NOVA GRADIŠKA

POTPISANI UGOVORI: Kreće izgradnja poslovne građevine Centra kompetencija za napredno inženjerstvo vrijedne 119,2 milijuna kuna

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru ograničenog poziva  Podrška  razvoju Centara kompetencija. Vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 78.150.531,29 kuna.

 

NOVA GRADIŠKA, 8. travnja 2022. - Danas su svečano potpisani  ugovori za izgradnju i nadzor građenja za poslovnu građevinu Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška. U  nazočnosti  gradonačelnika Vinka Grgića i Stjepana Bošnjakovića,  županijskog pročelnika za gospodarstvo  u  prostoru Turističke zajednice,   direktor CEKOM-a Adam Đanić ugovore je potpisao  sa Ivanom Parčinom,  predsjednikom uprave  tvrtke Trgomont (izvođač radova), Dejanom Mikulćem, direktorom tvrtke  Helion group (stručni nadzor) i Renatom Gulićem   koji je ugovor potpisao u ime tvrtke Initelh modeling koja  će voditi gradnju.

 Moderator je bila Jelena Pirović, a projekt je predstavila  Sandra Petrović.

O Centru kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška,  naporima i razvojnom putu  projekta koji je pokrenut  2017. godine  i njegovom značaju za  gospodarstvo govorio je  Adam Đanić,  a gradonačelnik Vinko Grgić i Stjepan Bošnjaković govorili su  o njegovom značaju za  gospodarstvo kao  istraživačkog i razvojnog  centra. 

Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška osnovan je radi  poticanja gospodarskog razvoja putem  primjene istraživanja i razvoja  i komercijalizacije inovacija u poslovnom sektoru. Projekt  uključuje  izgradnju i opremanje znanstveno- istraživačke infrastrukture  te 7 razvojno- istraživačkih aktivnosti s partnerima i suradnicima iz privatnog i znanstvenog sektora. Realizacija projekta traje 54 mjeseca, a njegov završetak planiran je u siječnju 2025. godine. Sama zgrada  trebala bi biti izgrađena u roku od 10 mjeseci.

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru ograničenog poziva  Podrška  razvoju Centara kompetencija. Njegova ukupna vrijednost je  119.203.236,94 kune (s PDV-om). Vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 78.150.531,29 kuna.

Realizirati će se po fazama: ulaganje u istraživačku infrastrukuturu ( 71,2 mil. kn) što uključuje izgradnju građevine i nabavu opreme, unapređenje regionalne i međunarodne suradnje, uspostavu tehničke strukture te edukacija zaposlenika ( 26,4 mil. kn) i provođenje 7 kolaborativnih RDI projekata u ciljanim tematsko prioritetnim područjima.

 

Slične objave