OPĆINA REŠETARI

VIŠE OD PRIJATELJSTVA: Općina Rešetati ima hvalevrijednu suradnju s općinama u Hrvatskoj i lokalnim upravama u zemljama u okruženju

 

REŠETARI, 11.  svibnja 2024. – Osim  dobre suradnje  koju imaju sa upravnim odjelima Brodsko-posavske županije, ministarstvima  i drugim državnim institucijama i ustanovama  u Općini Rešetari   mogu se pohvaliti da imaju  prijateljsku  i uspješnu suradnju s više općina u Hrvatskoj i  lokalnim upravama u zemljama u bližem okruženju. O toj suradnji  govorio je načelnik Zlatko Aga  na svečanoj sjednici  Općinskog vijeća upriličenoj u povodu Dana  općine ističući da ona, osim prijateljstva,  na temelju  razmijene iskustava doprinosi obostranom razvoju i razumijevanju.

-Svima se zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i želimo ju i dalje širiti  i unapređivati u svim segmentima života. Posebno ću se pohvaliti nedavnim dolaskom u Rešetare Antona Matllea, premijera Vlade Tirola i veleposlanika Austrije u Hrvatskoj  ekselencije Josefa Markusa Wuketichsa sa suradnicima. Došli su  sa potpredsjednikom Sabora RH Antom Sanaderom  i cijelim  vrhom HVZ-e i predstavnicima  šest županijskih  vatrogasnih zajednica koje predvode projekt Tirola i Hrvatske  u opremanju vatrogasnih postrojba  i obučavanju vatrogasaca  za zaštitu od svih ugroza.  

Želim iskoristiti ovu priliku i iskreno se javno zahvaliti svim svojim suradnicima na odličnom poslu koji obavljaju, ali i Vladi RH, posebice ljudima u resornim ministarstvima s kojima  imamo kvalitetnu suradnju, našem županu Marušiću i cijeloj upravi Brodsko-posavske županije kao i svim javnim subjektima s kojima surađujemo.

Naglasio bih da je Općina Rešetari prijateljska općina otvorena za sve međukulturne i međuvjerske dijaloge. S općinama Kanfanar i  Marina (Hrvatska), Kostanjevica na Krki (Slovenija), Ilinden (Makedonija), Lupac (Rumunjska), Usora (BIH) i  Irig (Srbija) zajedno gradimo i učvršćujemo međusobno povjerenje i prijateljstvo i time dajemo svoj doprinos temeljnim vrijednostima i ostvarenju plemenitih ciljeva naših zajednica.

Uskoro uspostavljamo kontakte s zajednicom hrvata u Trstu (Italija) Radujemo se skorom odlasku naše djece i učitelja iz Osnovne škole „Ante Starčević“ i općinske delegacija na susret u Italiju. Posebno sam ponosan na suradnju i prijateljstvo sa gradom Kitzbuhelom iz Austrije (Tirol). Zahvaljujemo im se na najavljenoj pomoći našem radu i razvoju, a radujemo se skorom susretu  čelnih ljudi naše općine i grada Kitzbuhela – kazao je načelnik Zlatko Aga. 

 

Slične objave