Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Kolumne
Hrvatska i svijet - 88 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
07. siječnja 2012.

UŠLI SMO, A NE ZNAMO ŠTO JE UNUTRA

Posljednjih godina na kraju svake godine sve je teže nabrojiti sve gadosti koje nam čine oni koji nas ne vole, ali sve češće i ono što sami sebi činimo, a što nitko normalan ne bi radio. Zato je najbolje krenuti od početka.

OPAČINE MALE IMPERIJALISTIČKE SILICE

Mala ali opaka imperijalisička silica Srbija se ponekad zna primiriti i glumiti neko nasmijano i opušteno balkansko lice, ali samo dok je u nevolji i dok misli da ju netko ugrožava. Kada se počne osjećati sigurno, onda ponovo pokazuje lice čudovišta bez ikakvog morala i časti. Tako nas je odmah početkom godine ta na žalost susjedna država zasula optužbama za "ratni zločin". Najprije je to bio Tihomir Purda i još poneki vukovarski branitelj, a kasnije su na red došli ljudi koji nikada nisu bili vojnici niti nosili oružje, kao što su liječnici, među kojima legendarna dr. Vesna Bosanac.

 
Caro diario! - 88 PDF Ispis E-mail
Autor Prof. Ante Gradiška   
07. siječnja 2012.

MISCELANEA MUST GO ON!
(parafraza uzrečice "show must go on")

Ići ću u raj, jer pakao je ovdje"
(J’irai au paradis car l’enfer est ici)

– naslov filma Xaviera Durringera iz 1997. godine)
Political Correctness + Gangsta Rap

Što je "politička korektnost"? Prva rečenica u Wikipediji o tom pojmu daje uglavnom prihvatljivu definicije "političke korektnosti", a koja glasi: "Politička korektnost je pojam koji definira jezik, ideje, politiku ili ponašanje koji téže da na što manju mjeru svedu netrpeljivost prema drugima zbog njihove profesionalne, rasne, kulturalne, spolne ili neke druge orijentacije; a to se odnosi i na izbor religije, svjetonazora ili ideologije, kao i na diskriminaciju na osnovi invalidnosti ili životne dobi..." (ovo zadnje se vjerojatno odnosi na ponašanje prema starijim osobama).

 
Hrvatska i svijet - 87 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
05. prosinca 2011.

SVJETSKA BANKA JE TRULA DASKA

Jeste li kada hodali po neuređenim predjelima izvan normalne civilizacije i naišli na potok preko kojega je bila prebačena brv - daska za prijelaz. Zacijelo vam je kroz glavu morala prozujati misao - ako stanem na dasku, hoće li me ona izdržati? Je li možda trula? Neki bi stali na nju na samom početku i skakali bi li se domogli dragocjene informacije – je li dovoljno jaka? Tko se odluči riskirati, može pasti. Ako je jako duboko, pad može biti koban. Dilema je: krenuti i skratiti put i riskirati pad ili krenuti okolo, sporije ali sigurno.
A što biste mislili kada biste opazili da vam netko namjerno postavlja trulu dasku ne bi li vas namamio na pad jer biste onda duže vrijeme ostali na tome mjestu i bili ovisni o onome tko će vas spasiti, a nakon toga bili biste mu "dužni"? Vjerojatno biste bili silno ljuti i željeli tu osobu zgrabiti za vrat.

 
Caro diario! - 87 PDF Ispis E-mail
Autor Prof. Ante Gradiška   
05. prosinca 2011.

MISCELANEA AGAIN

U političkom nevremenu u kojem je hrvatska Vlada svela svoj politički (be)smisao na primitivnu razinu TV-serije "Država, selo, grad" (i u kojem se definitivno, u skladu s prezimenom jedne od svojih najgorljivijih amazonki, srozala na "zonu sumraka"), u kojoj premijerka i ostatak partijskog politbiroa putuje Hrvatskom "smjerom putokaza", te pjeva i pocupkuje kao na seansama za bolesnike s blažim oblikom mentalnog poremećaja, ni ne hajući za to da je negdje u Slavoniji, pokrajini koju ta ista vlada doživljava kao svoju sigurnu partijsku bazu, otvoren od šatorskih krila sklepan "Vladin logor", koji su odbačeni i izgladnjeli radnici "Đakovštine" opasali bodljikavom žicom, dok im širi nego duži resorni ministar gotovo neuvijeno poručuje da su sami krivi za to što ih je snašlo, u nevremenu u kojem je nekulturni "šeksistički" napad na SDP-ovku Gordanu Sobol samo još jedan od "bisera" neuništivog HDZ-ovog doajena, u kojem kukavne sluge krupnog kapitala gledaju na opravdan gnjev "poniženih i uvrijeđenih" diljem svijeta (naravno da se divljaštvo zakarabuljenih anarhista i nasilnika na rimskim ulicama mora oštro osuditi!) s količinom animoziteta sličnoj histeričnoj euforiji s kojom brane ciljano i bahato provokativne ulične hepeninge svojih ljubimaca, istospolnih zajednica – o čemu pisati?

 
Hrvatska i svijet - 86 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
14. listopada 2011.

NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI VATIKANSKOJ

Unatoč podlom napadu neprijatelja svega dobrog (vjerojatno masonerije ili neke srodne sile) i na papu, i na Hrvatsku i na Crkvu i njezinoga kardinala, ne smijemo nasjesti na tu sotonsku podvalu, nego oprostiti kardinalu nesmotrenost i papi nesposobnost da drži sve konce u rukama, jer nam nema drugog puta doli Isusa i njegovih namjesnika na Zemlji.

Najčešće je ljeto doba kada se i najveći svjetski zlotvori žele odmoriti između ostalog i od vlastitih podlosti. Na "poslu" su uglavnom palikuće, bolje reći pališume, koji su svoje djelovanje "obogatili" jednim novim "specijalitetom". Potpalili su šumu blizu vojarne, a oni sami iz svojih izvora najbolje znaju čega sve tamo ima. Tako smo dobili "vatromet" i novo "prekomjerno granatiranje Knina". Šteta što je paljevina bila zakašnjela.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba