Kolumne
Hrvatska i svijet - 98 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
27. lipnja 2013.

OTROVNI POKLONI UNIJE

Kada te netko prima u svoje društvo kao sebi ravnog i kada već stojiš pred njegovim vratima koja su već otvorena, domaćin obično svog novog člana časti nekim finim i kvalitetnim pićem. Ali kada je u pitanju Europska unija kao domaćin, a Hrvatska kao novi član, onda se domaćin "isprsio" tako što nam je ponudio otrov od kojega valjda ne ćemo umrijeti, ali će nam jamačno biti zlo za vrijeme vatrometa koji se priprema Hrvatskoj za dobrodošlicu. Što je najgore od svega, imamo šefa koji taj otrov sa zadovoljstvom ispija i hvali ga, a prima ga iz ruku glavne svjetske šefice za muljanje po "zabačenim" državama koja stalno glumi da nije takva.

 
Caro diario - 98 PDF Ispis E-mail
Autor prof. Ante Gradiška   
27. lipnja 2013.

PUZAJUĆA OKUPACIJA**

(znali smo za kinesku "kulturnu revoluciju", bili smo žrtve Miloševićeve "antibirokratske revolucije", a sada smo suočeni s antikršćanskom revolucijom– bez navodnika)*

"Nema se kamo pobjeći!" – Ivica Šola, na samom kraju svog intervjua "Vijencu")

"Antibirokratska revolucija" u novom ruhu

Već mjesecima razmišljam o tome što je najviše prispodobivo ovoj pošasti koja nam zadnjih godina doslovno ne da disati. Nedavno mi je iznenada – kao "deus ex machina", bez čije intervencije ovaj napis ne bi ni bio započet – palo na pamet da to može biti samo famozna "antibirokratska revolucija" karizmatičnog (veliko)srpskog "vožda" Slobodana Miloševića.

 
Hrvatska i svijet - 97 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
27. svibnja 2013.

PREMA NOVOJ IZDAJI

Nakon elegantnog prepuštanja hrvatskih štediša Ljubljanske banke pohlepnim "sosedima" sa zapada, kmetski iskompleksirana hrvatska Vlada, na inicijativu zlosretne ministrice i uništavačice vlastite države Vesne Pusić, a s kasnijim pokrićem i samog premijera Zorana Milanovića koji se s njome uvijek slaže, strelovito se kreće prema novoj rasprodaji hrvatskih državnih interesa. Još se tinta nije osušila sa sramnog kapitulantskog papira sa Slovenijom, a sada je na vidiku nova predaja i to pred kime, doli pred barbarskim agresorom koji je pred samo dvadesetak godina divljački razorio ovu zemlju oružjem koje smo mu mi kupovali puna četiri desetljeća i poubijao nas, njihove financijere i hranitelje.

 
Caro diario - 97 PDF Ispis E-mail
Autor prof. Ante Gradiška   
27. svibnja 2013.

PRILOZI ZA RJEČNIK (neo)IDEOLOŠKE SEKULARNE PORNOGRAFIJE

(Najmanje prvi pojam izravno se referira na tzv. "political correctness", jedan od ključnih pojmova za izučavanje patologije sekularnog fundamentalizma. Ovdje ćemo se ograničiti na definiciju pojma koju nudi Wikipedia". "POLITIČKA KOREKTNOST se odnosi na riječi i ponašanje koje ne vrijeđaju ni jednu skupinu ljudi. Dugo su već u opticaju neke riječi koje mogu biti neugodne nekim ljudima, pa ih valja zamijeniti riječima koje nisu ofenzivne. Takve riječi se drže politički korektnima..."

 
Hrvatska i svijet - 96 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
02. travnja 2013.

KAPITULACIJA

Napokon smo platili i posljednju (ako je posljednja) ulaznicu nakon čega će nam europski unijaši velikodušno i uz aplauz pokazati da slobodno možemo ući u to društvo. To je doista poput teatra apsurda. Umjesto da oni nas "podmićuju" ne bismo li ušli tamo gdje će nas lakše oglodati do kostiju, mi svako malo plaćamo neke ulaznice, kao da ćemo nešto strašno veliko dobiti nakon što uđemo.

MAJMUN MITI ČUVARE NE BI LI UŠAO U KAVEZ

To je otprilike kao kada čuvari žele navesti majmuna da uđe u kavez. Ali majmun je inteligentan. Zna da mu ne će baš biti dobro u kavezu, pa oklijeva. Onda mu čuvari nude banane da ga udobrovolje i na poslijetku stavljaju svežanj banana u kavez ne bi li majmun ipak ušao.

U našem slučaju je, međutim, obratno. Puno smo gluplji od majmuna. Mi se odmah zalijećemo ne bismo li brzo ušli. Kada to vide čuvari shvaćaju koliko smo silno zaljubljeni u taj kavez, pa u tome vide šansu da nas još i prije ulaska "ogule". Jer mi smo spremni dopustiti da nas ošišaju do kože, spremni smo prodati i naše voljene, dati dijelove našeg teritorija, a najnovije i odreći se novca naših građana. Ni jedan majmun nije toliko glup da radi takve majmunarije kao mi i to samo zato da bismo što prije ušli tamo gdje bi nas ionako ugurali željeli mi to ili ne, jer je njihov, a ne naš interes, da nas dovedu unutra.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba