NOVA GRADIŠKA

VRO „OLUJA 27“: Položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na Hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana

NOVA GRADIŠKA, 2. kolovoza 2022. - Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, danas su kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i kod iste prvog hrvatskog predsjednika dr- Franje Tuđmana, položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve u Domovinskom ratu  poginule i nestale branitelje,  te civilne žrtve Domovinskog rata.

 

 Učinile su to udruge  proizašle iz Domovinskog rata koje to nisu učinile jučer u organizaciji HVIDRE, Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, Općine Cernik, Policijske postaje Nova Gradiška, gradskih  tvrtki  i ustanova, te  građani pojedinci.

 Vijence su položili i svijeće zapalili i  pripadnici 121. brigade - pukovnije Nova Gradiška koji se   tradicionalno u povodu VRO „Oluja“ okupljaju, druže i evociraju sjećanja na  briljantno izvedenu vojno-redarstvenu operaciju u kojoj su oslobođeni Knin i okupirana područja.  

Nakon polaganja vijenaca u crkvi Sv. Petra u Cerniku  za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata  služena je sveta misa zadušnica, a potom  na Strmcu druženje  i kulturno-umjetnički program.

  Organizator je  bila Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, a nositelj organizacije Udruga  hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška. Pokrovitelji su bili Ministarstvo hrvatskih branitelja i Općina Cernik.

Slične objave