NOVA GRADIŠKA

LANČANI SUDAR: Na AC kod Nove Gradiške jedna osoba smrtno stradala, 11 ozlijeđenih zbrinuto u novogradiškoj bolnici

Jutros u 7,25 sati pušten je promet na autocesti A3 između čvorova Okučani i Nova Gradiška  u smjeru Lipovca  

 Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija

 NOVA GRADIŠKA, 15. siječnja 2022 – Jučer  oko 18.20 sati, na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 kod Nove Gradiške, između čvorišta Okučani i Nova Gradiška, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više teretnih i osobnih automobila. Dogodilo se ukupno 9  prometnih nesreća. Jedan državljanin Bosne i Hercegovine (51) je smrtno stradao, 12 osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiški od kojih su 4 osobe teško ozlijeđene.

Na mjestu događaja su  izašli policijski službenici te djelatnici Hitne medicinske pomoći, HAC-a i JVP. Promet na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 u smjeru Lipovca između čvora Okučani i Nova Gradiška  je zatvoren,  promet se preusmjeravao obilazno,  a zbog guste magle se  vozilo uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Kako je priopćila Policija brodsko-posavska, promet koji je bio zatvoren  tijekom  obavljanja očevida,  jutros od 7,25 sati  ponovo je  otvoren. Policija nastavlja  provođenje kriminalističkog istraživanja, utvrđivanja  činjenica  i okolnosti nastanke  prometnih nesreća. 

 

U prometnoj nesreći na AC A3 (Zadubravlje-Garčin) putnica lakše ozlijeđena  

Jučer u 18.10 sati, dogodila se prometna nesreća na autocesti A3, u blizini mjesta Zadubravlje – Garčin u kojoj su sudjelovala tri vozila, a je jedna osoba lakše ozlijeđena. Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da 54-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom (švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka), nije držao dovoljan razmak kada se kreće iza drugog vozila, te je došlo do udara u poluprikolicu tegljača kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Republike Srbije. Osobni automobil je potom od udara odbačen i udario u osobni automobil (slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 67-godišnjak krećući se pretjecajnom prometnom trakom. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 45-godišnja putnica iz automobila švicarskih registracijskih oznaka. Policijski službenici su 54-godišnjaku izdali prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – priopćila je Policija brodsko-posavska.  

 

Slične objave