Kolumne
Caro diario - 105 PDF Ispis E-mail
Autor prof. Ante Gradiška   
02. srpnja 2014.

"FLEKSIBILIZACIJA RADNIH MJESTA"

"Mudroserski" (s oproštenjem!) izraz kojim današnji političari, ponizne sluge globalnog kapitala, eufemistički nazivaju masovno otpuštanje radnika. Budući da sam upravo kad sam stigao do ove odrednice u našem abecedariju pročitao u "Vijencu" od 17. listopada fascinantni prikaz prvi put u Hrvatskoj prevedene knjige "Radnik, vladavina i lik" Ernsta Jüngera, ovim ćemo se izrazom više baviti pod pojmom "Hrvatski radiša" – ali i onim odrednicama koje sadrže pojam "revolucija".

Ali, nismo još razračunali s "fleksibilizacijom! Uz primjedbu da se prvi stih češće prevodi kao "Ustajte, vi zemaljsko roblje!", ovo što slijedi su dvije kitice "Internacionale", "himne međunarodnog proleterijata", kako je naziva ELZ iz 1958. godine, riječi koje je napisao "francuski komunar i pjesnik Eugène Potier, u počast u krvi ugušene Pariške komune.

 
Hrvatska i svijet - 104 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
25. travnja 2014.

OVO SU NAJVAŽNIJI IZBORI

Izbori za parlament u Bruxellesu važniji su od izbora za Hrvatski Sabor, jer Sabor prije ili kasnije mora izglasovati ono što je došlo iz Bruxellesa

Opake stvari događaju se u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Možda je preciznije reći, događa se borba između dobra i zla. Superbogati svjetski "igrači" koji sebe smatraju svjetskim vladarima nastoje zagospodariti starom Europom koja je svima njima bila stari zavičaj i odskočna daska za vrtoglave visine neograničenog bogaćenja.

No Europa je sastavljena od vrlo starih i različitih naroda koji imaju čvrsto ukorijenjene tradicije. Njihov teško razrušiv temelj je kršćanstvo, pa tako predstavljaju "tvrd orah". Svjetski vladari znaju da ako žele "pokoriti" Europu najprije moraju "ubiti Boga" u njoj, što su već jednim dijelom učinili tako što su uspjeli isposlovati da europski Ustav (koji je kasnije propao zbog negativnog  referenduma u nekim zemljama) izostavi vjeru u Boga, a osobito kršćanstvo.

 
Caro diario - 104 PDF Ispis E-mail
Autor prof. Ante Gradiška   
25. travnja 2014.

PRILOZI ZA RJEČNIK (neo)IDEOLOŠKE SEKULARNE PORNOGRAFIJE

KAPITALIZAM će propasti tek kad "zaigra mečka pred njegovim vratima". Ali, budući da je "politička korektnost", NAJIDIOTSKIJI ideološki konstrukt u povijesti ljudskog roda (ima ih, naravno, opasnijih-ali nijedan nije idiotskiji!) oduzela Ciganima njihovo lijepo ime i zamijenila ga bezličnim imenom "Romi" (možda čak i ima nekog opravdanog razloga za to, ali samo FAŠISTOIDNA IDEOLOGIJA mijenja ime etničkim zajednicama), tko će, sada kad više nema Cige, dovesti mečku pred vrata?!

 
Hrvatska i svijet - 103 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
04. ožujka 2014.

KAD PATRIJARH "TESTERIŠE" LIJEPU NAŠU

Početak godine obično protiče u opuštenoj atmosferi, pa čak ni svjetski zlikovci ne započinju svoje prljavštine odmah. Ovaj put, međutim, turbulentnih poteza bilo je već u prvim danima. Najprije nam je komšijski patrijarh Irinej zaželio Srećnu novu godinu tako što nam je "iskasapio" Domovinu baš onako kako su njegovi ljubljeni četnici pokušali u ratu, ali "džabe". Zatim su se iskazali europarlamentarci prihvativši tzv. "Lunacek report" (homoseksualni zakon) gotovo dvotrećinskom većinom. Na poslijetku se je strašna graja podigla u susjednoj nam podijeljenoj državi Bosni i Hercegovini, ali ništa nije bilo onako kako je izgledalo.


HRVATSKA OD DRAVE DO "KRAJINE"

Već smo navikli za blagdane dobivati "packe" od srpskih patrijarha. Naime, srpski popovi na svečanim bogoslužjima ne drže propovijed iz vlastitog uma, nego čitaju poruku patrijarha, kao da je on jedini pametan u cijeloj Crkvi. Redovito u tim porukama ima žestokih "bukvica" zločestim Hrvatima o tome kakvo zlo čine Srbima ili što bi trebali dobro raditi, ali ne rade. Bilo je i ove godine "ugroženih Srba" kojima se jadnima ni ljubljena njihova ćirilica ne dopušta, pa su eto čemerni i kukavni u toj strašnoj državi.

 
Caro diario - 103 PDF Ispis E-mail
Autor prof. Ante Gradiška   
04. ožujka 2014.

EKSTREMNI SPORTOVI

Na neki način ovaj prilog se referira na moj napis "Nerado ide EU-ovisnik u vojnike" (za one koji ga nisu imali prilike pročitati – parafraza srbijanske uzrečice "Rado ide Srbin u vojnike"), objavljen također u "CAJTuNGu", koji se bavi ukidanjem obveznog vojnog roka u zemljama EU i stvaranjem plaćeničke vojske NATO-pakta, pod "vrhovnom komandom" SAD. Na pitanje poput onog koje je pred 5-6 godina postavio kolumnist milanskog tjednika "Libero", a koje otprilike glasi "kakvog smisla ima postojanje NATO-pakta nakon što je raspušten Varšavski pakt", američki gospodari svijeta spremno potežu neorasistički tezu kako je vojni pakt nužan zbog "borbe protiv terorizma". Rasističku zato jer se termin "terorizam" (vidjeti pod "Terorizam.") rabi isključivo za (samo)ubilačke napade islamskih fundamentalista, a svi znamo da u većini američkih (a sve više i europskih) gradova ima više nasilja i ubojstava nego, recimo, u Bagdadu ili Kabulu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba