OPĆINA REŠETARI

Općina Rešetari potpisala ugovor za projekt „Zaželi –faza III- Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“

Općina Rešetari potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 1.483.200,00 kuna/ 196.854,47 € za provedbu projekta „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“ koji je još jedan u nizu uspješno apliciranih projekata Općine Rešetari.

U utorak, 20. prosinca 2022. godine u okviru sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, Općina Rešetari potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava  za projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“ kodni broj UP.02.1.1.16.0295 iz poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III“  UP.02.1.1.16. Ministarstva rada,  mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine.

Ugovor je u ime Općine Rešetari, potpisao načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga u Pitomači, a Ugovor su mu svečano uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“ nastavak je projekta „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno I i II“ koji je završio s provedbom u rujnu 2022. godine, a cilj projekta je osnažiti teže zapošljive žene i žene s nižom i srednjom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje na poslovima pružanja podrške starijim i/ili nemoćnim osobama na području Općine Rešetari. U projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“ zaposlit će se 30 žena na razdoblje od 6 mjeseci s područja općine Rešetari, koje će pružati podršku u kućanstvima i svakodnevnom životu za 180 starijih i/ili nemoćnih osoba u obliku sljedećih usluga: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl..), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Ukupna vrijednost Projekta u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova iznosi 1.483.200,00 kn/ 196.854,47 €, a intenzitet potpore je 100% prihvatljivih troškova, uz stopu vlastitog sufinanciranja Općine Rešetari od 0%. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % i iz Europskog socijalnog fonda 85 %.

Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci i to od 20.12.2022. godine do 20.08.2023. godine.

Obvezni partneri na projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno III“ su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška.

„Ističem kako sam sretan i zadovoljan što nakon prve i druge faze možemo nastaviti s provedbom projekta Zaželi. Na našem području nažalost sve je veći broj osoba starije životne dobi kojima je ovakva pomoć jako bitna i potrebna. Prilika je to i za naših 30 žena koje će se zaposliti i na taj način osigurati egzistenciju svojoj obitelji u ovim teškim i izazovnim vremenima.“ – istaknu je načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Slične objave