Općine
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor općina.hr   
09. studenog 2019.

Završena prva faza nadogradnje općinske zgrade Općine Rešetari

 

Prije tri mjeseca započela je prva faza nadogradnje općinske zgrade u Rešetari, koja je započela prije tri mjeseca završena je. Postavljena je  vanjske stolarija na dograđeni dio zgrade te je postavljena mreža odvodnje i vodoopskrbe. – „Sadašnji uvjeti u kojima radimo ne udovoljavaju razvoju ni budućim aktivnostima pa smo se odlučili za nadogradnji. Svaki djelatnik trebao bi raditi u posebnom uredu jer u postojećim prostorijama ureda radi više osoba što otežava kvalitetan rad.

 
ŽUPA SVETOG PETRA APOSTOLA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Lea Lipičanin   
08. studenog 2019.

Na blagdan sv. Leonadra služena posljednja ovogodišnja sveta misa u crkvi sv. Leonarda kod Cernika, koju od milja zovu Linarta


Na blagdan sv. Leonadra, 6. studenoga, prestala su ovogodišnja hodočašća i svete mise u crkvi Sv. Leonarda kod Cernika, koju od milja zovu Linarta. Od proljeća do 6. studenog svake subote na Linarti služena je sveta misa kojoj su nazočili vjernici širega novogradiškog područja. Na sam blagdan sv. Leonarda, 6. studenoga, nakon svete mise koju je predvodio fra Vjenceslav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku uz pomoć fra Celze Vlahovića,  blagoslovljena su vozila, a nekada, u davna vremena, blagoslivljali su se poljoprivrednici i zaprežna vozila. Fra Vjenceslav Janjić zahvalio je svima koji su svojim dolaskom uveličali blagdan sv. Linarte, posebice što je misa služena pod svijećama, jer je došlo do kvara električnih instalacija.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
07. studenog 2019.

Radionica „Sikerevački motivi“ i prezentacija izrade čipke

 

U organizaciji Udruge „Trobojnica-Tkanica“ u Dragaliću je 5. studenoga nekoliko  članica Udruge „Sikirevački motivi“ održalo radionicu na kojoj su prezentirale način izrade „sunčane čipke-motiva“ . Udruga iz Sikirevaca je nositelj nematerijalnog kulturnog dobra 'Umijeće izrade sunčane čipke – motiva',  od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a s ponosom njeguju tradiciju izrade i očuvanja čipke sa svojih prostora. Udruga „Trobojnica-Tkanica“ godinama obnavlja baštinu svoga kraja kroz izradu različitih rukotvorina starim tehnikama, prezentirajući tu ljepotu kako u svojoj općini, talo i na manifestacijama i izložbama u okolici.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. listopada 2019.

Okučani iz godine u godinu postupno dobivaju  novi i ljepši  izgled

 

Okučani su već godinama primjereno uređeno mjesto. Da uvijek može i bolje  potvrđuje  njegovo središte koje  je postupno, iz godine u godinu, dobivalo  novi i ljepši  izgled. Ne odnosi se to samo na hortikulturu. Nakon što je adaptirana  općinska upravna zgrada, uređen Trg dr. Franje Tuđmana i izgrađena školska sportska dvorana,  završena je i obnova zgrade osnovne škole. Trenutno se izvode  radovi na  vanjskom i unutarnjem uređenju  Društvenog doma. Dodajmo da središtem Okučana dominira župna crkva  Sv. Vida čija je izgradnja završena 2003. godine.

 
DANI CERNIČKOG PORTUGIZCA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
20. listopada 2019.

Uz dobru zabavu kršteno prvo ovogodišnje  mlado  vino

 

Kao nikada prije, cernička  Udruga vinogradara i voćara,  uz potporu Općine Cernik i  suorganizatora, okupila je u Kulmerovom dvorcu na tradicionalnoj manifestaciji „Dani  cerničkog  portugizca“, brojne  zaljubljenike u stare sorte voća, ljubitelje portugizca i drugih kvalitetnih  vina cerničkih vinogradara, domaćih delicija  i dobre zabave.

Sadržajno, nikad bogatija ova je manifestacija, u svom poslijepodnevnom, večernjem  i noćnom dijelu, napunila  je mladim i starijim posjetiteljima podrum, atrij i  dvorište Kulmerovog dvorca. Bilo je dobre zabave za svačiji ukus, isto kao i gastronomske ponude i nezaobilaznih cerničkih ćupteta,  dobrih vina i  kraft piva. Dobrom ozračju  doprinijela je i  glazba za svačiji ukus na pozornici ispred Kulmerovog dvorca i u  njegovom podrumu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 121

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba