Kolumne
Caro diario! - 90 PDF Ispis E-mail
Autor prof. Ante Gradiška   
10. srpnja 2012.

POVRATAK MISCELANEA (tj. opet "svaštice")

a) Politički korektno jednoumlje

"Zdrav čovek sa sažaljenjem posmatra žalosne primere dezorijentacije ... jer čemu mogu da nas pouče primeri izludelih buržuja osim ako ne tome da je u krivom ogledalu i slika obavezno kriva. Ali dok su se nekada zločeste kraljice mnogo ljutile na ogledalo zbog takve slike, danas se mazohistički građanin takvoj slici raduje i pomno je doteruje..." Bogdan Tirnanić

"Možda je ova naša Zemlja pakao neke druge planete" Aldous Huxley: Kontrapunkt života (Point Counter Point)

U "Petom danu" od petka 19. svibnja autor(ica) priloga o  istospolnim brakovima  (ime sam, na svu sreću, zaboravio) napravio je svoj uradak u maniri zagriženog skojevca na sastanku svoje partijske organizacije, u kojem pjeva hvalospjev nepogrešivosti partijske politike (čitaj: u moralnoj "dezorijentaciji" zapadne demokrature "sloboda" je postala sinonim za pokroviteljski stav prema gay-parovima, dok je ostatak populacije u najmanju ruku ideološki sumnjiv, pa bi bilo preporučljivo da se podvrgne kolektivnom "auto-da-feu" – tj. da sam sebi izrekne kaznu zbog nepriličnog svjetonazora, jer se samo tako može vinuti u astralne visine ideološki podobnog slobodoumlja, pod pokroviteljskom zaštitom sve pervertiranije neoliberalne demokrature!) i bijesno sikće na sve one koji nikako da shvate mudrost i dalekovidnost partijskih naputaka (čitaj: Zakon o suzbijanju diskriminacije, nametnut Hrvatskom saboru poput nekoć Oktroiranog ustava kralja Aleksandra).

 
Hrvatska i svijet - 89 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
11. travnja 2012.

ULAZIMO U EU KROZ PROPALI REFERENDUM

Nitko do sada nije tako prezreo i ponizio Europsku uniju kao Hrvati odazivom od 43% na nedavnom referendumu, a ipak svi "uživaju u carevom novom ruhu" prikrivajući tako svoju vlastitu golotinju

Čestitke, šampanjac i zagrljaji pljuštali su na sve strane nakon "uspjelog" referenduma na kojemu se je "preko dvije trećine građana" izjasnilo za Europsku uniju. Naravno, tko je god završio osnovnu školu zna izračunati postotke, pa mu je jasno da je za Europsku uniju glasalo 29% hrvatskih građana s pravom glasa, dakle manje od jedne trećine. Da će to biti tako znalo se je i ranije, što dokazuju ustavne promjene kojima se i takav defektni referendum proglašava važećim.

 
Caro diario! - 89 PDF Ispis E-mail
Autor prof. Ante Gradiška   
11. travnja 2012.

ANTIKATOLICIZAM I ANTIKOMUNIZAM
(pokušaj rješavanja svojevrsne "kvadrature kruga")

Partija je gotova – rekoše kockari i povisiše ulog za novu igru
(moj aforizam)

I pored čestih nepotrebnih i nezgrapnih procjena, HBK ima potpuno pravo kad kaže da se danas u Hrvatskoj progoni katolicizam. A kad se nešto želi dokazati, onda treba jasno razlikovati pojmove – dakle, ne progone se katolici kao vjernici, već katolicizam kao vjera, usprkos udvorničkom ulagivanju gotovo svih koji je progone. Uz oko 90% deklariranih hrvatskih katolika, katolicizam ovdje nužno podrazumijeva zaseban kontekst – ostale konfesije, počevši od pravoslavlja, podliježu u ovako zadanom političko-sociološko-eshatološkom kontekstu drukčijim parametrima.

 
Uoči referenduma o ulasku u EU PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
09. siječnja 2012.

PUT U EU VODI PREKO "NE"

Moramo biti svjesni da ekonomski posrnula Europa više treba nas nego mi nju, jer u okolini nas je divlji Balkan u kojemu Srbi i dalje snuju "veliku Srbiju" i dok je to tako Europa spava na "buretu baruta", a Hrvatska je "ćebe" (deka) na tom "buretu".

Bliži se taj sudbonosni datum kada bismo mi Hrvati zajedno s ostalim građanima trebali svojim pristankom ući u tu čuvenu Europsku uniju.

 
Hrvatska i svijet - 88 PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
07. siječnja 2012.

UŠLI SMO, A NE ZNAMO ŠTO JE UNUTRA

Posljednjih godina na kraju svake godine sve je teže nabrojiti sve gadosti koje nam čine oni koji nas ne vole, ali sve češće i ono što sami sebi činimo, a što nitko normalan ne bi radio. Zato je najbolje krenuti od početka.

OPAČINE MALE IMPERIJALISTIČKE SILICE

Mala ali opaka imperijalisička silica Srbija se ponekad zna primiriti i glumiti neko nasmijano i opušteno balkansko lice, ali samo dok je u nevolji i dok misli da ju netko ugrožava. Kada se počne osjećati sigurno, onda ponovo pokazuje lice čudovišta bez ikakvog morala i časti. Tako nas je odmah početkom godine ta na žalost susjedna država zasula optužbama za "ratni zločin". Najprije je to bio Tihomir Purda i još poneki vukovarski branitelj, a kasnije su na red došli ljudi koji nikada nisu bili vojnici niti nosili oružje, kao što su liječnici, među kojima legendarna dr. Vesna Bosanac.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 11

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba