ČETVRTAK, 25. 4. U 19:30

DOM KULTURE

ULAZ SLOBODAN

 Pozivamo vas na koncert klasične glazbe na kojem će nastupiti Duo „Gitaramezzo“ u sastavu Nataša Antoniazzo – mezzosopran i Tvrtko Sarić – gitara. Koncert cijenjenih i priznatih glazbenika s brojnim nagradama, priznanjima i koncertima u zemlji i inozemstvu održat će se u četvrtak, 25. travnja s početkom u 19:30.

Ulaz je slobodan.

 Duo "Gitaramezzo" osnovan je 2016. godine te je u prvotnom sastavu za gitarom bio Viktor Vidović, no od 2017. godine za gitarom je Tvrtko Sarić! Duo „Gitaramezzo“ je već održao preko 20 koncerata i ostvario zapažene nastupe i odlične kritike na komornim glazbenim festivalima u Hrvatskoj,  od Arene u Puli do KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu!

 Nataša Antoniazzo – mezzosopran

Magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Za vrijeme studija nastupa u Opernom studiju HNK - Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnica je nekoliko nagrada, od kojih se ističe Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod operne pjevačice Grace Bumbry na međunarodnoj ljetnoj akademiji „ Mozarteum“ u Salzburgu i prof. Jonathana Morrisa u Švicarskoj te kod svjetski renomirane hrvatske mezzosopranistice Ruže- Pospiš Baldani u Zagrebu. Dobitnica je mnogih stipendija, od Soroš stipendije, zatim stipendije grada Salzburga, Austria te raznih financijskih potpora za projekte Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

Prvi internacionalni profesionalni operni debut ostvaruje 2000. godine na velikoj pozornici u Areni – Ljetnog Opernog festivala u Avenschesu-u u Švicarskoj ulogom Svećenice iz opere „Aida“ G. Verdija pod dirigentskim vodstvom Andrea Licate i orkestrom ženevske opere. Nakon toga nastupa po Njemačkoj i Švicarskoj, a od sezone 2007./2008. nastupa kao solist u HNK u Zagrebu.

Njezin operni repertoar proteže se od epohe Baroka, te sve do uloge Fricke iz „Rajninog zlata“ R. Wagnera.

Antoniazzo redovito održava solističke koncerte, nastupa kao alt solo u raznim oratorijima i kao komorni glazbenik u koncertnim dvoranama te na raznim glazbenim festivalima u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Švedskoj, Italiji i Španjolskoj. Također spada pod umjetnike Ministarstva vanjskih poslova RH te predstavlja hrvatske skladatelje širom svijeta.

Antoniazzo snima komornu glazbu za Hrvatsku radio televiziju uz pijanisticu Miu Elezović i Ljudmilu Šumarovu, a 2011. godine snimila je zvučne zapise skladbi F. Kuhača za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti HAZU u suradnji s pijanisticom Ljudmilom Šumarovom.

  1. godine izišao je njezin prvi solistički nosač zvuka pod nazivom „Barokna glazba sjeverne Hrvatske“ uz suradnju orguljaša Višeslava Jaklina, u izdanju renomirane izdavačke kuće „Cantus“ Hrvatskog društva skladatelja uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, odjela za kulturu!

CD spada pod recentna izdanja HDS-a.

Nataša Antoniazzo djeluje kao samostalni umjetnik te je član HDGU ( Hrvatskog društva glazbenih umjetnika) i HZSU ( Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) u Zagrebu, umjetnik je Koncertne direkcije Zagreb, a od 2013. godine pozvana je kao gost predavač u Austriju na ljetnu glazbenu akademiju Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Beču.

Od 2015. godine predaje glazbeno scenski izraz na „Fakultetu za film i scensku umjetnost” na odjelu za glumu u sklopu medjunarodnog sveučilišta „Libertas“ u Zagrebu.

Krajem 2016. godine potpisuje  ugovor s njemačkom diskografskom kućom  za ozbiljnu glazbu ” Bella-Musica edition, Antes edition”, sa svjetskom distribucijom izdavačkog giganta Naxos-a i za njih je snimila nekoliko CD-ova uz pijanisticu Miju Elezović.

Tvrtko Sarićgitara rođen je Gospiću. Glazbenu naobrazbu započeo je u Rijeci gdje se tri godine školovao u klasi Nikole Jedrlinića da bi potom maturirao u Zagrebu u klasi prof. Ištvana Römera. Diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Na Visokoj školi za glazbu u Lovranu pohađao je jednogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Gorana Listeša. Tijekom studija i kasnije, usavršavao se na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima. (V. Dešpalj, M. L. Saomarcos, A. Carlevaro).

Koncertirao je u Sloveniji, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, BiH, Meksiku i SAD-u.

Kao solist, nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Celjskim godalnim orkestrom, gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj, te kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus. Od 2010. do 2015.godine bio je član renesansnog ansambla Minstrel, gdje je svirao lutnju.

Diskografske kuće u Hrvatskoj i Sloveniji izdale su mu pet nosača zvuka. Zadnji 2015. godine, „Serenede“ (Aquarius records) s violinistima Ivom i Tvrtkom Barač. Osnivač je i umjetnički ravnatelj nekoliko glazbenih ciklusa na području grada Gospića i Ličko-senjske županije. U zvanju višeg predavača zaposlen je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru, te na Glazbenoj školi u Črnomlju. Na spomenutom odjelu 2012. godine osnovao je pjevački zbor „Degenija“.  Za „izvrsna postignuća u umjetničkom radu i vođenju Zbora“ nagrađen je Rektorovom nagradom.

Od 2016. godine nastupa u kvartetu gitara (Zoran Dukić, Petrit Ceku i Maroje Brčić). S Kvartetom je dobio nagradu Orlando, za koncert na 68. dubrovačkim ljetnim igrama.

 Koncert se održava u organizaciji Doma kulture Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

 

 

Slične objave