MUP RH

UTRKA GRAĐANA I POLICIJE - TRČANJEM DO BOLJEG MENTALNOG ZDRAVLJA

 

I ove godine, tijekom obilježavanja Dana policije, održat će se već tradicionalna utrka građana i policije. Pozivamo naše sugrađane i njihove najmlađe, za koje je ove godine utrka organizirana u pet kategorija sukladno uzrastu, da nam se pridruže u proslavi plavoga načina života.

"Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja" naziv je ove utrke koja će se održati 28. 9. 2019. godine na zagrebačkom Jarunu.

Riječ je o cestovnoj utrci u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova kojom vas želimo podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. Odavno je dokazano da trčanje dovodi do značajnih pozitivnih kemijskih promjena u mozgu koje vode ka boljem mentalnom zdravlju, a Centar za mentalno zdravlje je to istraživanjem i dokazao.

Stoga, drage sugrađanke i sugrađani, trčanje doživite kao brigu za svoju mentalnu i tjelesnu dobrobit, a u tjelesne aktivnosti uključite i svoje najmlađe. Sudjelovanjem u utrkama koje smo za vas organizirali potičete razvoj sportskoga duha i ljubavi prema sportu kod vaših najmlađih te stvarate zdrave navike za cijeli život.

Dali smo vam dovoljno razloga da u subotu, 28. 9. vi, vaši klinci i klinceze izaberete aktivan život, potičete sportski fair play i prijavite se!

 

Dječje utrke započinju u 11 sati.

Utrka građana i policije započinje u 12 sati.

Start svih utrka je kod križanja Matije Ljubeka i ulice Hrgovići.

 

Kategorije:

predškolski uzrast - M i Ž - utrka na 100 metara

1. i 2. razredi osnovne škole - M i Ž - utrka na 200 metara

3. i 4. razredi osnovne škole - M i Ž - utrka na 300 metara

5. i 6. razredi osnovne škole - M i Ž - utrka na 600 metara

7. i 8. razredi osnovne škole - M i Ž - utrka na 800 metara

 

GRAĐANI - M i Ž - utrka na 6,3 km (krug oko Jarunskog jezera)

POLICIJA - M i Ž - utrka na 6,3 km (krug oko Jarunskog jezera)

 

PRIJAVE ZA SVE NAVEDENE UTRKE SU BESPLATNE!!

PRIJAVE

Natjecatelji za utrke predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta prijavljuju se na Jarunu, na dan održavanja utrka (28. 9.), u vremenu od 8 do 10.30 sati - kod ulaza Hrgovići.

Za utrku građana i policajaca možete se prijaviti na web stranici www.stoperica.hr .

 

STARTNI BROJEVI

Startne brojeve svi natjecatelji u kategoriji predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta mogu preuzeti 28. 9. u vremenu od 8 do 10.30 sati, a natjecatelji u kategoriji građani i policajci - u vremenu od 8 do 11.30 sati - RŠC Jarun - kod ulaza Hrgovići.

 

Vi i vaši najmlađi možete sudjelovati i u aktivnostima prometne policije, likovnoj radionici i učilici, interaktivnim radionicama za građane-forenzičare.

Sami se uvjerite u opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije kroz brojne demonstracije, uživajte u atraktivnim padobranskim skokovima, saznajte kako postati policajac, družite se s nama, učite, istražujte i uvjerite se da plavo za nas nije boja – nego način života!

 

Svi ste dobrodošli !

Slične objave