HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

Markov trg će biti mali za sve Slavonce koji će doći prosvjedovati u Zagreb

 

Prilikom glasovanja o amandmanima u Hrvatskom saboru zastupnik HSS-a Davor Vlaović zatraži je stanku kako bi još jedan put ukazao na svu nepravdu koja se čini Slavoniji. Upozorio je na umiranje Slavonije i pozvao sve Slavonce za izađu iz stranačkih okvira, otvore oči i budu suvremenici oživljavanja Slavonije koja trenutno umire i nastaviti će umirati jer je mnogim Slavoncima najvažnije poštivanje stranačke stege i boje se javne nabave za software koji će nadzirati njihove osobne poruke i mobitele. Kazao je :

„ Zašto niste niti jedan amandman opozicije prihvatili? Bili su u korist svih građana Hrvatske, a dio tih građana, sugrađana, roditelja djece s teškoćama u razvoju  iz Slavonskog Broda upravo sad´je na Markovom trgu. Izađite i dajte im podršku , prije svega dajte im podršku kod današnjeg glasanja. Objasnite im zašto nije utrošena niti jedna kuna za školu potrebnu njihovoj djeci. Objasnite im zašto za tu djecu već deset godina nema škole, a obećana je, planirana u Proračunu 2019. Vlada je odbila amandman“  Vlaović je pozvao zastupnike čija je odluka zadnja da podrže amandman, prije svega pozvao je Slavonce i Brođane da svojim glasovanjem  podrže Brod i brodske   projekte.

Vlaović je iskazao nezadovoljstvo odobravanjem samo jednog amandmana teškog 10 mil. kn Sveučilištu Sjever  dok je Sveučilište Slavonski Brod ostalo s proračunom koji je nedostatan za rad baš kao i volja Brođana za donošenje odluke o početku rada.

„Ulaganje u znanost je potrebno. Zašto onda nije utrošena niti jedna kuna od 5 mil. planiranih za Sveučilište u Slavonskom Brodu. Prihvaćate samo HDZ-ove amandmane. Zato  molim HDZ-ovce neka predlože amandman za Oš „Milan Amruš“  i neka predlože više sredstava za Sveučilište Slavonski Brod. Je li to problem? Očito je! Zato treba zapjevati ono `Inati se Slavonijo´. Inatit će se Slavonija , doći će svi Slavonci na Markov trg, bit će nam mali!“, zaključio je Vlaović indirektno pozvavši Slavonce na političko buđenje.

Slične objave