STARA GRADIŠKA

Uvodna konferencija projekta ŽElim NApredovati, vrijednog 5,3 milijuna kuna

STARA GRADIŠKA, 5. listopada 2020. - LAG zapadna Slavonija danas je u Staroj Gradiški održao uvodnu konferenciju projekta ŽElim NApredovati vrijednog  5.316.026 kuna.  Financiran je  u cijelosti   sredstvima  Europskog socijalnog fonda.   Obrazlažući projekt Ernestina Straga Šašić  ističući  njegovu važnost  naglasila je da će omogućiti zapošljavanje 62 žene ciljanih skupina u svrhu potpore i podrške za 372 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju sa područja općina  Stara Gradiška, Okučani i Gornji Bogićevci.

    Marijana Poleto Vidić je u ime LAG- zapadna Slavonija  govorila o važnosti projekta i pozdravila okupljene žene koje su se zaposlile, općinske načelnike Velimira Paušića, Acu Vidakovića i Pavu Klarća,  te  zamjenicu novogradiškog gradonačelnika Ivanu Trupina.

     Uz  općine  Stara Gradiška, Okučani i Gornji Bogićevci partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, a posrednička tijela Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

    Projekt traje 18 mjeseci, od 4. rujna 2020. godine do 4. ožujka 2022. godine.

   „Cilj projekta je  omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom  na ruralna područja općina Stara Gradiška, Okučani i Gornji Bogićevci. Kroz realizaciju projekta osnažit će se i unaprijediti radni potencijal 62 teže zapošljive  žene i žene  s nižom razinom obrazovanja. Zapošljavanjem u lokalnoj zajednici  ublažit će se posljedice nezaposlenosti, te potaknuti socijalna uključivost i povećati razina kvalitete života 372 krajnja korisnika“, kazala je Ernestina Straga Šašić.

   Uz žene koje su  se  u projektu zaposlile izuzetno su zadovoljni  i općinski  načelnici Velimir Paušić, Aca Vidaković i Pavo Klarić.  Zadovoljstvo  projektom je  izrazio i Vitomir Žakić, predsjednik Skupštine LAG zapadna Slavonija i općinski načelnik u Cerniku,  koji je pozdravio okupljene žene u  društvenom domu u Staroj Gradiški.

„Nije prošlo ni tri mjeseca od završne konferencije Programa Zaželi, a krenuli smo s novim  projektom koji će za žene koje su dobile posao i korisnike trajati godinu dana.  Nadamo se da će u idućem periodu projekt  biti na duži rok. Zahvaljujem LAG-u, svim partnerima i svim ženama koje su uključene u program i koje  će, vjerujem,  vrijedno raditi  s korisnicima,  što nije lako“, kazao je Velimir Paušić.

„Raduje me da se program nastavlja. U odnosu na prošli projekt imamo deset više zaposlenih žena, a i broj korisnika je veći. Značajan je to projekt za našu općinu jer 23 novozaposlene osobe puno znače u današnjoj situaciji. Želim svima uspješan rad.  Nadam se da će u idućem razdoblju program trajati duže od jedne godine“, kazao je Pavo Klarić.

„Smatram da je ovo jako dobro za naše korisnike, a kad su oni zadovoljni i  mi smo zadovoljni. Zahvalio bih LAG-u i svim partnerima u ovom značajnom poslu koji će znatno poboljšati situaciju teže zapošljivih žena i poboljšati život našim korisnicima“, kazao je Aca Vidaković.

Slične objave