica knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“,  trudi se zajedno s mališanima iz Gornjih Bogićevaca i mjesta  s područja općine i  učenicima područnih škola u Gornjim Bogićevcima i Smrtiću  učiniti prostor knjižnice što ugodnijim za boravak i organiziranje raznih aktivnosti.  Knjižnica tako  redovito mijenja izgled kako se mijenjaju i godišnja doba, bilo da se radi o izložbama dječjih radova ili   eksponatima koji dočaravaju  pojedino godišnje doba.  To se  desilo  i ove godine  nastupom jesni. Pogledajte  atraktivne  plodove  koji  najbolje dočaravaju  jesen  i koji su u knjižnicu donijeli  dašak jesenskog ugođaja.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. rujna 2019.

Predstavljen projekt  izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Rešetarima vrijedan 5,1 milijun kuna

 

Projekt izgradnje i opremanje reciklažnog dvorišta na području Općine Rešetari koje će se izgraditi pored saniranog odlagališta otpada prezenitra je 27. rujna. Objavljen i početak radova.   Ovo je jedan u nizu EU projekata koji se provodi na području općine Rešetari. Kada se izgradi bit će to najveće reciklažno dvorište u Hrvatskoj, uz koje će se, kako je najavio  načelnik Zlatko Aga,  izgraditi i reciklažno dvorište za građevinski otpad. Izvođač radova je  „Promet građenje“ iz Požege, a  nadzor  radova povjeren je tvrtki INGRI  iz Ruščice.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. rujna 2019.

OTVOREN OBNOVLJENI DJEČJI VRTIĆ VRIJEDAN 3,5 MILIJUNA KUNA

 

Na prigodnoj svečanosti u Cerniku, na radost djece i njihovih roditelja, djelatnica vrtića i općinske vlasti25. rujna otvoren  je obnovljeni Dječji vrtić „Matija Gubec“  u čiju je obnovu  utrošeno ukupno 3,5 milijuna kuna.

Uz  djecu i roditelje  nazočni su bili pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović, općinski načelnik Vitomir Žakić, zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške Borislav Vidošić, načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić,   predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić i njegov zamjenik  Marijan Bakunić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vera Trobić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku fra Vjenceslav Janjić, predstavnici ustanova, tvrtki i udruga s područja  Cernika i novogradiškog kraja.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
19. rujna 2019.

S radom započeo obnovljeni  Dječji vrtić u Cerniku

 

Za manje od godinu dana završena je obnova zgrade Dječjeg vrtića u Cerniku koji je kompletno uređen, od instalacija do krovišta, s ugrađenim liftom, s energetskom učinkovitosti,  novim izvorima energije izmjenjivačima topline i kompletnim unutrašnjim uređenjem. Početkom nove školske sezone mališani s njihovim tetama su se vratili u obnovljeni vrtić koji bi uskoro trebao biti i službeno otvoren. Prema riječima odgajateljice Sanje Podkonjak svi su jako sretni i zadovoljni što sada mogu raditi i boraviti u lijepo uređenom i obnovljenom vrtiću, vedrih boja i novim namještajem, te drugim novim pomagalima za rad. U tijeku je uređenje dječjeg igrališta oko vrtića sa novim spravama za igru kao i okoliša. Posađeni su borići, ograda je obnovljena.  Sredstva za obnovu vrtića osiguralo je Ministarstvo demografije i Ministarstvo zaštite okoliša u iznosu od 1 631 000 kuna i 1 423 000 kuna , ostalo Općina Cernik.

 
OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. rujna 2019.

U Staroj Gradiški obilježena 28. obljetnica stradavanja hrvatskih branitelja  u Novom Varošu

 

U organizaciji Udruge veterana  3. gardijske brigade Kune ogranak Nova Gradiška i  Općine Stara Gradiška  danas je u Staroj Gradiški obilježena obljetnica  stradavanja hrvatskih branitelja  u Novom  Varošu u rujna  1991.godine.  Tada  su se pripadnici  oružanih postrojba  suprotstavili    u oružju i ljudstvu daleko nadmoćnijem   agresoru - pripadnicima Banjalučkog korpusa JNA i  domaćih pobunjenih Srba.  Odana je počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima  sa područja  općine Stara Gradiška, ali i svim braniteljima koji su u to vrijeme  branili starogradišku Posavinu, bili prva crta obrane u  zaustavljanju neprijatelja u namjeri da ovlada prometnicom Stara Gradiška-Okučani. Počast je odana i svim braniteljima koji su u VRO  Bljesak  oslobodili  okupirani  dio zapadne Slavonije, time i starogradišku Posavinu i omogućili prognanom stanovništvu da se  vrati u svoje domove.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 119

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba