Kalendar događanja

31. prosinca/1. siječnja

31. prosinca/1. siječnja
Organizirani doček Nove Godine na glavnom gradskom trgu. Nastup domaćih zabavnih i tamburaških sastava, projekcije putem videozida, bogata ugostiteljska ponuda na otvorenom, vatromet.
Organizator: Agencija "Novogradiško glazbeno ljeto".
Suorganizator: TZ grada Nova Gradiška.

 

Veljača/Ožujak
Poklade - karneval
Prolazak pokladne povorke gradom u kojoj sudjeluju: gradska limena glazba i mažori tim, veliki broj skupina iz Hrvatske, susjednih zemalja i novogradiškog područja, te zamjetan broj pojedinaca i manjih skupina. Program se održava na gradskoj pozornici, a biraju se najuspješnije maskirane skupine. Ugostiteljska ponuda na otvorenom. Također se održava i niz krabuljnih zabava kako u gradu tako i u susjednim mjestima.
Organizator: TZ grada Nova Gradiška.

Svibanj
Izložba cvijeća
U prostorima Društvenog doma do sada je održano deset izložbi na kojima su sudjelovali izlagači iz cijele Hrvatske s ponudom živog i suhog cvijeća predstavljenog na različite načine (aranžmani, u lončanicama, rezano itd...).
Cvjetni korzo, tradicionalna gradska priredba, u kojoj učestvuju polaznici vrtića i učenici osnovnih škola u cvjetnim kostimima, mažoretkinje i članovi Gradskog puhačkog orkestra.
Organizator: TZ grada Nova Gradiška.

Srpanj
Susret oldtimera
Do sada održani susreti bili su gradske, državne i međudržavne razine.
Na glavnom gradskom trgu, uz glazbene i druge sadržaje vlasnici oldtimera predstavljaju svoje limene ljubimce, a ostatak dana realiziraju druge sadržaje predviđene programom organizatora.
Organizator: Oldtimer klub Nova Gradiška.
Suorganizator: TZ grada Nova Gradiška.

Kolovoz
"Novogradiško glazbeno ljeto".
Četverodnevna kulturno - glazbena manifestacija na otvorenoj pozornici, gradskim ulicama i prostorima koja nudi obilje rok, zabavne i tamburaške glazbe, folklora, a za što se svake godine brinu najpoznatija imena hrvatske glazbene scene.
Organizator: Agencija "Novogradiško glazbeno ljeto".
Suorganizator: TZ grada Nova Gradiška.

Prosinac
"Advent u našem gradu"
Tradicija, kulturna baština, kreativnost humanitarnih udruga, domaći proizvodi naših vrijednih obiteljskih gospodarstava, veseli zvuci tamburaša i Gradske glazbe, kulturno umjetnički program, topli osmjeh i skromni poklončić našeg Djeda Božićnjaka, sve se to može naći samo na jednom mjestu, na najljepšem Adventu - Adventu u našem gradu.

 

Slične objave