ZAGREB

Ministarstvo turizma i sporta: 300.000 kuna za malonogometno igralište s umjetnom travom u Gunjavcima

- Financirat će se 22  projekata u vrijednosti većoj od 3 milijuna kuna i na taj način u cijeloj Hrvatskoj poticati građane na bavljenje sportom i pozitivno utjecati na loše pokazatelje bavljenja tjelesnom aktivnošću opće populacije -  istaknula je ministrica Nikolina Brnjac

 

Foto Jakša Samardži,  Ilustracija

 

ZAGREB  - Dostupnost sportske infrastrukture djeci, rekreativcima i profesionalnim sportašima u svim dijelovima Hrvatske jedan je od naših najvažnijih strateških ciljeva te smo ove godine izdvojili dosad najveći iznos sredstava za izgradnju i obnovu rekordnog broja sportskih projekata. Prepoznali smo i najveći izazov jedinica lokalne samouprave do 10.000 stanovnika, koje po analizi provedenoj u okviru izrade Nacionalnog programa športa imaju najmanju stopu ulaganja u sport, te smo uveli i novu programsku skupinu namijenjenu izgradnji vanjskih vježbališta na otvorenom u tim sredinama. U sklopu 77 projekata financirat će se 22 takvih projekata u vrijednosti većoj od 3 milijuna kuna i na taj način u cijeloj Hrvatskoj potičemo građane na bavljenje sportom te pozitivno utječemo na loše pokazatelje bavljenja tjelesnom aktivnošću opće populacije“, istaknula je ministrica Brnjac te dodala kako je Vlada RH od 2018. godine sufinancirala projekte obnove ili izgradnje 93 sportska objekta u ukupnom iznosu od gotovo 46 milijuna kuna.

Na Natječaj je ukupno prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320.000.000,00 kuna, a sredstava će biti dodijeljena 77 najbolje ocijenjenim projektima. Natječajem se potiče promidžba sportskih vrijednosti i popularizacija sporta te međunarodna sportska promocija Republike Hrvatske.

Projekti iz Brodsko-posavske županije koji će biti sufinancirani:

1. Rešetari- Izgradnja sportskog malonogometnog igrališta u Gunjavcima – 294.970,40kn
2. Slavonski Šamac- Outdoor Fitness Gaj – 150.000,00 kn
3. Gudinci- Izgradnja i opremanje malonogometnog igrališta u Gudincima – 343.465,08 kn
4. Garčin- Izgradnja sportskog malonogometnog igrališta – 280.000,00 kn

 

 

 

 

Slične objave