Policijska uprava BPŽ

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj održana trenažna vožnja policijskih službenika - motociklista

Uz policijske službenike motocikliste, ove godine su u navedenim vježbama sudjelovali i članovi moto klubova Brod i Free Riders sa svojim motociklima

Foto: PU brodsko-posavska


Danas, 29. ožujka, u Slobodnici u ograđenom prostoru hrvatskih autocesta u Slobodnici, Postaja prometne policije Slavonski Brod održala je trenažnu vožnju policijskih službenika-motociklista čime je otvorena sezona obavljanja službe motociklima. Ovime ujedno započinje intenzivan nadzor nad poštivanjem prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikala kao jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu na cesti.
Kroz trenažnu vožnju simulirane su realne situacije s kojima se susreću motociklisti, kao i vježba u vidu slalom vožnje, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak s istog i dr.
Uz policijske službenike motocikliste, ove godine su u navedenim vježbama sudjelovali i članovi moto klubova Brod i Free Riders sa svojim motociklima, te su na taj način osvježili znanje vožnje motocikla nakon zimske stanke kroz druženje s policijskim službenicima.
Nakon trenažne vožnje na vježbalištu, policijski motociklisti su krenuli u vožnju u javnom prometu na prometnicama Slavonskog Broda.
Prestankom zimskih uvjeta na cestama i nastupanjem povoljnih uvjeta za vožnju motocikala, mopeda i bicikala te sudjelovanja većeg broja pješaka u prometu, ponovno je aktualiziran problem sigurnosti prometa promatrane skupine sudionika. To se posebice odnosi na motocikliste koji nakon zimske stanke nastoje nadoknaditi „propušteno vrijeme“, zanemarujući pri tome sigurnosne aspekte prometa, svoje neiskustvo ili eventualni gubitak prethodno stečene rutine u vožnji, ali i privikavanje svih ostalih sudionika u prometu na njihovu prisutnost.
Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, te ih pozivamo na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja, skretanja, prestrojavanja i zaustavljanja, odnosno na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.
 

Slične objave