POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

BRODSKO-POSAVSKI POLICAJCI USPJEŠNI U OTKRIVANJU POČINITELJA KAZNENIH DJELA


Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda evidentirano je 7 kaznenih djela, od kojih je 1 kazneno djelo teške krađe, 4 kaznena djela krađe, 1 kazneno djelo krivotvorenja isprava, te 1 kazneno djelo prijetnje.

Osumnjičena za dva kaznena djela krađe

Za dva kaznena djela krađe, policijski službenici sumnjiče 19-godišnjakinju, koja je ubrzo nakon počinjenja drugog kaznenog djela krađe pronađena i uhićena. Naime, u prvom slučaju, dana 23. rujna, u vremenu od 14 do 15 sati, u Slavonskom Brodu, u Mesićevoj ulici, ispred trgovine je otuđila nezaključani bicikl (vlasništvo 28-godišnjakinje). U drugom slučaju, dana 26. rujna, u 19.10 sati, iz trgovine u centru Slavonskog Broda, otuđila je dvije torbice. Osumnjičena je uhvaćena nakon pravovremene dojave u 20.50 sati, te policijski službenici protiv nje podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a otuđeni predmeti su vraćeni vlasnicima.

Uhvaćen ubrzo nakon provale

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Pritom je utvrđeno da je 21-godišnjak, dana 29. rujna, u 2.30 sati, provalio u trgovinu na području Općine Vrpolje, otuđivši iz unutrašnjosti više kutija raznih cigareta i nekoliko stotina kuna. Policijski službenici su otuđene cigarete i novac pronašli, oduzeli od počinitelja, te vratili vlasniku. Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 

SANKCIONIRANI PREKRŠITELJI U PROMETU

Tijekom vikenda, na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Brodsko-posavski policijski službenici su i dalje neumorni u pojačanim nadzorima nad prometom, vodeći računa o sigurnosti prometa.

Kretala se vozilom autocestom brzinom od 244 km/h, a 18-godišnjak u naselju brzinom od 117 km/h

Tako su prošli tjedan od 22. do 29. rujna, evidentirali 428 prometnih prekršaja. Pritom je utvrđeno 197 prekršaja nepropisnih brzina. Rekorderka je 49-godišnja državljanka Njemačke (dnevna informacija od 26. rujna), koja je upravljala osobnim automobilom, autocestom A3, te su je policajci „ulovili“ kod Okučana, dana 25. rujna, u 14.25 sati, pri brzini od 244 km/h. U naselju (Podcrkavlje), dana 27. rujna, u 13.20 sati, „ulovili“ su 18-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 117 km/h.

Uhvaćen za volanom u prometu s 2.61 promila alkohola u organizmu

Zbog ne vezivanja zaštitnim sigurnosnim pojasom kažnjeno je 95 prekršitelja, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola 16 prekršitelja. Rekorder je 46-godišnji vozač osobnog automobila, koji je dana 25. rujna, u 18 sati, isključen iz prometa (Dalmatinska ulica, u Slavonskom Brodu), jer je bio pod utjecajem alkohola (2.61 promil). Nadalje je utvrđeno, da 12 vozača upravlja vozilom koristeći se mobitelom na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (nepropisno pretjecanje i obilaženje, vožnja bez položenog ispita, pod zabranom, istek važenja prometne dozvole i dr.).

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet, te apeliraju na sve sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Slične objave